085-1301249 (vanwege vakantie: ma-vr tussen 16-17 u) sales@artandthecity.com

Alle Cursussen

Onze cursussen zijn kort en krachtig. Art and the City verzorgt cursussen op het gebied van grafisch ontwerp. Al onze basis cursussen beginnen bij de basis en zijn dus voor starters. Onze gevorderden cursussen starten op het niveau daaropvolgend. Wij hebben kleine groepen waardoor individuele aandacht gegarandeerd is. Daarnaast is onze prijs kwaliteit verhouding scherp en werken wij alleen met docenten die een brede praktijkervaring hebben. Bel de officemanager op 085 -130 12 49 of mail ons voor meer informatie.

Alle Cursussen 2019/2020

Cursus DTP & grafisch ontwerp, Amsterdam, Eindhoven, Utrecht, Rotterdam & Den Haag

De basisprincipes van DTP grafisch design en het leren gebruiken van de programma’s Adobe InDesign, Photoshop en Illustrator. Deze lopen tijdens de cursus naadloos in elkaar over. Je leert in 12 lessen alle vaardigheden die je nodig hebt om als DTP’er aan de slag te gaan. Let OP! deze cursus raakt snel vol en er is beperkt plaats. Geef je tijdig op. 

Cursus Illustrator

Adobe Illustrator is een programma waarmee je kunt tekenen, logo’s, flyers of posters kan maken. De interface lijkt op die van Photoshop en Indesign maar je werkt met vector afbeeldingen en hebt meer vrijheid in het maken van grote losse bestanden.

Cursus Indesign

Cursus Indesign van Art and the City in Amsterdam geeft je basiskennis van het programma Indesign en een aantal vaardigheden die je nodig hebt om een document met meerdere pagina’s op te maken, aanpassingen te maken in een (bestaand) ontwerp of een (interactieve) pdf te ontwerpen. Een veelzijdig programma dat goed te leren is in 4 lessen.

Cursus Photoshop

In deze cursus Photoshop die in Amsterdam wordt gehouden leer je de belangrijkste mogelijkheden kennen van Photoshop CS. De deelnemer raakt vertrouwd met alle technieken en toepassingen van Adobe Photoshop en kan na de tweede les al zelfstandig aan de slag. Behandeld wordt bijvoorbeeld hoe je een persoon of object in een foto vrijstaand kan maken maar ook hoe je een té donker of té licht beeld kan verbeteren of verfraaien.

Cursus grafische vormgeving voor gevorderden

De vervolgcursus grafisch ontwerp in Amsterdam en Den Haag omvat de volgende onderdelen: grafische vormgeving met InDesign, Typografie, Photoshop en Illustrator. Alle vaardigheden die je nodig hebt om als grafisch ontwerper aan de slag te gaan. De vervolgtechnieken van grafisch ontwerpen en de geavanceerde technieken leren gebruiken van de programma’s Adobe InDesign, Photoshop en Illustrator. Deze programma’s lopen tijdens de cursus naadloos in elkaar over. Binnen deze cursus die 12 lessen lang is werken wij aan een aantal grote opdrachten waarbij er op de laatste les een portfolio aangelegd is. Deze cursus sluit naadloos aan op de basiscursus DTP grafisch ontwerp van Art and the City.

Gevorderden cursus InDesign

Adobe InDesign CC is hét programma waarmee je complexe lay-outs van brochures, magazines of jaarverslagen kunt maken. Tijdens de cursus Adobe InDesign Gevorderden leer je hoe je stramienen voor dit soort grote publicaties opzet en ga je sjablonen maken waarmee je het opmaakproces als het ware kunt automatiseren.

Gevorderden cursus Illustrator

Adobe Illustrator is hét programma waarmee je prachtige infographics, tekeningen of symbolen kan maken. De gevorderde toepassingen zijn de afgelopen jaren flink uitgebreid waardoor het gemakkelijk is om bijvoorbeeld een visual van zoiets als een straat of park geheel in perspectief kan plaatsen. Met deze cursus leer je snel mooie visuele uitingen en presentaties te ontwerpen die professioneel ogen.

Gevorderden cursus Photoshop 

Adobe Photoshop voor digitale beeldbewerking. Deze cursus voor gevorderde gaat echt de diepte in. Wij werken ook in deze cursus aan grotere opdrachten. Leer photoshoppen als een pro! Dit programma is op verschillende manieren te gebruiken en wij kijken de technieken af van de grote der aarde. We leren complexe beeldcomposities maken waarbij het gebruik van alle gevorderde technieken als maskeren en high-end retouche worden ingezet.

Incompany trainingen in Randstad en Eindhoven

In steeds meer organisaties wil men zelf in staat zijn drukwerk en websites op te maken of foto’s geschikt te maken voor website of andere publicatie. Indesign en Photoshop van Adobe bieden die mogelijkheden – maar die programma’s te leren bedienen vereist een goede basiskennis. Naast groepstrainingen biedt Art City ook Incompany trainingen. Recent deden we company trainingen voor Theodoor Gillissen, Randstad Nederland in Amsterdam Z-O, ING communicatie, ANP, Madam Tussaud in het hartje van Amsterdam, de Luchtverkeersleiding op Schiphol, Van Doorne, Ernst & Young en Lucas Bols in Amsterdam.

Overige cursussen:

  • privétraining
  • graphic design course in English

Cursus WordPress, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Den Haag

Privéles: eindelijk ook een eigen website maken met een van de mooie thema’s van WordPress? Heeft u een goed idee of wens om een website te maken? Kom dan een training volgen bij ons op de studio van Art and the City of bij u thuis of op werk. Samen met de docent realiseert u een volledig werkende website binnen 4 weken die u bovendien gemakkelijk zelf kan onderhouden. Vooraf is het handig om al een URL te hebben. Instructies hierover ontvangt u ruim voor aanvang van de cursus.

Bel de coordinator op 085 -130 12 4 of mail ons voor meer informatie.