085-1301249 (ma-vr tussen 12-14 uur) art@artandthecity.com

Constant in beweging – since 2005
“Hoe lang bestaan jullie eigenlijk al?” vragen veel mensen ons. Altijd een lastige vraag.
Ik besta al sinds 1967, maar ik (Francisca) ben al heel lang niet meer alleen en ik geef ook niet al mijn hele leven les. Dus het antwoord is meestal nogal vaag.
Nu heb ik het eens uitgezocht.
De naam Art and the City en de cursussen lopen al vanaf 2005. Met een achtergrond in de kunst, grafisch ontwerp en docentschap was de keuze snel gemaakt om mijn kennis over te dragen aan anderen. Vanaf 2005 dus.
Al heel snel werd mijn beste cursist ook docent en zij had nog een vriendin die ook grafisch ontwerper was en soms lesgaf aan kinderen. Toen waren we met z’n drieën en liepen al gauw alle avonden vol.
Toen ik een keer bij vrienden in Rotterdam was vroegen die of ik geen zin had om daar ook cursussen te geven. Toevallig deelden we een ruimte met andere grafisch vormgevers die ook ‘s-avonds nog wel een les wilden geven aan jonge ambitieuze DTP’ers in de dop.
Daarna volgde al snel Den Haag; onze toenmalige office-manager (en nu docente) woonde daar en kende de creatieve scene goed. Via een in Utrecht wonende docent kwamen wij ook daar terecht, in ‘De Alchemist 2’.
Nu hebben we inmiddels zo’n 30 docenten die op 5 locaties in Nederland onze cursussen Grafisch ontwerpen geven, want sinds vorig cursusseizoen zijn wij ook gevestigd in een erg leuk en inspirerend pand in Eindhoven: een voormalig Philips-gebouw met een prachtige industriële look. Daar houden wij ontwerpers van!
Art and the City is steeds vernieuwd en heeft het cursusaanbod verbreed. Inmiddels verzorgen wij 12 verschillende cursussen waarvan Premiere Pro de nieuwste is. Wij merken namelijk dat de belangstelling steeds meer verschuift van print naar bewegend beeld en daar willen wij natuurlijk in voorzien.
Kortom: Art and the City bestaat sinds 2005, maar elk jaar is weer nieuw en anders en hopelijk beter dan het vorige.

Kijk via de  kan je zien hoe onze website ‘in den beginne’ eruit zag

uit-de-oude-digitale-doos

Uit de oude digitale doos

 

Art-and-the-city-since-2005

Art-and-the-city-since-2005