085 – 130 12 49

ma - vr 09:00-17:00

creatieve
workshops

Art City biedt als creatieve verdieping een aantal inspirerende workshops. Deze zijn gebaseerd op de specialisaties van de docenten. Zo kun je bijvoorbeeld Infographics volgen bij Inge Stolwijk of Fotografie bij Dieudonnee Twickler. Scroll naar beneden voor de verschillende opties.

creatieve workshops

creative lab workshops

Creative Lab

Creative Lab slaat een brug tussen digitaal ontwerpen en analoog experimenteren. Terug naar de oorsprong en de diepte van het creatieve proces proeven. Er staan al twee thema’s vast: ‘Experimental Typography’ en ‘Paper Art’. Samen met de docent duik je in het ontwerp- en maakproces, je ontdekt hands-on toepassingen van verschillende materialen. In samenwerking met Cobo&Co. Live workshops in ons atelier in Amsterdam.

Studiekosten aftrekbaar

Schrijven

Tijdens de workshop Schrijven gaan vooroordelen overboord en wordt de creatieve durf aangespoord. Een belangrijk onderdeel is schrijven voor het web. Hierbij ga je in op de specifieke voorwaarden die dit medium met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan de SEO, de leesbaarheid volgens Google en UX writing. Maar ook de juiste toonsoort en verschillende soorten taalgebruik.

Infographics

Sommige mensen beweren dat een infographic niets meer is dan een afbeelding om data overzichtelijk te presenteren. Maar er zit nog veel meer achter! Informatie wordt namelijk compact en bovendien aantrekkelijk gepresenteerd. In de tijd waarin we allemaal van ’s ochtends tot ’s avonds gebombardeerd worden met beelden en teksten, is een goed gemaakte infographic een verademing. Je leert hier alles over tijdens deze workshop!

Fotografie

Hoe zie jij de wereld? Leer het vast te leggen met deze workshop van Art City! Je krijgt onmisbare inzichten in creatieve fotografie en concrete tips over compositie. Je leert een eigen beeldtaal ontwikkelen en een verhaal te vertellen zonder woorden. Naast het behandelen van de techniek, wordt hier dus ook ingegaan op het concept achter de foto’s. 

ga voor verdieping
breid je portfolio uit.
kies jouw workshop.

  • Deze workshops vinden online plaats.
  • Er wordt van tevoren gekeken naar de eventueel al aanwezige kennis of vaardigheden, zodat de lessen voor iedereen uitdagend zijn.
  • De digitale lessen worden opgenomen, zodat je deze in je eigen tijd kunt terugkijken.
  • Je ontvangt uitgebreide syllabi met oefenmateriaal en opdrachten.
Open chat
Vragen? chat met Art City
Hallo, hier Team Art City - kan ik je helpen?