085 – 130 12 49

ma - vr 09:00-17:00

portfolio begeleiding

stel je portfolio samen

training grafisch ontwerp

Art City biedt begeleiding voor iedereen die hulp nodig heeft bij het samenstellen van zijn of haar portfolio. Heb jij de opleiding DTP achter de rug en wil je aan de slag als grafisch designer? Maar weet je niet hoe je jouw perfecte portfolio moet samenstellen om al die opdrachtgevers binnen te slepen? De Art City docenten staan voor je klaar!

Een goed portfolio is voor een grafisch ontwerper of kunstenaar het belangrijkste wat er is. Aan de hand van jouw portfolio bepaalt een opdrachtgever of hij jou wel of niet geschikt voor de opdracht. Het samenstellen van een portfolio is echt niet gemakkelijk. Het is bijvoorbeeld altijd beter om vijf goede projecten in je portfolio op te nemen dan vijftien middelmatige. Wees dus kritisch over de voorselectie en toon alleen werk waar jij helemaal achter staat. Veel cursisten van Art City kiezen voor de opleiding Grafisch Ontwerp omdat ze een carrière-switch willen maken naar grafisch ontwerper. Heb jij wel alle grafische kennis, maar weet je niet hoe je je portfolio in elkaar zet? Schrijf je dan nu in voor de korte training ‘Portfolio begeleiding’.

een tipje van de sluier!

Maak een portfolio op maat

Richt je je naar verschillende types van klanten, dan is het aangeraden om verschillende portfolio’s aan te maken. Op die manier kan je je portfolio aanpassen aan de noden van die klanten waardoor ze zich het meest aangesproken voelen. Maak een selectie van relevante projecten en laat je talenten zien die nodig zijn bij het realiseren van een nieuwe opdracht.

Breng structuur aan

Of je nu een website als portfolio, een portfolio in digitaal formaat of een geprinte versie gebruikt, de structuur ervan is altijd belangrijk. Bij een papieren portfolio of in digital formaat houd je ook rekening met de volgorde. Wat wil je eerst tonen en waarmee eindig je best? Zorg hier voor een samenhangend verhaal dat jouw persoonlijke visie weergeeft.

Toon het proces

Als een klant overweegt om met je samen te werken, kan het vaak nuttig zijn bij een aantal projecten het proces te tonen. Op die manier krijgt deze meteen een concreet idee bij jouw manier van werken. Dat kan gaan van de eerste schets, verder uitgewerkte voorstellen en een prototype tot het afgewerkte product. Het begint allemaal bij een concrete uitdaging, probleem, nood. Laat dus zien hoe jij van start gaat in de onderzoeks- en inspiratiefase door middel van foto’s. ook, verder, ten eerste/ten tweede, in de eerste plaats/in de tweede plaats, daarnaast, bovendien, vervolgens, ten slotte, als laatste.

opleidingen vormgeving

werk samen met de docenten.
krijg feedback van designers.
bouw een portfolio op.

Art City biedt een workshop waarin je genoeg vaardigheden opdoet om geheel zelfstandig met dit programma aan de slag te gaan. Je leert hoe een goed portfolio in elkaar zit en welke tools belangrijk zijn om als eerste te leren, maar uiteraard ook snelle en slimme trucs om je presentatie er fraai en aantrekkelijk uit te laten zien.

workshop portfolio begeleiding

persoonlijke begeleiding

“A solid graphic design portfolio is your ticket to professional success. It is your calling card and your way in—the visual representation of all you’ve accomplished so far and a symbol for where you hope to be in the future. Basically, it has to kick ass.”

Open chat
Vragen? chat met Art City
Hallo, hier Team Art City - kan ik je helpen?