creatieve workshops:

Creative Lab

Creatieve makers opgelet! Met onbegrensd enthousiasme presenteert Art and the City een samenwerking met Cobo&Co. 

wat is creative lab?

Bijna twee jaar geleden stapte Art and the City over van fysieke lessen naar lessen in het digitale klaslokaal. Ondanks het succes van de online lessen bleef het idee van samenkomen toch hangen. Creative Lab is een reeks van eendaagse workshops in het atelier in Amsterdam en een vermeerdering op het aanbod van de opleiding en cursussen Grafische Vormgeving. Op deze manier wil Art and the City een stapje verder gaan en het succes uitbouwen. Zowel fysiek als online lesgeven geeft een positieve invloed op het leren.

Creative Lab slaat een brug tussen digitaal ontwerpen en analoog experimenteren. Terug naar de oorsprong en de diepte van het creatieve proces proeven. Er staan al twee thema’s vast: ‘Block Print’ en ‘Paper Art’. Samen met de docent duik je in het ontwerp- en maakproces, je ontdekt hands-on toepassingen van verschillende materialen.

het programma

Iedere Creative Lab dag heeft een specifiek thema. Inschrijven gaat via de website van CoBo&Co, opgericht door grafisch vormgever en kunstenaar Heidi Smets.

Bekijk hier alle data voor 

  • Block Print
  • Paper Art
Creative Workshop Amsterdam
Creative Workshops Amsterdam

een creatieve workshop.
van digitaal ontwerpen
naar analoog experimenteren.

creatieve workshops

verdieping en verbreding

terug naar de basis

“We zien een sterke behoefte bij onze studenten en docenten om af en toe fysiek samen te komen,” aldus Art and the City oprichtster Francisca Rosner. “Leren werken met Adobe gaat uitstekend via Zoom. De studenten kunnen meekijken op het scherm van de docent en heel precies de handelingen volgen.” Maar soms wil je gewoon terug naar de basis en oorsprong, dan is het prettig om de mogelijkheid te krijgen om te creëren zonder laptop. Door het gemak van de tools in de Adobe programma’s krijgen studenten zelfvertrouwen om vervolgens een ontwerp from scratch te maken. Het weglaten van het digitale aspect bij ontwerpen geeft weer een ander gevoel.

creative lab
creative lab
Open chat
1
Vragen? Chat met Art City!
Hallo! Art and the City hier - kan ik je helpen?