Cursus DTP Grafisch Ontwerp Vervolg in Den Haag

PHOTOSHOP:

De Cursus module Photoshop vervolg in Den Haag sluit naadloos aan op de basiscursus Photoshop van Art and the City. In deze lessen werken we aan een aantal grotere opdrachten. We analyseren een aantal beelden van top photo-shoppers en creëren een eigen versie met dezelfde technieken. Je leert werken met de geavanceerde filters en maskers en je leert complexe collages in elkaar zetten. Uiteraard – graag zelfs – werk je met eigen beelden (al dan niet gevonden).  Deze groepen zijn niet zo vaak ingeroosterd als de basiscursussen en raken dus – nog sneller – vol.

INDESIGN:

De vervolg cursus module Adobe InDesign CC  is geschikt voor iedereen die wil leren om professionele en complexe ontwerpen en stramienen voor grote publicaties op te zetten. Daarnaast om sjablonen te maken om het opmaakproces te automatiseren, en documenten druk klaar te maken. Je hebt kennis op het niveau van de basiscursus InDesign.

ILLUSTRATOR:

Adobe Illustrator is hét programma waarmee je prachtige infographics, tekeningen of symbolen kan maken. De gevorderde toepassingen zijn de afgelopen jaren flink uitgebreid waardoor het gemakkelijk is om bijvoorbeeld een visual van een straat of park geheel in perspectief te plaatsen. Met deze cursus leer je snel mooie visuele uitingen en presentaties te ontwerpen die professioneel ogen.


Voorkennis:

Deze cursussen zijn een vervolg op de basis cursussen, van de deelnemer wordt verwacht dat hij of zij vertrouwt is met de basisvaardigheden van de programma’s. U heeft bij voorkeur al de basiscursus bij Art and the City gevolgd of werkt al langer met dit programma. Twijfelt u of voldoende basiskennis heeft neem dan contact op met de coördinator van Art and the City 085-130 12 49 om dit te bespreken.

Voor deze intensieve groepscursus is het raadzaam om buiten de lessen om voldoende tijd te reserveren om oefeningen te maken.

Er wordt een syllabus uitgereikt in de cursus maar dat is een zeer beknopt naslagwerkje. Hetgeen je leert in de cursus is onmogelijk in een boekje te vatten. Een groot naslagwerk met alle mogelijkheden van dit programma zijn wel in de boeken ‘Classroom in a book’ (ook in het Nederlands) te vinden. Deze boeken kun je  – met korting – bestellen via ons als je een cursus gaat volgen. Bij je bestelling volgt de optie om ook een boek te bestellen.