Cursus Grafisch Ontwerpen Vervolg Utrecht

Deze cursus bestaat uit 3 modules.

In deze cursus grafisch ontwerpen DTP vervolg Utrecht leer je alle vooral zelfstandig werken. Je begrijpt inmiddels hoe de programma’s van Adobe in elkaar zitten. Je kan redelijk snel een optie vinden en weet een flink aantal shortcuts. Shortcuts zijn niet meer weg te denken uit het grafisch ontwerp vak.

PHOTOSHOP:

De Cursusmodule Photoshop voor gevorderden in Utrecht sluit naadloos aan op de basiscursus Photoshop van Art and the City. In deze lessen werken we aan een aantal grotere opdrachten. We analyseren een aantal beelden van top beeldbewerkers en creëren een eigen versie met dezelfde technieken. Je leert werken met de geavanceerde filters en maskers en je leert complexe collages in elkaar zetten. Daarnaast zijn er veel opdrachten die in de les en daarbuiten gemaakt moeten worden. Uiteraard werk je met eigen beelden. Dat kunnen ook zelf gevonden beelden zijn. Bij de syllabus met daarin een overzicht van de onderwerpen die behandeld worden zijn ook oefenbeelden om bepaalde technieken onder de knie krijgen.  Deze groepen zijn niet zo vaak ingeroosterd als de basiscursussen. Deze groepen raken dus nog sneller vol.

INDESIGN:

De gevorderden module Adobe InDesign CC voor gevorderden is geschikt voor iedereen die wil leren om professionele en complexe ontwerpen en stramienen voor grote publicaties op te zetten. In de Cursus grafisch ontwerpen DTP gevorderden Utrecht leer je om zelfstandig met Adobe Indesign te werken. Er zijn uiteraard een flink aantal opdrachten waar we aan werken maar ook het blindelings kunnen vinden van bepaalde tools en technieken is belangrijk. Daarnaast om sjablonen te maken en het opmaakproces te automatiseren. Het perfect druk klaar maken van documenten. Je hebt kennis op het niveau van de basiscursus InDesign.

ILLUSTRATOR:

Adobe Illustrator is hét programma waarmee je prachtige infographics, tekeningen of symbolen kan maken. De gevorderde toepassingen zijn de afgelopen jaren flink uitgebreid waardoor het gemakkelijk is om bijvoorbeeld een visual van een straat of park geheel in perspectief te plaatsen. Met deze cursus leer je snel mooie visuele uitingen en presentaties te ontwerpen die professioneel ogen. Een heel divers programma waar je alle kanten op kunt.

Benodigde voorkennis voor de:

Cursus grafisch ontwerp vervolg bij Art and the City in Utrecht

Deze cursussen zijn een vervolg op de basis cursussen, van de deelnemer wordt verwacht dat hij of zij vertrouwt is met de basisvaardigheden van de programma’s. U heeft bij voorkeur al de basiscursus bij Art and the City gevolgd of werkt al langer met dit programma. Deze verdiepende cursus gaat elke maand 1 keer van start bij voldoende aanmeldingen.

Twijfelt u of voldoende basiskennis heeft neem dan contact op met de coördinator van Art and the City Bel: 085-1301249 om dit te bespreken.

Voor deze intensieve groepscursus is het raadzaam om buiten de lessen om voldoende tijd te reserveren om oefeningen te maken. 

De Cursus grafisch ontwerpen DTP gevorderden Utrecht volgt op de beginners cursus DTP grafisch design. Heb je eerder bij een ander instituut dan Art and the City een beginners of basiscursus gevolgd dan kan je ook prima mee doen. Het tempo van deze cursusmodules ligt ook weer vrij hoog maar de groepjes zijn klein dus er is genoeg tijd om vragen te stellen.


De afbeeldingen van deze pagina komen van Pixabay. Een erg leuke stockfoto site met veel gratis afbeeldingen.

Check it out.

Cursus DTP grafisch ontwerp vervolg Utrecht

In de cursus gebruiken wij veel afbeeldingen.  Wil je meer leren over de ‘kracht van beeld’. Overweeg dan eens een cursus te volgen over dit onderwerp. Bv via ‘De redactie’ bij Wim Honders.

Dit staat op de site van ‘de Redactie’.

Wil je meer leren over beeldcommunicatie? In de training De kracht van het beeldvan docent Wim Honders krijg je in 4 avonden grip op wat goed en krachtig beeld is, en neem je afscheid van de mooi/lelijk discussie. Meer dan ooit maakt beeld het verschil. Vang de aandacht van je volgers met een opvallende foto. Verhoog de conversie op je website met sterk beeld. En benadruk wat je bedoelt met een mooie infographic. Content met visuele aspecten bereikt een groter publiek dan tekst. Dat is inmiddels bewezen. En visuele content delen we vaker op sociale platformen. Niet vreemd, want 90 procent van de informatie die naar onze hersenen wordt verstuurd is visueel. Communicatie wordt daarmee steeds visueler, want beeld maakt indruk, verrast, verbaast en verleidt. 

En na deze cursus leer je bij ons om het geheel weer bij elkaar te brengen in een mooie infographic of bv magazine.

Er wordt een syllabus uitgereikt in de cursus maar dat is een zeer beknopt naslagwerkje. Wat je leert in de cursus is onmogelijk in een boekje te vatten. Een groot naslagwerk met alle mogelijkheden van dit programma zijn wel in de boeken ‘Classroom in a book’ (ook in het Nederlands) te vinden. Deze boeken kun je  – met korting – bestellen via ons als je een cursus gaat volgen. Bij je bestelling volgt de optie om ook een boek te bestellen.