085-1301249 (ma-vr tussen 12-14 uur) art@artandthecity.com

Cursus Illustrator Amsterdam

cursus illustrator
Volg een cursus Illustrator bij Art and the City en leer in vier weken tekenen en vormgeven als een pro!

De cursus Illustrator Amsterdam wordt gegeven door een ervaren grafisch ontwerper. In vier lessen van 2,5 uur leer je alle basistechnieken van het programma Adobe Illustrator. Theorie en techniek worden afgewisseld en er is genoeg tijd en ruimte voor individuele projecten en vragen!

Wat leer je tijdens de cursus Illustrator Amsterdam?

Een belangrijk onderdeel is natuurlijk tekenen met het pen- en potloodgereedschap. Daarnaast wordt ingegaan op het vervormen van geometrische vormen en het maken en bewerken van patronen. Het gaat tijdens de cursus Illustrator echter niet alleen om tekenen, maar ook om tekst! Hoe maak je bijvoorbeeld een logo met tekst? En hoe pas je een bestaand lettertype aan? 

cursus illustrator
cursus illustrator

Als je een lettertype wilt vervormen kun je dit doen via Tekst > Letteromtrekken maken. Elke letter kan nu afzonderlijk vervormd worden. Deze letters kun je vervolgens ‘op een pad zetten’:

Voor wie?

De cursus Illustrator is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in grafisch ontwerp; of je nu een carrièreswitch wilt maken of simpelweg je ruimtelijk inzicht wilt verbeteren. Houd er wel rekening mee dat er naast de lessen ook opdrachten gemaakt moeten worden. Twijfel je of de cursus iets voor jou is? Gebruik dan de online chat of neem contact op via 085 – 130 1249

Ook interesse in Photoshop en InDesign? De cursus Illustrator Amsterdam is ook te volgen als onderdeel van de cursus DTP. Inspiratie nodig? Kijk eens naar het werk dat getoond werd tijdens de Illustratie Biënnale!