Cursus Illustrator in Den Haag

Met de cursus Illustrator in Den Haag van Art and the City leer je tekenen, logo’s, flyers of posters maken. De interface lijkt op die van Photoshop en Indesign maar je werkt hier met vector afbeeldingen en hebt meer vrijheid in het maken van grote losse bestanden. Deze cursus is een basiscursus en is gericht op het ontwikkelen van graphic art. Je leert vormen maken, tekeningen of  ingescande schetsen te gebruiken en natuurlijk de teken mogelijkheden van Illustrator zelf te gebruiken. Het omzetten van pixels naar vector afbeeldingen met de nieuwe ‘Image Trace’ mogelijkheid van CS6. Wij werken aan de hand van voorbeelden zoals die in een aantal bekende magazines worden gebruikt.

Wat leert u op de cursus Illustrator in Den Haag?

 • Het werken met tekst
 • Een logo tekenen
 • Omgaan met vector afbeeldingen
 • Kleurverloop aanbrengen
 • Objecten transformeren
 • Patronen maken

Basisprincipes van ontwerpen:

 • Typografie
 • Een tijdschrift, flyer of boek opmaken
 • Covers ontwerpen
 • Logo’s ontwerpen
 • Moodboards maken
 • Lookbooks maken

Voorkennis

Je moet vertrouwd zijn met begrippen als ‘copy & paste’ en ‘klik en sleep’. Twijfel je of je voldoende basiskennis hebt, neem dan contact op met de coördinator van Art and the City 020- 789 5037 om dit te bespreken.

De meeste cursisten gebruiken een eigen laptop maar je kunt tegen een vergoeding van € 25 (incl. BTW voor 4 lessen) gebruik maken van een van onze laptops tijdens de lessen bij Art and the City.

Mocht je de software nog niet hebben, download dan de proefversie via deze link: http://www.adobe.com/nl/downloads.html. Deze proefversie (versie CC) is 7 dagen te gebruiken.  Je kunt daarna een abonnement afsluiten bij het softwarehuis Adobe tegen een sterk gereduceerd tarief. Dit is de studentenversie en deze kun je een jaar lang gebruiken. Hier vind je de pagina van de Adobe softwareDeze cursus duurt 4 weken.

Naslagwerk

Er wordt een syllabus uitgereikt in de cursus maar dat is een zeer beknopt naslagwerkje. Het geen u leert in de cursus is onmogelijk in een boekje te vatten. Een groot naslagwerk met alle mogelijkheden van dit programma zijn wel in het boek ‘Classroom in a book’ (ook in het Nederlands) te vinden. Dit boek kunt u – met korting – bestellen via ons als u een cursus gaat volgen.

Bij uw bestelling volgt de optie om ook het boek te bestellen.

Dit boek is (met korting) te bestellen bij de cursus Illustrator Den Haag

Wat cursisten over deze cursus zeggen:

Diewertje
Ik vond de cursus duidelijk. Heb ontzettend veel geleerd en kan nu eindelijk aan de slag met de programma’s. Fijn dat alles stap voor stap wordt uitgelegd en er ook word gekeken hoe je individueel verder kan.

Raksha
Erg leerzaam en leuk! Veel basistechnieken van de programma’s geleerd. Leuke huiswerkopdrachten waardoor de theorie meteen wordt geoefend en in praktijk wordt gebracht.

Carine

Ik vind het tot nu toe erg leerzaam, veel nieuwe tools geleerd en handige sneltoetsen, ook al heb ik enige ervaring met de programma’s. In de praktijk maak ik er al veel gebruik van, vooral illustrator erg veel geleerd.