Volg de cursus Illustrator in Utrecht !

Met de cursus Adobe Illustrator in Utrecht leer je logo’s, vormen, patronen of cartoons maken voor op flyers of posters. De cursus richt zich met name op het ontwikkelen van graphic art.

Vectoren en tekenen in illustrator

We besteden aandacht aan de tekenmogelijkheden van Illustrator en leren je pixels omzetten naar vectorafbeeldingen. We werken aan de hand van voorbeelden zoals die in een aantal bekende magazines worden gebruikt. Je mag natuurlijk je eigen ingescande schetsen meebrengen. 

Met de cursus Adobe Illustrator van Art and the City leer je tekenen en gebruik maken van de vormen en mogelijkheden die het programma biedt om graphic art, iconen of logo’s te creëren. 

Want een logo ontwerpen lukt als je kan omgaan met vector afbeeldingen en bijvoorbeeld een kleurverloop aan kan brengen. Daarmee kan je vrijwel alles maken. Hetzelfde als objecten transformeren en patronen ontwerpen. En ander onmisbaar gereedschap daarnaast is niet alleen de pathfinder maar ook uitknipmaskers. Het correct gebruiken van kleurstalen ten slotte is onmisbare kennis die je opdoet bij deze cursus Illustrator in Utrecht. 

Start: 9-04-2019 dinsdag 17.00-19.30
Start: 24-05-2019 vrijdag 15.30-18.00
Start: 12-06-2019 woensdag 19.00-21.30

 Je leert de volgende basisvaardigheden:

  • Vormen maken en verankeren
  • Werken met tekst
  • Een logo maken uit verschillende vormen
  • Omgaan met vectorafbeeldingen
  • Kleurverloop aanbrengen
  • Objecten transformeren
  • Patronen maken
  • Documenten drukklaar aanleveren

Voorkennis

Dit is een basiscursus Illustrator. Om goed mee te kunnen komen met het lesprogramma moet je over basale computervaardigheden beschikken. Zo moet je vertrouwd zijn met begrippen als ‘copy & paste’ en ‘klik en sleep’. Twijfel je of voldoende basiskennis hebt? Neem dan contact met ons op via 085 – 1301249. De meeste cursisten gebruiken een eigen laptop. Wil je daarintegen een laptop van ons dan kan dat tegen een kleine vergoeding. Deze kan je echter alleen tijdens de les gebruiken. 

 

 

Locatie

Art and the City Utrecht bevindt zich in een mooi gebouw aan de Europalaan 2. Dat is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en je kunt gratis parkeren in de omgeving.