085-1301249 (ma-vr tussen 12-14 uur) art@artandthecity.com

Cursus Infographics maken

Ook dit jaar gaat de cursus Infographics maken weer van start. Tijdens de cursus Infographics leer je hoe je op een grafische manier informatie over een bepaald onderwerp overbrengt. Door gebruik te maken van illustraties, foto’s, pictogrammen, lijntekeningen en tekst. Op die manier kun je complexe informatie inzichtelijk te maken. Het doel is om dit op een heldere manier vormgeven. Bijvoorbeeld om bedrijfsprocessen of gebeurtenissen in kaart te brengen. Maar een Infographic kun je ook inzetten om een presentaties met wetenschappelijke of educatieve doeleinden vorm te geven. Dit is het gebied waar grafisch ontwerp en communicatie samenvalt. Deze cursus is als Individuele cursus te volgen. Je leert communiceren met afbeeldingen. Op de website van Frank Watching – over marketingtrends – een leuke infographic over ‘waarom je infographics moet gebruiken’.

Wat leer je op deze cursus Infographics?

In deze cursus gebruiken wij Illustrator om een Infographic te ontwerpen. Wij werken aan een flink aantal opdrachten tijdens de cursus. Van eenvoudig tot meer complexere ontwerpen. Het is mogelijk om met je eigen materiaal te werken nadat een basis is gelegd.

concept infograpcis maken

concept infograpcis maken

Voorkennis Infographics

Kennis van Illustrator strekt – zeer- tot de aanbeveling. Bij voorkeur heb je al de basiscursus illustrator gevolgd. Daarnaast is enige kennis van Photoshop handig maar niet strikt noodzakelijk. Hiermee ga je voorbij aan de techniek en kun je je inhoudelijk bezig houden met de materie. Hou er rekening mee dat je tussen de lessen thuis wat tijd reserveert om verder te werken aan de opdrachten.

Reserveer snel een plaatsje: cursus Infographics maken

In deze cursus Infographics leer je hoe je op een grafische manier informatie over een bepaald onderwerp zichtbaar maakt. Je gebruikt illustraties, foto’s, pictogrammen, lijntekeningen – of wat voor beeld dan ook – samen met tekst om op een eenvoudige manier bijvoorbeeld actuele informatie (data & kennis) weer te geven.

Individuele cursus

Na het boeken van deze cursus neemt een docent contact met je op om 4 bijeenkomsten in te plannen. Dat kan op tijdstippen die jullie beide schikken en meestal op vrij korte termijn. Uiteraard kan dat bij ons op de studio in een van onze 5 studio’s maar ook bij je thuis of op het werk.

Wat zijn infographics?

Soms geef je ook het commentaar of een interpretatie op deze informatie weer (in beeld).
Infographics zijn gekoppeld aan processen of gebeurtenissen en tonen daarover gegevens. Dit kan de uitslag van een onderzoek zijn of bijvoorbeeld een uitgebreide handleiding. Dit is waar het vakgebied van grafisch ontwerper het vak van de communicatie raakt. Vaak zal je samenwerken met een communicatiespecialist om (complexe) informatie inzichtelijk te maken.

Tijdsdruk & Budget

Voor het maken van infographics zorgt tijdsdruk ervoor dat er twee stromingen zijn binnen de productie van deze visuele kunstwerken ontstaan. Infographics die worden gemaakt voor media met een langere ontwikkelingstijd en Infographics die een actuele nieuwswaarde hebben. Hoe meer budget er is (en dus meer tijd) om een infographic te produceren hoe complexer – of fraaier- de infographic kan worden.

Waar komt het begrip Infographics vandaan?

De term infographic is een afkorting van de Engelse term: “information graphics”. Er is geen Nederlandse vertaling van deze term. Het meest dichtbij komt het begrip ‘beeldstatistiek’. Volgens de Dikke van Dalen is dit “een statistiek waarbij de onderwerpen door schematische afbeeldingen of gemakkelijk herkenbare symbolen zijn aangeduid en de getallen of hoeveelheden door het aantal malen dat het symbool wordt getekend”. Sommige mensen noemen een infographic ook simpelweg ‘een plaatje met een praatje’.

Waar en hoe worden Infographics gebruikt?

Bij presentaties, in (financiële) jaarverslagen, voor wetenschappelijke of educatieve doeleinden. Data, cijfers of inzichten die je kan delen via social media of op blogs.

Cursus Infographics Maken in 5 steden te volgen

Goed voorbeeld dat gebruikt wordt in deze Cursus Infographics maken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je bent op de pagina van Art and the City cursussen. Deze pagina beschrijft de cursus Infographics maken. Deze cursus is te volgen in de volgende steden:  Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Reserveer snel een plaatsje