Infographics, Visual Storytelling

Sommige mensen beweren dat een infographic in feite niets meer is dan een afbeelding om data overzichtelijk en duidelijk te presenteren. Maar er zit echter nog veel meer achter zo’n ‘simpel’ beeld. Hierdoor wordt informatie namelijk compact en bovendien aantrekkelijk gemaakt. In de tijd waarin we allemaal van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat gebombardeerd worden met beelden en teksten, is een goed gemaakte infographic een verademing voor het oog. We noemen dat ook wel ‘Visual Storytelling’.

Droge data vs. Visual Storytelling

De meeste mensen vinden statistiek niet het interessantste onderwerp. Droge cijfers zijn wellicht heel erg belangrijk maar eye-catching zijn ze niet. Aan het onderwerp kun je niets veranderen maar aan de lay-out wel. Wil je bijvoorbeeld laten zien hoeveel sneeuw er in oktober valt in vergelijking met februari? Kat kan en bovendien zijn de mogelijkheden eindeloos. Hieronder een minimalistisch voorbeeld. Half maart gaat de eerste cursus Infographics van start. Schrijf je nu in en leer alles over het maken van deze bijzondere informatiebronnen.

Wat ga je doen tijdens de cursus Infographics?

Tijdens de cursus Infographics leer je hoe je op een grafische manier informatie over een bepaald onderwerp overbrengt. Dit doe je door gebruik te maken van illustraties, foto’s, pictogrammen, lijntekeningen en tekst. Op die manier kun je dus complexe informatie inzichtelijk maken. Bovendien kun je het op een heldere manier vormgeven. Zo breng je bijvoorbeeld bedrijfsprocessen of gebeurtenissen in kaart in presentaties met wetenschappelijke of educatieve doeleinden. Dit is het gebied waar grafisch ontwerp en communicatie samenvalt.

Gedurende de cursus werken we aan een aantal opdrachten. We beginnen eenvoudig en werken naar steeds complexere ontwerpen toe. Daarbij mag je je eigen materiaal meenemen.

Waar? Wanneer?

Cursus infographics zal worden georganiseerd op de volgende locaties en dagen. Zie actuele data:

 cursus Infographics maken  BESTEL NU!

cursus-infographics-maken

Een mooi voorbeeld van een infographic die wij vonden op 123rf stockfoto’s

Maar ook op de site van Rogier Trompert – medische ‘kunstplaten’ staan een paar prachtige voorbeelden.