Cursus photoshop
Photoshop is een van de meest gebruikte programma’s van Adobe, en dat is natuurlijk niet zonder reden! Met slechts een paar kleine aanpassingen maak je van een ‘normale’ foto een professioneel uitziende afbeelding.

De cursus Photoshop Amsterdam vindt plaats in een atelier aan de Krelis Louwenstraat en wordt gegeven door een ervaren grafisch ontwerper. De cursus bestaat uit vier lessen van 2,5 uur waarbij theorie en praktische toepassingen elkaar afwisselen. De groepen worden bewust klein gehouden, zodat er voldoende tijd en ruimte is voor het bespreken van individuele projecten.

Welke onderwerpen komen onder andere aan bod?

  • Werken in lagen
  • Gebruik van vensters en panelen
  • Selectiegereedschappen
  • Het snelmasker
  • De kloonstempel
  • Retoucheren met dogde, burn en pleister
  • Een schaduw creëren
  • Verschillende verlopen toepassen
Cursus photoshop amsterdam

De cursus Photoshop Amsterdam is een basiscursus. Heb je al ervaring met het programma? Kijk dan eens of de vervolgcursus iets voor jou is. Ook interesse in InDesign en Illustrator? Art and the City geeft ook een cursus DTP, waarbij je in 12 weken alledrie de programma’s behandeld.

beginners course DTP Graphic Design in English

Hoe maak een deel van de foto zwart-wit?

De sfeer van een foto wordt voor een groot deel bepaald door de kleur. Het verschil tussen dezelfde afbeelding in kleur of in zwart-wit is dan ook groot. Soms kiezen beeldbewerkers er voor een deel van de foto zwart-wit te maken, om zo de focus te leggen op het object in kleur. Dat zie je op de afbeelding links. Maar hoe doe je dit nou? Slechts een deel van de foto zwart-wit maken? Een van de manieren is met behulp van het snelmasker. Je maakt een selectie van de bos bloemen, kopieert deze in een nieuwe laag en maakt vervolgens de originele laag zwart-wit met een filter!

Meer inspiratie nodig voor je begint aan de cursus Photoshop Amsterdam? Breng eens een bezoek aan KAHMANN GALLERY en laat je verwonderen door de fotografen van nu.