Cursus Photoshop bij Art and the City rotterdam

Tijdens de cursus Photoshop Rotterdam leer je de belangrijkste mogelijkheden kennen van het beeldbewerkingsprogramma Photoshop CC (of gewoon ‘fotoshop’ ;)). We leren je in korte tijd de handigste technieken en bijbehorende gereedschappen van Adobe Photoshop. Na de eerste les kan je al zelfstandig aan de slag.

Onze cursussen worden gekenmerkt doordat ze kort, krachtig en betaalbaar zijn. Bovendien is de lesstof zeer compact en compleet. Daardoor begrijp je na het volgen van de basiscursus precies hoe het programma in elkaar zit.

Deze cursus maakt onderdeel uit van onze grafische cursussen die Art and the City in Rotterdam organiseert. Naast een workshop Photoshop kun je ook een cursus Indesign en een cursus Illustrator volgen bij ons. De Photoshop cursus Rotterdam is op dit moment het populairst van de cursussen die wij verzorgen. Boek dus snel!

 

 

Leer-ontwerpen-Rotterdam-IJsclubstraat
Doelgroep

De cursus Photoshop Rotterdam is voor iedereen die betrokken is (of wil zijn) bij het bewerken van digitaal beeldmateriaal, zoals fotografen, stylisten, ontwerpers of uitgevers. Maar ook marketeers, communicatiemanagers en content creators.

Voorkennis

Om goed met de cursus Photoshop mee te kunnen doen moet je over basale computerkennis beschikken. Je moet bijvoorbeeld vertrouwd zijn met begrippen als ‘copy & paste’ en ‘klik & sleep’. Twijfel je of je voldoende basiskennis hebt neem dan contact op met ons om dit te bespreken via 085 – 130 12 49.

 

 

Wat leer je op de cursus Photoshop Rotterdam?

Basiskennis van het programma, zoals:
  • Interface
  • Gereedschappen, paletten & menu’s
  • Navigatie en Stramien (linialen en hulplijnen)
  • Documenten aanmaken in verschillende formaten
Meer geavanceerde functies van het programma, zoals:
  • Kleurcorrecties, kleurbalans, contrast
  • Het werken met lagen (laagstijlen, importeren, organiseren)
  • Het werken met tekst (tekst invoegen en aanpassen, alineafuncties)
  • Een selectie maken met de lasso
  • Beelden vrijstaand maken
De achtergrond vervagen

Bij portretten zie je vaak dat het gezicht van de persoon scherp is, maar de achtergrond wazig. Dit kan je onder andere voor elkaar krijgen door de instellingen op je camera, maar wat nou als je dat niet gedaan hebt? Hoe kun je dan de achtergrond vervagen? In Photoshop kun je hiervoor gebruik maken van filters, zoals bijvoorbeeld ‘Gaussiaans vervagen’!

Meer zien voor je start met de cursus Photoshop Rotterdam? Breng eens een bezoek aan de Witte de With galerie en laat je inspireren!
Incompany of privéles grafisch ontwerp