085 – 130 12 49

ma - vr 09:00-17:00

Cursus Photoshop in Utrecht

 
Art and the City leert je binnen vier weken de basisvaardigheden van Adobe Photoshop!

Photoshop is een grafisch programma ontwikkeld voor het bewerken van foto’s en ander digitaal beeldmateriaal. Photoshop is gericht op professionele gebruikers. De eerste versie verscheen in februari 1990, intussen al zo’n 30 jaar geleden!

De cursus Photoshop bestaat uit 4 lessen van 2.5 uur. Deze worden gegeven door één van onze ervaren docenten. Zij zijn niet alleen gespecialiseerd in het programma dat ze doceren, maar ook altijd werkzaam in het grafische vak. Zodoende is geen vraag te gek en leer je uit eerste hand alles over graphic design.

Tijdens de eerste les ontvang je het lesmateriaal met daarin inspiratie, theorie, de technische toepassingen en een thuisopdracht. De thuisopdracht wordt steeds aan het begin van de les besproken. De cursus vindt plaatst in één van onze studio’s. Kijk hieronder voor de actuele startdata en schrijf je in!

De onderwerpen:

LES 01

+ Interface en werkruimte
+ Werken in lagen
+ Gereedschappen
+ Vensters en panelen

LES 02

+ Aanpassingen
+ Transformeren
+ Het snelmasker
+ Het kloonstempel

LES 03

+ Tekstfunctie
+ Tekstmasker
+ Laagstijlen
+ Retoucheren met dodge, burn en pleister

LES 04

+ Canvasformaat vergroten
+ Een verloop toepassen
+ Een schaduw creëren
+ (On)scherpte in een foto

Wanneer begint de eerstvolgende cursus photoshop in Utrecht?

Utrecht

Start: 11-01-2022

In deze cursus Photoshop leer je de belangrijkste mogelijkheden kennen van dit programma voor beeldbewerking. Je raakt vertrouwd met veel basistechnieken. Natuurlijk zit deze cursus Photoshop vol met handige trucjes en leuke weetjes zodat je snel de magie van Photoshop ontdekt. Dit is een zeer interactieve les waarbij je steeds bijgestuurd en gestimuleerd wordt.

  • Duur: 1 maand/4 lessen van 2,5 uur elk, wekelijks gehouden.
  • Aanmelden: kies een stad en startmoment.

Volg alle lessen klassikaal of ga voor een flexibele combinatiecursus (combi online en klassikaal). Meer informatie over de combinatiecursus. 

cursus photoshop

Hoe maak je een deel van de foto zwart-wit?

De sfeer van een foto wordt voor een groot deel bepaald door de kleur. Het verschil tussen dezelfde afbeelding in kleur of in zwart-wit is dan ook groot. Soms kiezen beeldbewerkers er voor een deel van de foto zwart-wit te maken om zo de focus te leggen op het object in kleur. Dat zie je op de afbeelding links. Maar hoe doe je dit nou? Slechts een deel van de foto zwart-wit maken? Een van de manieren is met behulp van het snelmasker. Je maakt een selectie van de sjaal, kopieert deze in een nieuwe laag en maakt vervolgens de originele laag zwart-wit met een filter!

Inspiratie nodig voor je begint aan de cursus Photoshop? Bezoek het Cobra Museum voor Moderne kunst en laat je verrassen!

Open chat
1
Vragen? chat met Art City
Hallo, kan ik je helpen?