cursus xd

Wil jij je eigen website of app kunnen ontwerpen in Adobe XD? Jouw creatieve ideeën sneller dan ooit omzetten in wireframes en prototypen? Dan is deze cursus perfect voor jou!

waarom adobe XD

XD is een geweldig ontwerpprogramma voor mensen die zich bezig houden UI-ontwerp, UX-ontwerp, prototyping, responsive website-ontwerp en meer. Je maakt in mum van tijd een gedetailleerde schets van een website of een app. Eigenlijk doet het woord ‘schets’ het eindresultaat geen eer aan, want creaties in Adobe XD zien er net zo overtuigend en compleet uit als een reeds gerealiseerde website. Als je een project opslaat in XD, resulteert dit bovendien in kleinere bestanden dan in bijvoorbeeld Photoshop.

De lessen worden gegeven door een ervaren docent die werkzaam is als grafisch designer en op professioneel niveau werkt met Adobe XD. De groepen zijn klein, zodat er genoeg tijd is voor persoonlijke begeleiding. Voorafgaand aan de les ontvang je een met zorg samengestelde syllabus. Dit is een handig naslagwerk waarin de thuisopdrachten en de theorie uitgebreid beschreven staan.

jouw niveau

Art and the City biedt de cursus Adobe XD op twee niveau’s: basis en vervolg. Ben jij een echte beginner en heb je nog nooit gewerkt met dit Adobe programma? Kies dan voor de basiscursus. Kun jij al werken met het pengereedschap en weet jij hoe ‘responsive resize’ werkt, maar nog niets over de meer geavanceerde technieken? Zoals het ontwerpen voor meerdere schermen tegelijkertijd? Schrijf je dan in voor de vervolgcursus!

leer ontwerpen in adobe XD.
maak je eigen website.
krijg feedback van webdesigners.

Art City biedt een complete cursus waarin je genoeg vaardigheden opdoet om geheel zelfstandig met dit programma aan de slag te gaan. Je leert hoe de interface in elkaar zit en welke tools belangrijk zijn om als eerste onder de knie te hebben, maar uiteraard ook snelle en slimme trucs om je ontwerp er fraai en aantrekkelijk uit te laten zien.

cursus Adobe XD basis en vervolg

wat leer je?

Aan het eind van de cursus Adobe XD Basis heb je een compleet prototype van jouw toekomstige website gemaakt! Je leert werken met het pengereedschap, geometrische vormen, de kleurenkiezer en verschillende overvloeieffecten. Denk ook aan werken met componenten en ‘responsive resize’.

De lesmethode

De opbouw van de lessen is steeds hetzelfde en is op basis van jarenlange praktijkervaring ontwikkeld. De docent laat zien hoe een bepaalde techniek werkt, waarna de deelnemers dit nadoen en oefenen. Soms volgt er een rondje waarbij iedereen zijn scherm deelt.

Voor wie?

Iedereen die interesse heeft in het ontwerpen van website en applicaties! Denk aan grafisch ontwerpers, webontwerpers, visual en UX-designers. Maar ook voor ondernemers en creatieve professionals die een visual design en interactief prototype willen maken!

Digitale interactie

Er is veel tijd om vragen te stellen en volop ruimte voor interactie, net als bij de fysieke cursussen. Docenten zullen vaak hun voorbeelden koppelen aan ervaringen die zij in de praktijk hebben opgedaan, waardoor de cursus een levendige vorm krijgt!

Het te behalen resultaat

Je geeft je CV en professionele skills een creatieve boost! Daarnaast ontvang je een certificaat als bewijs van deelname. Is jouw passie voor webdesign aangewakkerd en wil je een diploma halen? Dan kun je kiezen voor de opleiding Webdesign.

Thuisopdrachten

Uitdagende huiswerkopdrachten maken de cursus compleet. Hiermee krijg je de kans om op eigen kracht je vaardigheden te oefenen. De theorie in de syllabus kun je vervolgens gelijk toepassen bij de thuisopdrachten en in de praktijk gebruiken.

Niveau

De basiscursus is voor beginners. Voorkennis is niet nodig! De vervolgcursus is geschikt voor mensen die al ervaring hebben en kunnen werken met het pengereedschap, 'responsive resize', de tekstfunctie en componenten. Gebruik bij twijfel de chatfunctie!