Cursus DTP Grafisch ontwerp | vervolg

 1.035,00 ex btw

In deze cursus DTP vervolg leer je geavanceerde technieken van grafisch ontwerpen met Indesign, Photoshop en Illustrator. Denk aan interactieve en geanimeerde objecten. Volg je de modules na elkaar, dan duurt de cursus drie maanden. Je kunt er echter ook voor kiezen meerdere modules per week te volgen. Kies een startdatum en begin met ontwerpen!

  • Locatie: kies je stad of kies Digitaal Klaslokaal
  • Startdatum: dit is de eerste datum van 4 lessen van 2,5 uur – wekelijks gehouden

Volg alle lessen in een klaslokaal op een van onze zeven locaties (vanaf na de zomervakantie) of start direct in ons digitale klaslokaal.

Deze cursus is nu ook versneld te volgen!

Cursus Photoshop | vervolg

Cursus Illustrator | vervolg

Cursus InDesign | vervolg

Meer cursussen volgen?

Honger naar meer kennis? Zie alle cursusmodules die wij hebben

Heb je alle cursusmodules van de basis en vervolg gedaan? dan kun je na afloop een diploma halen. 

Artikelnummer: dtp-vervolg Categorie: Tags: , , , ,

Beschrijving

Cursus DTP grafische vormgeving vervolg

Deze cursus bestaat uit 3 modules.

Tijdens deze cursus DTP grafisch ontwerp vervolg werken we aan een aantal grote opdrachten met de belangrijkste opmaakprogramma’s van Adobe. Het is daarom raadzaam om buiten de lessen voldoende tijd te reserveren om de oefeningen die in de syllabus staan te maken. Bij voorkeur werk je met eigen materiaal. Moet je bijvoorbeeld een huisstijl en logo ontwikkelen voor je eigen bedrijf of het bedrijf waar je werkt dan kan dat. Wij werken aan langere en grotere projecten binnen deze training en gaan echt de diepte in. Laat je alvast inspireren op Behance! 

de belangrijkste opmaakprogramma’s van Adobe
de belangrijkste opmaakprogramma’s van Adobe

Photoshop:

De Cursusmodule Photoshop voor gevorderden sluit naadloos aan op de basiscursus Photoshop van Art and the City. In deze lessen werken we aan een aantal grotere opdrachten. We analyseren een aantal beelden van top beeldbewerkers en creëren een eigen versie met dezelfde technieken. Je leert werken met de geavanceerde filters en maskers en je leert complexe collages in elkaar zetten. Shortcuts zijn niet meer weg te denken uit het grafisch ontwerp vak en worden als bekend beschouwd. Daarnaast zijn er veel opdrachten die in de les en daarbuiten gemaakt moeten worden. Uiteraard werk je met eigen beelden. Dat kunnen ook zelf gevonden beelden zijn. Bij de syllabus met daarin een overzicht van de onderwerpen die behandeld worden zijn ook oefenbeelden om bepaalde technieken onder de knie krijgen.  Deze groepen zijn niet zo vaak ingeroosterd als de basiscursussen.

Indesign:

De gevorderden module Adobe InDesign CC voor gevorderden is geschikt voor iedereen die wil leren om professionele en complexe ontwerpen en stramienen voor grote publicaties op te zetten. In de Cursus grafisch ontwerpen DTP gevorderden Utrecht leer je om zelfstandig met Adobe Indesign te werken. Er zijn uiteraard een flink aantal opdrachten waar we aan werken maar ook het blindelings kunnen vinden van bepaalde tools en technieken is belangrijk. Daarnaast om sjablonen te maken en het opmaakproces te automatiseren. Het perfect druk klaar maken van documenten. Je hebt kennis op het niveau van de basiscursus InDesign.

Illustrator:

Adobe Illustrator is hét programma waarmee je prachtige infographics, tekeningen of symbolen kan maken. De gevorderde toepassingen zijn de afgelopen jaren flink uitgebreid waardoor het gemakkelijk is om bijvoorbeeld een visual van een straat of park geheel in perspectief te plaatsen. Met deze cursus leer je snel mooie visuele uitingen en presentaties te ontwerpen die professioneel ogen. Een heel divers programma waar je alle kanten op kunt.

Benodigde voorkennis voor de:

Cursus grafisch ontwerp gevorderden bij Art and the City

Deze cursussen zijn een vervolg op de basis cursussen, van de deelnemer wordt verwacht dat hij of zij vertrouwt is met de basisvaardigheden van de programma’s. U heeft bij voorkeur al de basiscursus bij Art and the City gevolgd of werkt al langer met dit programma. Deze verdiepende cursus gaat elke maand 1 keer van start bij voldoende aanmeldingen. Twijfelt u of voldoende basiskennis heeft neem dan contact op met de coördinator van Art and the City 085 – 1301249 om dit te bespreken. Of kijk bij de basiscursus DTP Grafisch Ontwerp of dat misschien een cursus is die aansluit bij je wensen.

  • Voor deze intensieve groepscursus is het raadzaam om buiten de lessen om voldoende tijd te reserveren om oefeningen te maken. 
  • De Cursus grafisch ontwerpen DTP gevorderden Utrecht volgt op de beginners cursus DTP grafisch design. Heb je eerder bij een ander instituut dan Art and the City een beginners of basiscursus gevolgd dan kan je ook prima mee doen. Het tempo van deze cursusmodules ligt ook weer vrij hoog maar de groepjes zijn klein dus er is genoeg tijd om vragen te stellen.
  • Of heb je zo’n specifieke vraag en wil je een combinatie van technieken, vaardigheden of bijvoorbeeld je algehele design skills oppoetsen? dan kan je overwegen om een privecursus te volgen.

 

laat je alvast inspireren
photo credit: George Strouzas TBDxES September via photopin (license)