085-1301249 ➙ ma-vr 12-14 uur of ➙ office@artandthecity.com
Selecteer een pagina
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Cursus InDesign | basis

 345,00 ex btw

In deze basiscursus Indesign leer je een layout maken van een tijdschrift, uitnodigingen of flyer. Als de opmaak klaar is behandelen we het maken van een pdf en het drukklaar maken van je ontwerp. We beginnen met deze cursus bij de basis maar het tempo ligt – zoals bij al onze cursussen – vrij hoog. Na afloop kun je vol zelfvertrouwen aan de slag met Indesign en ontwerpen.
Duur: 1 maand, 4 lessen van 2,5 uur elk, wekelijks gehouden.
Hoe schrijf je je in: kies een stad en startmoment.

Volg alle lessen klassikaal of ga voor een flexibele combinatiecursus (combi online en klassikaal). Meer informatie over de combinatiecursus. 

Deze cursus raakt snel vol – wacht niet te lang en geef je tijdig op! 

Wissen

Honger naar meer kennis? Zie alle cursusmodules die wij hebben

Heb je alle cursusmodules van de basis en vervolg gedaan? dan kun je na afloop een diploma halen. 

Beschrijving

In deze basiscursus Indesign leer je een layout maken van een tijdschrift, uitnodigingen of flyer. Als de opmaak klaar is behandelen we het maken van een pdf en het drukklaar maken van je ontwerp. We beginnen met deze cursus bij de basis maar het tempo ligt – zoals bij al onze cursussen – vrij hoog. Leer ontwerpen met deze Cursus Indesign. Na afloop kun je vol zelfvertrouwen aan de slag met Indesign en ontwerpen. Indesign is in feite het programma waarmee alle elementen van je ontwerp samen komen. Het frame werk waarbinnen een logo, graphic en foto’s samen worden gevoegd met tekst. Je leert de ‘geheimen’ kennen van typografie. Begrippen als ‘bladspiegel’, witruimte en afloop worden besproken en uitgelegd. 

Wat leer je op de cursus InDesign?

 • Werken met beeld en tekst
 • Beelden plaatsen en koppelen
 • Basis-typografie regels
 • Af- en aan-spatiëren, fonts gebruiken
 • Alinea functies
 • Kleur: RGB, CMYK, PMS of Kleurstalen
 • Overvloei modus en transparantie
 • Stramien pagina’s gebruiken
 • De book functie leren gebruiken
 • Covers ontwerpen
 • Een tijdschrift, flyer of boek opmaken
 • PDF of pakket maken voor druk of web

Voor deze intensieve groepscursus is het raadzaam om buiten de lessen voldoende tijd te reserveren om de oefeningen die in de syllabus staan te maken. Hiermee leer je de basis van indesign !

Wat heb je nodig?
Adobe software, versie CS6 of CC Eigen laptop (zie richtlijnen), apple of windows Computervaardigheden, denk hierbij aan; copy & paste’ en ‘klik en sleep’.

Voorkennis
Om goed met de cursus mee te kunnen doen moet je over basale computerkennis beschikken. Je moet bijvoorbeeld vertrouwd zijn met begrippen als ‘copy & paste’ en ‘klik en sleep’. Twijfel je of je voldoende basiskennis hebt neem dan contact op met ons kantoor om dit te bespreken via 085 – 1301249.

Certificaat
Na afloop kun je een certificaat van deelname aanvragen. Zodra je cursus afgerond is ontvang je een evaluatiemail met daarin een paar opties om ons te vertellen wat je van de cursus vond. Via datzelfde formulier kan je je gegevens achterlaten zodat wij dan een certificaat voor je kunnen gaan maken. 

Deze Cursus Indesign is Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle te volgen.

AmsterdamEindhovenRotterdamUtrecht

 

grafisch ontwerp met indesign
https://twitter.com/artandthecityhttps://www.instagram.com/artandthecitynl/https://www.facebook.com/ArtandtheCityCursussen/

 

Afbeeldingen zijn van Freepick

 

Lees meer over deze cursus
Lees verder

Wat vonden andere van deze cursus?

Open chat
1
Vragen?
Hi ! kan ik je helpen?
Powered by