Cursus Infographics | masterclass | met certificaat

 345,00 ex btw

In deze cursus Infographics leer je hoe je op een grafische manier informatie over een bepaald onderwerp zichtbaar maakt. Je gebruikt illustraties, foto’s, pictogrammen, lijntekeningen – of wat voor beeld dan ook – samen met tekst om op een eenvoudige manier bijvoorbeeld actuele informatie (data & kennis) weer te geven. Let Op! Deze cursus start op donderdag 22 november voor het laatst als groepscursus in Den Haag.

Wissen

Meer cursussen volgen?

Honger naar meer kennis? doe er 2 en ontvang korting! 
(of 3 en ontvang nog meer korting).

Beschrijving

In deze cursus Infographics leer je hoe je op een grafische manier informatie over een bepaald onderwerp zichtbaar maakt. Je gebruikt illustraties, foto’s, pictogrammen, lijntekeningen – of wat voor beeld dan ook – samen met tekst om op een eenvoudige manier bijvoorbeeld actuele informatie (data & kennis) weer te geven.

Wat leer je op deze cursus Infographics?

In deze cursus gebruiken wij Illustrator om een Infographic te ontwerpen. Wij werken aan een flink aantal opdrachten tijdens de cursus. Van eenvoudig tot meer complexere ontwerpen. Het is mogelijk om met je eigen materiaal te werken nadat een basis is gelegd.

Wat zijn infographics?

Soms geef je ook het commentaar of een interpretatie op deze informatie weer (in beeld).
Infographics zijn gekoppeld aan processen of gebeurtenissen en tonen daarover gegevens. Dit kan de uitslag van een onderzoek zijn of bijvoorbeeld een uitgebreide handleiding. Dit is waar het vakgebied van grafisch ontwerper het vak van de communicatie raakt. Vaak zal je samenwerken met een communicatiespecialist om (complexe) informatie inzichtelijk te maken en op een heldere manier vorm te geven. Voor het maken van infographics zorgt tijdsdruk ervoor dat er twee stromingen zijn binnen de productie van deze visuele kunstwerken ontstaan. Infographics die worden gemaakt voor media met een langere ontwikkelingstijd en Infographics die een actuele nieuwswaarde hebben. Hoe meer budget er is (en dus meer tijd) om een infographic te produceren hoe complexer – of fraaier- de infographic kan worden.

Waar komt het begrip Infographics vandaan?

De term infographic is een afkorting van de Engelse term: “information graphics”. Er is geen Nederlandse vertaling van deze term. Het meest dichtbij komt het begrip ‘beeldstatistiek’.

Volgens de Dikke van Dalen (gelukkig bestaat die ook nog online) is dit:

“een statistiek waarbij de onderwerpen door schematische afbeeldingen of gemakkelijk herkenbare symbolen zijn aangeduid”

En de Van Dale zegt ook nog: “de getallen of hoeveelheden door het aantal malen dat het symbool wordt getekend”.
Sommige mensen noemen een infographic ook simpelweg ‘een plaatje met een praatje’.

 

Waar en hoe worden Infographics gebruikt?

Bij presentaties, in (financiële) jaarverslagen, voor wetenschappelijke of educatieve doeleinden. Data, cijfers of inzichten die je kan delen via social media of op blogs.

Voorkennis Infographics

Kennis van Illustrator strekt – zeer- tot de aanbeveling. Bij voorkeur heb je al de basiscursus illustrator gevolgd. Daarnaast is enige kennis van Photoshop handig maar niet strikt noodzakelijk. Deze cursusmodule duurt 4 weken en is 1 keer per week op dezelfde dag en tijd. Hou er rekening mee dat je tussen de lessen thuis wat tijd reserveert om verder te werken aan de opdrachten.

 

 

Cursus Infographics | masterclass | met certificaat

Cursus Infographics | masterclass | met certificaat

Mooi voorbeeld van een Infographics

Mooi voorbeeld van een Infographics

Infographic over de leeftijd van apps - leer dit maken in de Cursus Infographics

Infographic over de leeftijd van apps

Andere suggesties…