Cursus Infographics | privécursus

 750,00 ex btw

In deze cursus Infographics maken leer je hoe je op een grafische manier informatie over een bepaald onderwerp zichtbaar maakt. Meer lezen over deze cursus?  We gebruiken het Adobe Programma Illustrator of Affinity Designer om deze infographics vorm te geven. Start wanneer het jou uitkomt! Meld je aan, wij koppelen je aan een docent en je kunt van start! Dit pakket bestaat uit 4 lessen van 2,5 uur. Tot eind augustus alleen in ons digitale klaslokaal te volgen.

Wissen

Meer cursussen volgen?

Honger naar meer kennis? Zie alle cursusmodules die wij hebben

Heb je alle cursusmodules van de basis en vervolg gedaan? dan kun je na afloop een diploma halen. 

Artikelnummer: infographics maken groep Categorie: Tags: , ,

Beschrijving

Cursus Infographics maken | Art and the City

In deze cursus Infographics maken leer je hoe je op een grafische manier informatie over een bepaald onderwerp zichtbaar maakt. Je gebruikt illustraties, foto’s, pictogrammen, lijntekeningen – of wat voor beeld dan ook – samen met tekst om op een eenvoudige manier bijvoorbeeld actuele informatie (data & kennis) weer te geven.

Wat leer je op deze cursus Infographics?

In deze cursus gebruiken wij Adobe Illustrator om een Infographic te ontwerpen. Je leert in deze cursus de basistools van illustrator. Wij werken aan een flink aantal opdrachten tijdens de cursus. Van eenvoudig tot meer complexere ontwerpen. Het is mogelijk om met je eigen materiaal te werken nadat een basis is gelegd.

Wat zijn infographics?

Soms geef je ook het commentaar of een interpretatie op deze informatie weer (in beeld).
Infographics zijn gekoppeld aan processen of gebeurtenissen en tonen daarover gegevens. Dit kan de uitslag van een onderzoek zijn of bijvoorbeeld een uitgebreide handleiding. Dit is waar het vakgebied van grafisch ontwerper het vak van de communicatie raakt. Vaak zal je samenwerken met een communicatiespecialist om (complexe) informatie inzichtelijk te maken en op een heldere manier vorm te geven.

Het ontwikkelen van Infographics

Voor het maken van infographics zorgt tijdsdruk ervoor dat er twee stromingen zijn binnen de productie van deze visuele kunstwerken ontstaan. Infographics die worden gemaakt voor media met een langere ontwikkelingstijd en Infographics die een actuele nieuwswaarde hebben. Hoe meer budget er is (en dus meer tijd) om een infographic te produceren hoe complexer – of fraaier- de infographic kan worden. Je gebruikt illustraties, foto’s, pictogrammen, lijntekeningen – of wat voor beeld dan ook – samen met tekst om op een eenvoudige manier bijvoorbeeld actuele informatie (data & kennis) weer te geven.

 

Waar komt het begrip Infographics vandaan?

De term infographic is een afkorting van de Engelse term: “information graphics”. Er is geen Nederlandse vertaling van deze term. Het meest dichtbij komt het begrip ‘beeldstatistiek’. Volgens de Dikke van Dalen is dit “een statistiek waarbij de onderwerpen door schematische afbeeldingen of gemakkelijk herkenbare symbolen zijn aangeduid en de getallen of hoeveelheden door het aantal malen dat het symbool wordt getekend”. Sommige mensen noemen een infographic ook simpelweg ‘een plaatje met een praatje’.

Waar en hoe worden Infographics gebruikt?

Bij presentaties, in (financiële) jaarverslagen, voor wetenschappelijke of educatieve doeleinden. Data, cijfers of inzichten die je kan delen via social media of op blogs.

Certificaat 

Na afloop kun je een certificaat van deelname aanvragen.

Duur en tijd

Deze cursusmodule bestaat uit 4 lessen van 2,5 uur. Tijd en data nader in te plannen. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om dit in 1 of 2 weken plaats te laten vinden of in 3 intensieve ochtenden of middagen. Hou er rekening mee dat je tussen de lessen thuis wat tijd reserveert om verder te werken aan de opdrachten. Wil je bijvoorbeeld eerst nog een cursus Illustrator bij ons volgen check dan deze pagina.

Lees meer..

cursus-infographics-maken
cursus infographics maken

Andere suggesties…