Cursus Infographics | Visual Storytelling

 325,00 ex btw

Leer in 3 lessen van 3 uur de mooiste Infographics maken en maak zo op een grafische manier de meest ingewikkelde informatie inzichtelijk.

Geef je op en start na de zomer!
Lestijden van 19.00 uur tot 22.00 uur.
Beschikbaar in Utrecht.

Wissen

Meer cursussen volgen?

Honger naar meer kennis? doe er 2 en ontvang korting! 
(of 3 en ontvang nog meer korting).

Beschrijving

Wat leer je op deze cursus Infographics en visual storytelling?

In deze cursus Infographics leer je hoe je op een grafische manier informatie over een bepaald onderwerp zichtbaar maakt. Je gebruikt illustraties, foto’s, pictogrammen, lijntekeningen – of wat voor beeld dan ook – samen met tekst om op een eenvoudige manier bijvoorbeeld actuele informatie (data & kennis) weer te geven. Het is een soort data visualisatie. Infographic ontwerp je met het programma Adobe Illustrator, waar je ook de basis van zal gaan beheersen. Samen werken wij aan een flink aantal opdrachten tijdens de cursus. Van eenvoudig tot meer complexere ontwerpen. Het is mogelijk om met je eigen materiaal te werken nadat een basis is gelegd.

Storytelling

Je start met de basis. Stel een aantal vragen om te onderzoeken of de content die je gaat verbeelden sterk en duidelijk genoeg is. Vraag je zelf wat is de kern van je boodschap en wat wil je communiceren?

Wat zijn infographics?

Soms geef je ook het commentaar of een interpretatie op deze informatie weer (in beeld).
Infographics zijn gekoppeld aan processen of gebeurtenissen en tonen daarover gegevens. Dit kan de uitslag van een onderzoek zijn of bijvoorbeeld een uitgebreide handleiding. Dit is waar het vakgebied van grafisch ontwerper het vak van de communicatie raakt. Vaak zal je samenwerken met een communicatiespecialist om (complexe) informatie inzichtelijk te maken en op een heldere manier vorm te geven. Voor het maken van infographics zorgt tijdsdruk ervoor dat er twee stromingen zijn binnen de productie van deze visuele kunstwerken ontstaan. Infographics die worden gemaakt voor media met een langere ontwikkelingstijd en Infographics die een actuele nieuwswaarde hebben. Hoe meer budget er is (en dus meer tijd) om een infographic te produceren hoe complexer – of fraaier- de infographic kan worden.

Waar komt het begrip Infographics vandaan?

De term infographic is een afkorting van de Engelse term: “information graphics”. Er is geen Nederlandse vertaling van deze term. Het meest dichtbij komt het begrip ‘beeldstatistiek’.

Volgens de Dikke van Dalen (gelukkig bestaat die ook nog online) is dit:

“een statistiek waarbij de onderwerpen door schematische afbeeldingen of gemakkelijk herkenbare symbolen zijn aangeduid”

En de Van Dale zegt ook nog: “de getallen of hoeveelheden door het aantal malen dat het symbool wordt getekend”.
Sommige mensen noemen een infographic ook simpelweg ‘een plaatje met een praatje’.

Waar en hoe worden Infographics gebruikt?

Bij presentaties, in (financiële) jaarverslagen, voor wetenschappelijke of educatieve doeleinden. Data, cijfers of inzichten die je kan delen via social media of op blogs.

Voorkennis Infographics

Wij gebruiken illustrator en een beetje Photoshop bij deze cursus om de infographics mee te ontwerpen. Je leert de strikt noodzakelijke toepassingen en opties van beide programma’s. Daarnaast is enige algemene computervaardigheid handig. Deze cursusmodule duurt 4 weken en is 1 keer per week op dezelfde dag en tijd. Hou er rekening mee dat je tussen de lessen thuis wat tijd reserveert om verder te werken aan de opdrachten.

Cursus Infographics | masterclass | met certificaat

Cursus Infographics | basis

 

 

Mooi voorbeeld van een Infographics

Mooi voorbeeld van een Infographics

Andere suggesties…