085 – 130 12 49

ma - vr 09:00-17:00

cursus wordpress

Wil je een eigen website of blog starten maar weet je niet goed hoe en waar je moet beginnen? Art and the City helpt je op weg met de cursus WordPress!

waarom WordPress

Je kunt WordPress in één zin uitleggen als volgt: het is een systeem om een website, blog of een webshop mee te beheren zonder dat je hiervoor (veel) technische kennis nodig hebt. Hoewel WP draait op de programmeertaal PHP, hoef je zelf geen regel PHP te schrijven als je een website wilt bouwen met dit CMS. Doordat WordPress zo eenvoudig is in gebruik, wordt het tegenwoordig enorm veel gebruikt voor het maken van websites. Sterker nog: méér dan 30 procent van het hele internet gebruikt dit state-of-the-art CMS!

De lessen worden gegeven door een ervaren docent die werkzaam is als webdesigner en op professioneel niveau werkt met WordPress. De groepen zijn klein, zodat er genoeg tijd is voor persoonlijke begeleiding. Voorafgaand aan de les ontvang je een met zorg samengestelde syllabus. Dit is een handig naslagwerk waarin de thuisopdrachten en de theorie uitgebreid beschreven staan.

Jouw niveau

Art and the City biedt de cursus WordPress op twee niveau’s: basis en vervolg. Ben jij een echte beginner en heb je nog nooit gewerkt met dit Content Management Systeem? Kies dan voor de basiscursus. Heb jij al een WordPress website en weet je hoe je plug-ins moet installeren en je website kan optimaliseren met SEO Yoast? Maar weet je nog niet zoveel over de meer geavanceerde mogelijkheden, zoals het inrichten van Woocommerce? Schrijf je dan in voor de vervolgcursus!

leer werken met WordPress.
maak je eigen website.
krijg feedback van webdesigners.

Art City biedt een complete cursus waarin je genoeg vaardigheden opdoet om geheel zelfstandig met dit programma aan de slag te gaan. Je leert ten eerste hoe de interface in elkaar zit en ten tweede welke tools belangrijk zijn om als eerste onder de knie te hebben. Daarnaast krijg je uiteraard ook snelle en slimme trucs om je ontwerp er fraai en aantrekkelijk uit te laten zien.

wordpress

cursus wordpress basis en vervolg

wat leer je?

Aan het eind van de cursus heb je een volledig werkende WP website. Je leert jouw website in te richten met een thema dat past bij jouw product of dienst en welke plug-ins jouw website optimaliseren. Ook leer je hoe je je site beschermd tegen hackers en spammers en hoe je jouw eigen webshop kunt opzetten! Denk tot slot ook aan Search Engine Optimalisatie en het gebruik van MailChimp!

De lesmethode

De opbouw van de lessen is steeds hetzelfde en is op basis van jarenlange praktijkervaring ontwikkeld. De docent laat zien hoe een bepaalde techniek werkt, waarna de deelnemers dit nadoen en oefenen. Soms volgt er een rondje waarbij iedereen zijn scherm deelt.

Digitale interactie

Er is uiteraard genoeg tijd om vragen te stellen en volop ruimte voor interactie. Docenten zullen vaak hun voorbeelden koppelen aan ervaringen die zij in de praktijk hebben opgedaan, waardoor de cursus een levendige vorm krijgt!

Thuisopdrachten

Uitdagende huiswerkopdrachten maken de cursus compleet. Hiermee krijg je de kans om op eigen kracht je vaardigheden te oefenen. De theorie in de syllabus kun je direct toepassen bij de oefeningen en in de praktijk gebruiken.

cursus wordpress

Voor wie?

Voor ondernemers, ontwerpers en creatieve professionals die een (zakelijke) website, blog, portfolio of webwinkel willen opzetten!

Het te behalen resultaat

Je geeft je CV en professionele skills een creatieve boost! Daarnaast ontvang je een certificaat als bewijs van deelname. Bovendien heb je na de cursus een simpele website opgezet.

Niveau

De basiscursus is voor beginners. Voorkennis is niet nodig! De vervolgcursus is geschikt voor mensen die al een WordPress website hebben.

Open chat
Vragen? chat met Art City
Hallo, hier Team Art City - kan ik je helpen?