cursus wordpress
en elementor

Wil je een eigen website of blog starten maar weet je niet goed hoe en waar je moet beginnen? Art and the City helpt je op weg met de cursus WordPress en Elementor!

waarom wordpress

WordPress is een systeem om een website mee te beheren zonder dat je hier (veel) technische kennis voor nodig hebt. Hoewel WP draait op de programmeertaal PHP, hoef je zelf geen regel code te schrijven! Tijdens de cursus ga je werken met de plug-in Elementor Pro. Met deze page builder gaat er een wereld voor je open. Denk aan aan toffe bewegingseffecten, een webpagina laten in- en uitzoomen bij het scrollen en nog veel meer. Met deze opties kun je je website niet alleen tot leven brengen, maar ook echt uniek maken. Daarnaast zorgt Elementor ervoor dat je website schoon en snel is. Dat is zeer goed voor de zoekmachine optimalisatie, dus ook voor jouw online vindbaarheid!

De lessen worden gegeven door een ervaren docent die werkzaam is als webdesigner en op professioneel niveau werkt met WP en Elementor. De groepen zijn klein, zodat er genoeg tijd is voor persoonlijke begeleiding. Voorafgaand aan de les ontvang je een uitgebreide syllabus. Dit is een handig naslagwerk waarin de thuisopdrachten en de theorie uitgebreid beschreven staan.

jouw niveau

Art and the City biedt de cursus WordPress met Elementor op twee niveau’s: basis en vervolg. Ben jij een echte beginner en heb je nog nooit gewerkt met dit Content Management Systeem? Kies dan voor de basiscursus. Heb jij al een WordPress website en weet je hoe je plug-ins moet installeren en je website kan optimaliseren met SEO Yoast? Ken jij de basiswidgets van Elementor, zoals de teksteditor? Maar weet je nog niet zoveel over de meer geavanceerde mogelijkheden, zoals het inrichten van Woocommerce en de responsive modus van Elementor? Schrijf je dan in voor de vervolgcursus!
cursus wordpress

leer werken met WordPress.
maak je eigen website.
krijg feedback van webdesigners.

Art City biedt een complete cursus waarin je genoeg vaardigheden opdoet om geheel zelfstandig met dit programma aan de slag te gaan. Je leert ten eerste hoe de interface in elkaar zit en ten tweede welke tools belangrijk zijn om als eerste onder de knie te hebben. Daarnaast krijg je uiteraard ook snelle en slimme trucs om je ontwerp er fraai en aantrekkelijk uit te laten zien.

cursus wordpress Met elementor basis en vervolg

wat leer je?

Aan het eind van de cursus heb je een volledig werkende WP website. Je leert jouw website in te richten met een thema dat past bij jouw product of dienst en welke plug-ins jouw website optimaliseren. Ook leer je hoe je je site beschermd tegen hackers en spammers en hoe je jouw eigen webshop kunt opzetten! Je leert je pagina’s en berichten op te bouwen met Elementor Pro, efficiënt werken met de Theme Builder en verschillende bewegingseffecten toe te voegen. 

De lesmethode

De opbouw van de lessen is steeds hetzelfde en is op basis van jarenlange praktijkervaring ontwikkeld. De docent laat zien hoe een bepaalde techniek werkt, waarna de deelnemers dit nadoen en oefenen. Soms volgt er een rondje waarbij iedereen zijn scherm deelt.

Voor wie?

Voor ondernemers, ontwerpers en creatieve professionals die een (zakelijke) website, blog, portfolio of webwinkel willen opzetten!

Digitale interactie

Er is veel tijd om vragen te stellen en volop ruimte voor interactie, net als bij de fysieke cursussen. Docenten zullen vaak hun voorbeelden koppelen aan ervaringen die zij in de praktijk hebben opgedaan, waardoor de cursus een levendige vorm krijgt!

Het te behalen resultaat

Je geeft je CV en professionele skills een creatieve boost! Daarnaast ontvang je een certificaat als bewijs van deelname. Bovendien heb je na de cursus een gebruiksvriendelijke website opgezet.

Thuisopdrachten

Uitdagende huiswerkopdrachten maken de cursus compleet. Hiermee krijg je de kans om op eigen kracht je vaardigheden te oefenen. De theorie in de syllabus kun je vervolgens gelijk toepassen bij de thuisopdrachten en in de praktijk gebruiken.