085 – 130 12 49

ma - vr 09:00-17:00

cursus
illustrator
vervolg

Tijdens de cursus Illustrator Vervolg leer je werken met de geavanceerde technieken in één van de belangrijkste programma’s van Adobe. Hieronder vind je alle informatie over de onderwerpen, de lesmethode van Art City en de actuele startdata.

adobe Illustrator

Deze gevorderde cursus Illustrator behandelt alle complexe technieken van dit fantastische programma en sluit naadloos aan op de basiscursus Illustrator. Adobe Illustrator is hét programma waarmee je prachtige infographics, tekeningen en symbolen kan maken. De gevorderde toepassingen zijn de afgelopen jaren flink uitgebreid, waardoor het gemakkelijk is om visuals in perspectief te plaatsen en from scratch te ontwerpen. Tijdens de cursus leer je snel mooie visuele uitingen ontwerpen. Bovendien rollen er, na afloop van deze cursus Illustrator Vervolg, met gemak presentaties uit die er zeer professioneel uitzien. 

Het gaat tijdens deze cursus echter niet alleen om tekenen, maar ook om tekst! Hoe maak je bijvoorbeeld een logo met tekst? En hoe pas je een bestaand lettertype aan? Daarnaast wordt Illustrator gebruikt voor het maken van technische tekeningen, logo’s en posters. Het programma is onmisbaar voor elke grafische vormgever. Naast de belangrijkste gereedschappen, gaat de cursus in op kleurgebruik, compositie, handige sneltoetsen en de basisprincipes van een goed ontwerp. Illustrator is onmisbaar voor elke grafisch ontwerper.

Waarom illustrator?

Kies voor Illustrator als je meer wilt weten over:

 • Typografie
 • Een tijdschrift, flyer of boek opmaken
 • Logo’s ontwerpen
 • Iconen ontwerpen
 • Patronen maken en toepassen
 • Schaduwen maken
 • Objecten en tekeningen in perspectief plaatsen

Tijdens de cursus leer je logo’s, vormen, patronen of cartoons maken voor op flyers of posters. De focus ligt op het ontwikkelen van graphic art. De docent besteedt aandacht aan de tekenmogelijkheden van Illustrator en leert je pixels omzetten naar vectorafbeeldingen. Ook leer je tekenen zonder ooit een potlood vastgehouden te hebben. Hoewel er wordt gewerkt aan de hand van voorbeelden uit bekende magazines, mag je natuurlijk ook je eigen ingescande schetsen meebrengen.

De lessen worden gegeven door een ervaren docent die werkzaam is als grafisch vormgever en op professioneel niveau werkt met Illustrator. De groepen zijn klein, zodat er genoeg tijd is voor persoonlijke begeleiding. Voorafgaand aan de les ontvang je een met zorg opgestelde syllabus. Dit is een handig naslagwerk waarin de thuisopdrachten en de theorie uitgebreid beschreven staan. De cursus duurt 4 weken en elke les duurt 2,5 uur. Indien de cursus gegeven wordt via Zoom, wordt de les opgenomen zodat je de stof zo vaak kunt terugkijken als je maar wilt! Je kunt Illustrator downloaden na het afsluiten van een sudentenabonnement bij Adobe.

 • Wo 7 jul. 15:30: Illustrator Vervolg (digitaal)

leer tekenen in Illustrator.
maak vector art.
krijg feedback van designers.

Art City biedt een complete cursus waarin je genoeg vaardigheden opdoet om geheel zelfstandig met dit programma aan de slag te gaan. Je leert hoe de interface in elkaar zit en welke tools belangrijk zijn om als eerste te leren, maar uiteraard ook snelle en slimme trucs om je ontwerp er fraai en aantrekkelijk uit te laten zien.

cursus Illustrator voor gevorderden

de lesmethode

De opbouw van de lessen is steeds hetzelfde en wordt op basis van jarenlange praktijkervaring ontwikkeld. De docent laat steeds zien hoe een bepaalde techniek werkt waarna de deelnemers dit nadoen en daarmee oefenen. Eventueel volgt er een rondje schermdelen, er is genoeg ruimte om vragen te stellen en volop interactie. Leuke en uitdagende huiswerkopdrachten maken dit compleet waarmee je de kans krijgt om op eigen kracht de vaardigheden te oefenen en te herhalen. Bij het bespreken van het huiswerk is er uiteraard weer genoeg mogelijkheid om vragen te stellen aan de docent. De docenten zelf zullen ook vaak hun voorbeelden of technieken koppelen aan ervaringen die zij in de praktijk hebben opgedaan waardoor de cursus Illustrator een levendig en steeds actuele vorm krijgt. De theorie in de syllabus kun je lezen en direct toepassen bij de oefeningen en in praktijk gebruiken.

Tijdens deze cursus illustrator leer je onder andere deze technieken:

 • Verlopen over diverse vormen heen leggen
 • Werken met tekst
 • Symbolen en de symbolenbibliotheek
 • Eigen symbolen en kwasten maken
 • Maskers
 • Eigen schaduwen maken
 • Spiegelen van vormen
 • Splitsen en combineren van paden
 • Paden maken, snijden en bewerken
 • 3D van tekst en objecten
 • Perspectief tekenen
 • Symbool-spray

Voor wie?

De cursus is geschikt voor mensen die illustraties, infographics of presentaties maken. Denk aan marketeers, communicatiemedewerkers of docenten die krachtige visuals nodig hebben om complexe stof uit te leggen. Misschien werk je als officemanager en heb je specifieke kennis nodig om labels of logo’s of posters te maken? Andere beroepsgroepen die deze cursus vaak weten te vinden zijn (beginnende) mode of interieurontwerpers.

Het te behalen resultaat

Je geeft je CV en professionele skills een creatieve boost door middel van deze opgedane vaardigheden. Daarnaast ontvang je een certificaat als bewijs van deelname. Is jouw passie voor grafisch ontwerp aangewakkerd en wil je een diploma behalen? Leer dan verder tijdens de opleiding Grafische Vormgeving.

Niveau

Deze cursus Illustrator Vervolg en Pro is een cursus voor gevorderden. De lessen vinden plaats in het Digitale Klaslokaal via Zoom en hebben een stevig tempo, daarom wordt de les opgenomen en kun je deze wanneer je wilt terugkijken. Het is raadzaam de cursus Illustrator basis af te ronden voordat je je inschrijft voor de vervolgcursus. Op een andere manier ervaring opgedaan met Illustrator? Mail Art City dan om te overleggen!

Weet jij nog niet welk programma het beste bij je past en wil je in één dag kennismaken met Photoshop, InDesign en Illustrator?
Open chat
1
Vragen? chat met Art City
Hallo, kan ik je helpen?