cursus photoshop

Ben jij een echte beelddenker en wil je jouw foto’s optimaliseren, retoucheren en vervormen? Of wil je je eigen digitale kunst maken? Dan is de cursus Photoshop iets voor jou!

waarom photoshop

Photoshop is een grafisch programma ontwikkeld voor het bewerken van foto’s en ander digitaal beeldmateriaal. De eerste versie verscheen in februari 1990, intussen al meer dan 30 jaar geleden! Het is is ‘s werelds meest geavanceerde software voor digitale beeldbewerking en wordt gebruikt door fotografen, ontwerpers, webdesigners en videoprofessionals. Daarnaast zijn er veel kunstenaars en designers die in Photoshop digitale kunstwerken maken. Het programma geeft je namelijk optimale creatieve controle voor de manipulatie en samenstelling van niet alleen 2D-, maar ook 3D-afbeeldingen. De lessen worden gegeven door een ervaren docent die werkzaam is als grafisch designer en op professioneel niveau werkt met Photoshop. De groepen zijn klein, zodat er genoeg tijd is voor persoonlijke begeleiding. Voorafgaand aan de les ontvang je een met zorg samengestelde syllabus. Je moet hierbij denken aan een handig naslagwerk waarin de thuisopdrachten en de theorie uitgebreid beschreven staan.

jouw niveau

Art and the City biedt de cursus Photoshop op twee niveau’s: basis en vervolg. Ben jij een echte beginner en heb je nog nooit gewerkt met dit Adobe programma? Kies dan voor de basiscursus. Kun jij al werken met aanpassingslagen en selectiegereedschappen, maar nog niets over de meer geavanceerde technieken? Zoals het creëren van dubbele belichtingen en het toevoegen van  grafische patronen? Schrijf je dan in voor de vervolgcursus!

photoshop

leer bewerken in photoshop.
maak pixel art.
krijg feedback van designers.

Art City biedt een complete cursus waarin je genoeg vaardigheden opdoet om geheel zelfstandig met dit programma aan de slag te gaan. Je leert onder andere hoe de interface in elkaar zit en welke tools belangrijk zijn om als eerste onder de knie te hebben. Vervolgens leer je uiteraard ook snelle en slimme trucs om je ontwerp er fraai en aantrekkelijk uit te laten zien.

cursus photoshop basis en vervolg

wat leer je?

Photoshop is ideaal voor het maken en bewerken van digitale afbeeldingen voor websites en drukwerk. In de cursus leer je op ten eerste werken met de interface. Ten tweede wordt ingegaan op verschillende manieren selecties maken, omkleuren en retoucheren. Denk tot slot ook aan het toevoegen van schaduwen, werken met tekst en bovendien het maken van collages!

De lesmethode

De opbouw van de lessen is steeds hetzelfde en is op basis van jarenlange praktijkervaring ontwikkeld. De docent laat zien hoe een bepaalde techniek werkt, waarna de deelnemers dit nadoen en oefenen. Soms volgt er een rondje waarbij iedereen zijn scherm deelt.

Digitale interactie

Er is veel tijd om vragen te stellen en volop ruimte voor interactie, net als bij de fysieke cursussen. Docenten zullen vaak hun voorbeelden koppelen aan ervaringen die zij in de praktijk hebben opgedaan, waardoor de cursus een levendige vorm krijgt!

Thuisopdrachten

Uitdagende huiswerkopdrachten maken de cursus compleet. Hiermee krijg je de kans om op eigen kracht je vaardigheden te oefenen. De theorie in de syllabus kun je vervolgens gelijk toepassen bij de thuisopdrachten en in de praktijk gebruiken.

Voor wie?

Iedereen die betrokken is bij het bewerken van digitaal beeldmateriaal, zoals fotografen, stylisten en ontwerpers. Ook social influencers en marketing professionals hebben veel baat bij deze cursus. Daarnaast zijn hobbyisten ook van harte welkom!

Het te behalen resultaat

Je geeft je CV en professionele skills een creatieve boost! Daarnaast ontvang je een certificaat als bewijs van deelname. Is jouw passie voor grafisch ontwerp aangewakkerd en wil je een diploma behalen? Dan kun je kiezen voor de opleiding Grafische Vormgeving.

Adobe abonnement

Goed om te weten: als je cursist bent bij Art City, kun je een studentenabonnement afsluiten bij Adobe en betaal je €19,66 in plaats van €60,49 voor de volledige Creative Cloud! Dit geeft je toegang tot alle Adobe programma's, dan zijn er maar liefst 98!

liever fysiek? kies je stad

& start met een privécursus op locatie 

Open chat
1
Vragen? Chat met Art City!
Hallo! Art and the City hier - kan ik je helpen?