085 – 130 12 49

ma - vr 09:00-17:00

cursus
photoshop
basis

Tijdens de basiscursus Photoshop leer je werken met één van de belangrijkste programma’s van Adobe. Hieronder vind je alle informatie over de onderwerpen, de lesmethode van Art City en de actuele startdata.

adobe photohop

Photoshop is een grafisch programma ontwikkeld voor het bewerken van foto’s en ander digitaal beeldmateriaal. De eerste versie verscheen in februari 1990, intussen al zo’n 30 jaar geleden! Hoe maak je een foto lichter? Of een overbelichte foto donkerder? Hoe werkt retoucheren? Kun je een wazige foto scherper maken? Hoe maak je een foto zwart-wit? Deze vragen, en nog veel meer, worden tijdens de cursus Photoshop basis behandeld. In vier weken maak je kennis met de basistechnieken en leer je werken met de belangrijkste gereedschappen.

De lessen worden gegeven door een ervaren docent die werkzaam is als grafisch designer en op professioneel niveau werkt met Photoshop. De groepen zijn klein, zodat er genoeg tijd is voor persoonlijke begeleiding. Voorafgaand aan de les ontvang je een met zorg samengestelde syllabus. Dit is een handig naslagwerk waarin de thuisopdrachten en de theorie uitgebreid beschreven staan. De cursus duurt 4 weken en elke les duurt 2,5 uur. Indien de cursus gegeven wordt via Zoom, wordt de les opgenomen, zodat je de stof zo vaak kunt terugkijken als je maar wilt!

Waarom photoshop?

 

In deze Photoshopcursus voor beginners leer je op professionele wijze foto’s bewerken en beelden manipuleren! Stel: je hebt een portret gemaakt en je wilt de oneffenheden van de huid een beetje vervagen. Dit kan op verschillende manieren in Photoshop. Eén daarvan is met het filter ‘Gaussiaans vervagen’. Je kunt hierbij zelf de hoeveelheid aangeven en kiezen voor een subtiele aanpassing of een echte glamourlook.

De sfeer van een foto wordt voor een groot deel bepaald door de kleur. Het verschil tussen dezelfde afbeelding in kleur of in zwart-wit is dan ook groot. Soms kiezen beeldbewerkers er voor een deel van de foto zwart-wit te maken om zo de focus te leggen op het object in kleur. Maar hoe doe je dit nou? Slechts één deel van de foto zwart-wit maken? Een  van de meest gebruikte manieren is met behulp van het snelmasker. Je maakt een selectie van een onderdeel of persoon, kopieert deze in een nieuwe laag en maakt vervolgens de originele onderliggende laag zwart-wit met een filter!

Je hebt foto’s die net – of misschien wel enorm – overbelicht zijn. Dat wil je oplossen. Maar hoe maak je een overbelichte foto donkerder? In Photoshop is dit zo op te lossen. Bijvoorbeeld met ‘Niveaus’. Deze vind je aan de rechterkant in je interface bij de panelen. Schuiven in deze grafiek doet wonderen voor je afbeelding. Schrijf je snel in voor deze cursus en leer alles over het optimaliseren van je beelden!

 • Wo 09 juni 19:00: Photoshop Basis (Utrecht)
 • Vr 11 juni 15:30: Photoshop Basis (Utrecht)
 • Vrijdag 27 augustus 15:30 u Photoshop Basis 
 • Photoshop basis         dinsdag 21 sep 19:00

leer bewerken in photoshop.
maak pixel art.
krijg feedback van designers.

Art City biedt een complete cursus waarin je genoeg vaardigheden opdoet om geheel zelfstandig met dit programma aan de slag te gaan. Je leert hoe de interface in elkaar zit en welke tools belangrijk zijn om als eerste te leren, maar uiteraard ook snelle en slimme trucs om je ontwerp er fraai en aantrekkelijk uit te laten zien.

basiscursus Photoshop

de lesmethode

De opbouw van de lessen is steeds hetzelfde en is op basis van jarenlange praktijkervaring ontwikkeld. De docent laat steeds zien hoe een bepaalde techniek werkt waarna de deelnemers dit nadoen en daarmee oefenen. Eventueel volgt er een rondje schermdelen. Er is uiteraard genoeg tijd om vragen te stellen en volop ruimte voor interactie. Leuke en uitdagende huiswerkopdrachten maken dit compleet, waarmee je de kans krijgt om op eigen kracht de vaardigheden te oefenen en te herhalen. Bij het bespreken van het huiswerk is er opnieuw de mogelijkheid om vragen te stellen aan de docent. Docenten zelf zullen ook vaak hun voorbeelden of technieken koppelen aan ervaringen die zij in de praktijk hebben opgedaan, waardoor de cursus een levendig en steeds actuele vorm krijgt. De theorie in de syllabus kun je direct toepassen bij de oefeningen en in de praktijk gebruiken.

Wat leer je tijdens de cursus Photoshop?

Tijdens deze cursus leer je onder andere deze technieken:

 • Werken met lagen
 • Vensters en panelen
 • Selectiegereedschappen
 • Transformeren en aanpassen
 • Selecties verfijnen met het snelmasker
 • De kloonstempel
 • Retoucheren
 • Een verloop toepassen
 • Alles over pixels, resoluties en bestandsformaten

Voor wie?

Iedereen die betrokken is bij het bewerken van digitaal beeldmateriaal, zoals fotografen, stylisten en ontwerpers. Maar ook social influencers of marketing professionals hebben veel baat bij deze cursus. Ook als je simpelweg nieuwsgierig bent naar Photoshop ben je van harte welkom!

Het te behalen resultaat

Je geeft je CV en professionele skills een creatieve boost door middel van deze opgedane vaardigheden. Daarnaast ontvang je een certificaat als bewijs van deelname. Is jouw passie voor grafisch ontwerp aangewakkerd en wil je een diploma behalen? Leer dan verder tijdens de opleiding Grafische Vormgeving.

Niveau

Deze cursus Photoshop basis is voor beginners. Voorkennis is niet nodig! Om goed mee te kunnen komen met het lesprogramma moet je wel over basale computervaardigheden beschikken. Zo moet je bijvoorbeeld vertrouwd zijn met begrippen als ‘copy & paste’ en ‘klik en sleep’.

DecorativeLinesPageBasis
Weet jij nog niet welk programma het beste bij je past en wil je in één dag kennismaken met Photoshop, InDesign en Illustrator?
DecorativeLinesPageBasis
Bekijk links een voorbeeld van de les met docente Inge Stolijk! Of schrijf je direct in!

kies je stad

& start nu met een privecursus op locatie 

Open chat
1
Vragen?
Hi, kan ik je helpen?