085 – 130 12 49

ma - vr 09:00-17:00

cursus
photoshop
vervolg & pro

Tijdens de cursus Photoshop Vervolg en Pro leer je werken met de geavanceerde technieken in één van de belangrijkste programma’s van Adobe. Hieronder vind je alle informatie over de onderwerpen, de lesmethode en de actuele startdata.

adobe photoshop

In de cursus Photoshop van Art and the City leer je op professionele wijze foto’s bewerken en beelden manipuleren! De Cursus Photoshop voor gevorderden sluit naadloos aan op de basiscursus Photoshop van Art and the City. In deze lessen werken we aan een aantal grotere opdrachten. We analyseren een aantal beelden van top photo-shoppers en creëren een eigen versie met dezelfde technieken. Je leert werken met de geavanceerde filters en maskers en je leert complexe collages in elkaar zetten. Uiteraard – graag zelfs – werk je met eigen beelden (al dan niet gevonden).  Wij hebben leuke voorbeelden en uitdagende opdrachten om in de les te doen onder begeleiding van een zeer ervaren docent. Daarnaast zijn er genoeg opdrachten om tussen de lessen door flink te oefenen en te werken aan je ‘huiswerk’ opdrachten. In vier weken maak je kennis met de gevorderden technieken en zo leer je werken met de belangrijkste gereedschappen.

Vragen worden uitgebreid behandeld en er is veel interactie tijdens de lessen. Naast een inspirerende docent zijn ook je medecursisten of studenten een inspiratie. Je ziet direct hoe zij een probleem oplossen. Hoe ze omgaan met de verdeling van bepaalde elementen in een foto. Ontwerp technische problemen worden opgelost. Wat zegt het totale beeld en wat draagt het uit?

Waarom photohop?

Kies voor Photoshop als je meer wilt weten over:

 • Geavanceerde bewerkingen uitvoeren in Photoshop
 • Meer mogelijkheden herkennen voor het bewerken van je foto’s
 • Luchten of achtergronden vervangen
 • Digitaal dubbele belichtingen creëren
 • Achteraf digitaal make-up aanbrengen op je model
 • Grafische uitingen toevoegen aan een afbeelding
In deze cursus Photoshop Vervolg en Pro leer je beelden bewerken en creëren met behulp van maskers die ingezet worden om diverse effecten te krijgen. De ene keer wordt het ingezet om een gezicht of lichaam te retoucheren, de andere keer wordt een deel van een foto bevroren en een ander deel bewegend. Daarnaast leer je o.a. werken met geavanceerde filters en bewegende foto’s. Met deze module, voorafgegaan door de basiscursus, ben je helemaal klaar voor een vak als beeldbewerker. De cursussen Photoshop Vervolg en Pro sluiten naadloos aan op de basiscursus Photoshop.
De lessen worden gegeven door een ervaren docent die werkzaam is als grafisch vormgever en op professioneel niveau werkt met Illustrator. De groepen zijn klein, zodat er genoeg tijd is voor persoonlijke begeleiding. Voorafgaand aan de les ontvang je een met zorg opgestelde syllabus. Dit is een handig naslagwerk waarin de thuisopdrachten en de theorie uitgebreid beschreven staan. De cursus duurt 4 weken en elke les duurt 2,5 uur. Indien de cursus gegeven wordt via Zoom, wordt de les opgenomen zodat je de stof zo vaak kunt terugkijken als je maar wilt!
 • Wo 23 jun. 15:30: Photoshop Vervolg (digitaal)
 • Di 6 jul. 19:00 Photoshop Pro (digitaal)
Photoshop-illustrator-Pages-11

leer foto's bewerken met Photoshop.
maak werk als een Pro.
krijg feedback van designers.

Art City biedt een complete cursus waarin je na de basis fantastische beelden kunt maken die er professioneel uitzien. Welke tools zijn belangrijk zijn in Photoshop en welke gebruik je waar. Maar uiteraard leer je ook snelle en slimme trucs om je ontwerp er fraai en aantrekkelijk uit te laten zien.

Cursus Photoshop Vervolg & pro

de lesmethode

De opbouw van de lessen is steeds hetzelfde en is op basis van jarenlange praktijkervaring ontwikkeld. De docent laat steeds zien hoe een bepaalde techniek werkt waarna de deelnemers dit nadoen en daarmee oefenen. Eventueel volgt er een rondje schermdelen. Er is uiteraard genoeg tijd om vragen te stellen en volop ruimte voor interactie. Leuke en uitdagende huiswerkopdrachten maken dit compleet, waarmee je de kans krijgt om op eigen kracht de vaardigheden te oefenen en te herhalen. Bij het bespreken van het huiswerk is er opnieuw de mogelijkheid om vragen te stellen aan de docent. Docenten zelf zullen ook vaak hun voorbeelden of technieken koppelen aan ervaringen die zij in de praktijk hebben opgedaan, waardoor de cursus een levendig en steeds actuele vorm krijgt. De theorie in de syllabus kun je   direct toepassen bij de oefeningen en in de praktijk gebruiken.

Tijdens deze cursus Photoshop leer je onder andere deze technieken:

 • Maskers, filters & HDR toning
 • Glamour retouche
 • 3D gebruiken
 • Automatisering van handelingen
 • Parallax foto maken
 • Cinemagraph maken
 • Animaties maken

Voor wie?

Iedereen die betrokken is bij het bewerken van digitaal beeldmateriaal, zoals fotografen, stylisten en ontwerpers. Maar ook influencers, marketing professionals en social media specialisten hebben veel baat bij deze cursus.

Het te behalen resultaat

Je geeft je CV en professionele vaardigheden een boost door deze opgedane vaardigheden. Wie wil er nou niet op haar/zijn/hen CV hebben staan dat ze een stevige basis in Photoshop hebben! Daarnaast ontvang je een certificaat als bewijs van deelname.

Niveau

De cursus Photoshop Vervolg en Pro is een cursus voor gevorderden. Om goed mee te kunnen komen met het lesprogramma moet je in ieder geval bekend zijn met de basisvaardigheden van Photoshop. Twijfel je of je genoeg kennis hebt? Bel of mail ons!

Weet jij nog niet welk programma het beste bij je past en wil je in één dag kennismaken met Photoshop, InDesign en Illustrator?
Open chat
1
Vragen?
Hi, kan ik je helpen?