cursus ui/ux design

Wil jij een website maken die volledig geoptimaliseerd is voor je bezoekers? Een aantrekkelijke interface ontwerpen met een ideale gebruikerservaring? Dan is de cursus UI/UX design iets voor jou!

Wat is UX design?

UX staat voor User Experience, wat letterlijk gebruikers ervaring betekent. Bij user experience draait het dan ook om het maken van een ontwerp dat resulteert in een optimale gebruikerservaring. Hoe sneller een platform erin slaagt om de wensen van de bezoeker te vervullen, hoe beter het UX design geslaagd is. Dit type design kan op verschillende manieren tot uiting komen. Van het maken van speciale wireframes of animaties tot het ontwerpen van A/B testen van knoppen die resulteren in een hogere conversie, dit zijn allemaal vormen van UX-design. Ook voor Google wordt gebruiksvriendelijkheid steeds belangrijker, daarom is het van belang om dit zo efficiënt mogelijk ingericht te hebben.

Wat is UI design?

UI staat voor User Interface, dat gebruikersomgeving betekent. Dit kan bijvoorbeeld de gebruikersomgeving van een website zijn, maar ook applicaties natuurlijk. Niet alleen een ontwerp, maar juist het goed functioneren van alle elementen in de interface zijn voor een UI designer van groot belang. Het uiteindelijke doel van User Interface Design is om tot een betere en vriendelijkere gebruikerservaring te komen. Maar daar waar UX zich richt op de totale gebruikerservaring, ligt bij UI de focus specifiek op de interface. In dit opzicht zijn UI designers echte specialisten binnen het vakgebied van design.

Jouw niveau

Heb jij al ervaring met UI/UX design? Ken jij bijvoorbeeld de principes van design thinking en heb je basiskennis van CSS? Dan kun je de basismodule overslaan! Neem bij twijfel over voldoende voorkennis vooral contact op door een afspraak te maken via Calendly.

Geef je carrière een boost met een cursus UI/UX design van Art City

cursus UI/UX basis en vervolg

wat leer je?

Kennis over UI/UX design is een must voor elke webdesigner. In de cursus ga je onder andere in op het belang van typografie, kleurgebruik en consistentie in stijl. Je leert huisstijlen ontwerpen voor verschillende bedrijven met elk hun eigen doelgroep en specifieke wensen.

De lesmethode

De opbouw van de lessen is steeds gelijk en is op basis van jarenlange praktijkervaring ontwikkeld. De docent laat zien hoe een bepaalde techniek werkt, waarna de cursisten dit nadoen en vragen stellen.

Voor wie?

Voor alle beginnende webdesigners. Denk ook aan mensen die apps willen bouwen, social influencers en carrièreswitchers met interesse in omscholing.

Digitale interactie

Er is veel tijd om vragen te stellen en volop ruimte voor interactie. Docenten zullen de voorbeelden koppelen aan ervaringen die zij in de praktijk hebben opgedaan, zodat de cursus een levendige vorm krijgt!

Het te behalen resultaat

Je ontvangt een certificaat als bewijs van deelname. Is jouw passie voor design gewekt en wil je een diploma behalen? Kies dan voor de opleiding!

Thuisopdrachten

Uitdagende thuisopdrachten maken de cursus compleet. Hiermee krijg je de kans om op eigen kracht je vaardigheden te oefenen en werk te maken voor in je toekomstige portfolio.

De docenten

Alle docenten van Art and the City werken in het grafische vak. Denk aan webdesigners, kunstenaars, iteration designers, etc.