085 – 130 12 49

ma - vr 09:00-17:00

cursus
indesign
basis

Tijdens de basiscursus InDesign leer je werken met één van de belangrijkste programma’s van Adobe. Hieronder vind je alle informatie over de onderwerpen, de lesmethode van Art City en de actuele startdata.

adobe indesign

cursus indesign basis

Met de cursus InDesign leer je de belangrijkste technieken van het opmaakprogramma InDesign. Na afloop van de cursus kun je zelfstandig documenten opmaken voor drukwerk zoals tijdschriften, flyers, covers en posters. Tijdens de cursus leer je niet alleen werken met één van de belangrijkste Adobe programma’s, maar ook alles over typografie. Welk lettertype is bijvoorbeeld geschikt voor op je website? En welke kun je het best gebruiken voor op je cv? Een vormgever moet op al dit soort dingen letten. Gelukkig zijn al onze docenten werkzaam in het grafische vak en is er tijdens de les voldoende tijd voor persoonlijke begeleiding.

Waarom indesign?

Je wil zelf een tekst kunnen bewerken en een PDF perfect opgemaakt bij een drukker aan kunnen leveren. Je werkt bijvoorbeeld als redacteuren en wil nog net wat aanpassen op de vrijdagmiddag en niet alweer een (soms duur) bureautje inschakelen. Je wil kunnen werken met templates en standaard documenten voor je presentaties of nieuwsbrieven.

De lessen worden gegeven door een ervaren docent die werkzaam is als grafisch vormgever en op professioneel niveau werkt met InDesign. De groepen zijn klein, zodat er genoeg tijd is voor persoonlijke begeleiding. Voorafgaand aan de les ontvang je een met zorg opgestelde syllabus. Dit is een handig naslagwerk waarin de thuisopdrachten en de theorie uitgebreid beschreven staan. De cursus duurt 4 weken en elke les duurt 2,5 uur. Indien de cursus gegeven wordt via Zoom, wordt de les opgenomen zodat je de stof zo vaak kunt terugkijken als je maar wilt!
 • Wo 9 jun. 19:00: InDesign Basis (Utrecht)
 • Vr 11 jun. 15:30: InDesign Basis (digitaal)
 •  dinsdag           24 aug 19:00

 • vrijdag 27 aug 15:30

   

   

   

leer werken met indesign.
maak posters en lay-outs.
krijg feedback van designers.

Art City biedt een complete cursus waarin je genoeg vaardigheden opdoet om geheel zelfstandig met dit programma aan de slag te gaan. Je leert hoe de interface in elkaar zit en welke tools belangrijk zijn om als eerste te leren, maar uiteraard ook snelle en slimme trucs om je ontwerp er fraai en aantrekkelijk uit te laten zien.

basiscursus InDesign

de lesmethode

De opbouw van de lessen is steeds hetzelfde en is op basis van jarenlange praktijkervaring ontwikkeld. De docent laat steeds zien hoe een bepaalde techniek werkt waarna de deelnemers dit nadoen en daarmee oefenen. Eventueel volgt er een rondje schermdelen. Er is uiteraard genoeg tijd om vragen te stellen en volop ruimte voor interactie. Leuke en uitdagende huiswerkopdrachten maken dit compleet, waarmee je de kans krijgt om op eigen kracht de vaardigheden te oefenen en te herhalen. Bij het bespreken van het huiswerk is er opnieuw de mogelijkheid om vragen te stellen aan de docent. Docenten zelf zullen ook vaak hun voorbeelden of technieken koppelen aan ervaringen die zij in de praktijk hebben opgedaan, waardoor de cursus een levendig en steeds actuele vorm krijgt. De theorie in de syllabus kun je direct toepassen bij de oefeningen en in de praktijk gebruiken.

Tijdens deze cursus InDesign leer je onder andere deze technieken:

 • Werken met beeld: bestanden importeren en koppelen
 • Beelden plaatsen en bewerken
 • Overvloeimodus en transparantie
 • Werken met tekst: invoegen en vervormen
 • Af- en aan spatiëren
 • Alineafuncties
 • Kleursystemen: RGB, CMYK, PMS of Kleurstalen
 • PDF’s maken

Voor wie?

Eigenlijk is deze cursus geschikt voor iedereen die zich bezighoudt, of wil houden, met de opmaak of het ontwerp van tekst. Denk aan stylisten, uitgevers, communicatiemedewerkers en ontwerpers. Natuurlijk ben je ook van harte welkom als je simpelweg wilt uitproberen of ontwerpen en vormgeven iets voor jou is. 

Het te behalen resultaat

Je geeft je CV en professionele skills een creatieve boost door middel van deze opgedane vaardigheden. Daarnaast ontvang je een certificaat als bewijs van deelname. Is jouw passie voor grafisch ontwerp aangewakkerd en wil je een diploma behalen? Leer dan verder tijdens de opleiding Grafische Vormgeving.

Niveau

De cursus Illustrator is een cursus voor beginners. We starten bij het begin. Om goed mee te kunnen komen met het lesprogramma moet je over basale computervaardigheden beschikken. Zo moet je bijvoorbeeld vertrouwd zijn met begrippen als ‘copy & paste’ en ‘klik en sleep’. Twijfel je of je te veel of te weinig voorkennis hebt? Maak dan gebruik van de live chat of bel naar 085 – 130 1249.

Weet jij nog niet welk programma het beste bij je past en wil je in één dag kennismaken met Photoshop, InDesign en Illustrator?

kies je stad
en start direct met je (prive) cursus

Open chat
1
Vragen? chat met Art City
Hallo, kan ik je helpen?