085 – 130 12 49

ma - vr 09:00-17:00

cursus
indesign
vervolg & pro

Tijdens de cursus InDesign Vervolg en Pro leer je werken met de geavanceerde technieken in één van de belangrijkste programma’s van Adobe. Hieronder vind je alle informatie over de onderwerpen, de lesmethode van Art City en de actuele startdata.

adobe indesign

cursus indesign vervolg

Laat je creativiteit stromen en verbeter je vaardigheden met InDesign. Tijdens de cursus InDesign Vervolg en Pro leer je hoe je complexe lay-outs en stramienen voor grote publicaties opzet. Daarnaast leer je hoe je dit kan automatiseren. Je werkt aan een groter project, zoals het vormgeven van een huisstijl gids met logo en een daarbij behorend handboek. Daarnaast leer je een interactieve pdf maken en hoe je je ontwerpen professioneel gereed maakt voor productie.

Je leert stijlen op een dieper niveau gebruiken waarmee je je (boek)ontwerp verder kan automatiseren. Ook wordt ingegaan op de koppeling met Excell en het maken van tabellen. Dit is bijvoorbeeld onmisbaar voor het maken van een jaarverslag. In zo’n soort uiting komen al je talenten als grafische vormgever samen. Het aantrekkelijk presenteren van bedrijfsinformatie wordt steeds belangrijker en InDesign is hier perfect voor!

Waarom indesign?

Je wilt ontwerpen! Bijvoorbeeld een boek, tijdschriften of publicaties met meerdere pagina’s. Het gebruik van templates, stramienpagina’s en stijlen zijn daarbij onmisbaar. Ook geschikt als je verder wilt gaan in het verkennen van typografische oplossingen en je uitingen consequent en in een vaste stijl door kunnen voeren.

De lessen worden gegeven door een ervaren docent die werkzaam is als grafisch vormgever en op professioneel niveau werkt met InDesign. De groepen zijn klein, zodat er genoeg tijd is voor persoonlijke begeleiding. Voorafgaand aan de les ontvang je een met zorg opgestelde syllabus. Dit is een handig naslagwerk waarin de thuisopdrachten en de theorie uitgebreid beschreven staan. De cursus duurt 4 weken en elke les duurt 2,5 uur. Indien de cursus gegeven wordt via Zoom, wordt de les opgenomen zodat je de stof zo vaak kunt terugkijken als je maar wilt!
 • Wo 9 jun. 15:30: InDesign Vervolg (digitaal)
 • Di 22 jun. 19:00: InDesign Pro (digitaal)
 • Di 20 jul. 19:00: InDesign Vervolg (digitaal)

leer vormgeving als een pro.
ontwerp, design.
krijg feedback van designers.

Art City biedt een complete cursus waarin je genoeg vaardigheden opdoet om geheel zelfstandig met dit programma aan de slag te gaan. Je leert hoe de interface in elkaar zit en welke tools belangrijk zijn om als eerste te leren, maar uiteraard ook snelle en slimme trucs om je ontwerp er fraai en aantrekkelijk uit te laten zien.

Vervolg en pro indesign

de lesmethode

De opbouw van de lessen is steeds hetzelfde en is op basis van jarenlange praktijkervaring ontwikkeld. De docent laat steeds zien hoe een bepaalde techniek werkt waarna de deelnemers dit nadoen en daarmee oefenen. Eventueel volgt er een rondje schermdelen. Er is uiteraard genoeg tijd om vragen te stellen en volop ruimte voor interactie. Leuke en uitdagende huiswerkopdrachten maken dit compleet, waarmee je de kans krijgt om op eigen kracht de vaardigheden te oefenen en te herhalen. Bij het bespreken van het huiswerk is er opnieuw de mogelijkheid om vragen te stellen aan de docent. Docenten zelf zullen ook vaak hun voorbeelden of technieken koppelen aan ervaringen die zij in de praktijk hebben opgedaan, waardoor de cursus een levendig en steeds actuele vorm krijgt. De theorie in de syllabus kun je direct toepassen bij de oefeningen en in de praktijk gebruiken.

Tijdens deze cursus InDesign leer je onder andere deze technieken:

 • Paragraafstijlen, tekenstijlen en geneste stijlen
 • Inline opmaken & epub
 • Typografie en ligatuur theorie
 • Interactieve pdf’s, (TOC), embedded film
 • Liquid layout en page tool
 • Tabellen maken en importeren uit excel
 • Invulbare formulieren
 • Object animaties
 • Cold foil & spot kleur

Voor wie?

Eigenlijk is deze cursus geschikt voor iedereen die zich bezighoudt, of wil houden, met de opmaak of het ontwerp van tekst. Denk aan stylisten, uitgevers, communicatiemedewerkers en ontwerpers. Natuurlijk ben je ook van harte welkom als je simpelweg wilt uitproberen of ontwerpen en vormgeven iets voor jou is. Mail ons om te overleggen!

Het te behalen resultaat

Je geeft je CV en professionele skills een creatieve boost door middel van deze opgedane vaardigheden. Daarnaast ontvang je een certificaat als bewijs van deelname. Is jouw passie voor grafisch ontwerp aangewakkerd en wil je een diploma behalen? Leer dan verder tijdens de opleiding Grafische Vormgeving.

Niveau

De cursus InDesign Vervolg en Pro is een cursus voor gevorderden. De lessen hebben een stevig tempo, daarom wordt de les opgenomen en kun je deze terugkijken. Het liefst heb je de basiscursus InDesign afgerond en ben je vertrouwd met stramienpaginas, het plaatsen van afbeeldingen en tekstblokken.

Weet jij nog niet welk programma het beste bij je past en wil je in één dag kennismaken met Photoshop, InDesign en Illustrator?
Open chat
1
Vragen? chat met Art City
Hallo, kan ik je helpen?