085 – 130 12 49

ma - vr 09:00-17:00

cursus
grafische
vormgeving

Leer alles over grafisch vormgeven met de drie belangrijkste programma’s van Adobe: InDesign, Photoshop en Illustrator. Naast de technische toepassingen, komen ook onderdelen zoals kleurgebruik en compositie uitgebreid aan bod. Afhankelijk van je niveau kun je kiezen voor de Basis, Vervolg of Pro.

photoshop, illustrator
en indesign

grafisch ontwerper opleiding

Deze cursus bestaat uit 3 modules waarbij je met de belangrijkste Adobe programma’s leert werken om als vormgever aan de slag te gaan. Je raakt vertrouwd met verschillende basistechnieken, zoals werken met de pentool, het gebruiken van aanpassingslagen en het opmaken van stramienpagina’s. Natuurlijk zit de cursus ook vol met handige trucjes en leuke weetjes, zodat je snel de magie van het grafisch ontwerpen ontdekt. De cursus bestaat uit 12 zeer interactieve lessen, waarbij je steeds geïnspireerd en gestimuleerd wordt. Scroll naar beneden voor extra informatie, zoals de onderwerpen die aan bod komen en de benodigde voorkennis!

De modules

Met Photoshop kun je onder andere foto’s bewerken, composities maken, digitaal schilderen en animeren. Denk aan retoucheren, het transformeren van kleuren en zelfs het ontwerpen van motion graphics. InDesign wordt vooral gebruikt voor het maken van prachtige lay-outs, zowel voor gedrukte als digitale media. Tot slot is Illustrator perfect voor het ontwerpen van je eigen logo, het maken van infographics en vector art. Tijdens de cursus Grafisch Ontwerp Basis leer je de basistechnieken van alledrie de programma’s.

de adobe programma's

Adobe InDesign is een programma voor het opmaken van pagina’s voor drukwerk en digitale publicaties. Het programma is beschikbaar voor Windows en Mac OS X en is vrijwel identiek voor beide systemen. Het programma wordt samen met onder andere Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Acrobat verkocht onder de naam Adobe Creative Suite (CS) en vanaf 2013 als Adobe Creative Cloud (CC). In InDesign kun je onder andere:
• Meerder pagina’s opmaken
• Zowel voor print en online uitingen maken
• Typografisch precies werken.

Photoshop is een grafisch programma ontwikkeld door Adobe voor het bewerken van foto’s en ander digitaal beeldmateriaal. Photoshop is gericht op professionele gebruikers. Voor minder veeleisende gebruikers is er Adobe Photoshop Elements dat een beperktere functionaliteit biedt. De eerste versie van Photoshop verscheen in februari 1990. In Photoshop kun je onder andere:
• Beeld lichter en donkerder maken
• Beeld van kleur veranderen
• Beeld groter en kleiner maken.

Illustrator is een computerprogramma dat door grafisch ontwerpers, DTP’ers, illustratoren en technisch tekenaars wordt gebruikt voor het maken en bewerken van vectorafbeeldingen. Met het programma kunnen diverse uitingen ontworpen worden, zoals:
• Illustratieve tekeningen, zoals cartoons
• Technische tekeningen, bijvoorbeeld doorsnedes van machines of logo’s
• Grafische producten, bijvoorbeeld één of meer pagina’s van een brochure of een poster.

Wil jij iemand een bijzonder cadeau geven in de vorm van een cursus? Dat kan!
Open chat
1
Vragen? chat met Art City
Hallo, kan ik je helpen?