cursus
grafische
vormgeving
basis

Tijdens de cursus Grafisch Ontwerp Basis leer je werken met de drie belangrijkste Adobe programma’s: Photoshop, InDesign en Illustrator. Daarnaast gaat de docent in op compositie, typografie, lay-out en kleurgebruik. In 12 weken leer je alle basisvaardigheden die je nodig hebt om te beginnen als grafisch ontwerper!

Photoshop, InDesign en Illustrator

cursus Illustrator

Met Photoshop kun je onder andere foto’s bewerken, composities maken, digitaal schilderen en animeren. Denk aan retoucheren, het transformeren van kleuren en zelfs het ontwerpen van motion graphics. InDesign wordt vooral gebruikt voor het maken van prachtige lay-outs, zowel voor gedrukte als digitale media. Tot slot is Illustrator perfect voor het ontwerpen van je eigen logo, het maken van infographics en vector art. Tijdens de cursus Grafisch Ontwerp Basis leer je de basistechnieken van alledrie de programma’s.

hoe werkt het en
wanneer kan ik starten?

Elke module van Art City bestaat uit 4 lessen van 2,5 uur. De volledige cursus Grafische Vormgeving Basis bestaat dus uit 12 lessen. Elke groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers. Klik om je in te schrijven voor één of meerdere modules op een button hierboven. Kijk rechts voor de actuele startdata. Tenzij anders aangegeven gaat het om een digitale module.

Na inschrijving krijg je van Art City een bevestiging via de mail. Voor aanvang van de eerste les ontvang je een mail met aanvullende informatie, bijvoorbeeld over de software. Wist jij dat je als cursist bij Art City korting krijgt bij Adobe? In plaats van 60,49 betaal je 19,66 voor alle beeldbewerkingsprogramma’s! 

 • maandag         23-aug 19:00
 • dinsdag           24-aug 19:00
 • vrijdag 27-aug 15:30
 • maandag 20 sep 19:00
 • dinsdag 21 sep 19:00
 • vrijdag 24 sep 15:30

start elke maand.
leer in je eigen tempo.
ontvang feedback.

 • Samen met je medecursisten kun je meekijken op het scherm van je docent.
 • Is er iets onduidelijk? Dan kun je dit gelijk vragen en kijkt de docent bij jou mee!
 • Kleine groepen, zodat er maximale aandacht en tijd is voor alle deelnemers, net als in het fysieke klaslokaal.
 • Je ontvangt na afloop een opname van de les. Zo kun je alles nog eens op je gemak nakijken.
 • Daarnaast ontvang je uiteraard een uitgebreide syllabus met oefenmateriaal en opdrachten.
 • Je kunt kiezen voor de gehele cursus Grafisch Ontwerp Basis, of een losse module Photoshop, InDesign of Illustrator.
Ps-illustratie-blaadjes

PHOTOSHOP

Photoshop CC is een van de meest gebruikte Adobe programma’s van de 21e eeuw en de cursus Photoshop is dan ook erg populair. Het is een grafisch programma ontwikkeld voor het bewerken en ontwerpen van digitaal beeldmateriaal. De eerste versie van Photoshop verscheen in februari 1990. Heden ten dagen wordt het programma onder andere gebruikt door fotografen, stylisten, designers, ontwerpers, DTP’er en kunstenaars. Foto’s bewerken, composities maken, digitaal schilderen, animeren, ontwerpen – je doet het allemaal in Photoshop. Art City biedt een basis- en vervolgcursus. 
illustrations-Logos-flowers-02

INDESIGN

InDesign CC is een toonaangevend programma dat wordt gebruikt voor het ontwerpen van posters, boeken, (digitale) tijdschriften, e-boeken, interactieve PDF’s, briefpapier, flyers, etc. Het is geschikt voor zowel drukwerk als digitale media. Binnen de kortste keren ben je in staat een professionele lay-out te maken met een stijlvolle typografie, meerdere kolommen, en rijke illustraties, afbeeldingen en tabellen. Met InDesign kun je eenvoudig je ontwerpelementen beheren en snel indrukwekkende ervaringen creëren in elke indeling. Art and the City biedt een cursus InDesign op beginners en gevorderden niveau.

ILLUSTRATOR

Met Adobe Illustrator CC kun je logo’s, pictogrammen, typografische uitingen en illustraties maken voor drukwerk, web en video. Het programma werkt met vectorbestanden. Deze kun je vergroten en verkleinen zo vaak als je wilt zonder kwaliteit te verliezen. Miljoenen ontwerpers en kunstenaars gebruiken Illustrator voor het creëren van productverpakkingen, boekillustraties, webpictogrammen, billboards en ga zo maar door. Je kunt zowel uit de vrije hand tekenen of een geïmporteerde foto overtrekken en transformeren tot kunstwerk.

GRAFISCHE VORMGEVING

de lesmethode

De opbouw van de lessen is steeds hetzelfde en wordt op basis van jarenlange praktijkervaring ontwikkeld. De docent laat steeds zien hoe een bepaalde techniek werkt waarna de deelnemers dit nadoen en daarmee oefenen. Eventueel volgt er een rondje schermdelen, er is genoeg ruimte om vragen te stellen en volop interactie. Leuke en uitdagende huiswerkopdrachten maken dit compleet waarmee je de kans krijgt om op eigen kracht de vaardigheden te oefenen en te herhalen. Bij het bespreken van het huiswerk is er uiteraard weer genoeg mogelijkheid om vragen te stellen aan de docent. De docenten zelf zullen ook vaak hun voorbeelden of technieken koppelen aan ervaringen die zij in de praktijk hebben opgedaan waardoor de cursus Illustrator een levendig en steeds actuele vorm krijgt. De theorie in de syllabus kun je lezen en direct toepassen bij de oefeningen en in praktijk gebruiken.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor mensen die illustraties, infographics of presentaties willen maken. Foto's willen leren bewerken, portretten willen retoucheren of zelf logo's willen ontwerpen. In 12 weken leer je de basis van grafische vormgeving in Illustrator, InDesign en Photoshop. Voorkennis is niet nodig, (beginnende) passie voor design wel!

Het te behalen resultaat

Je geeft je CV en professionele skills een creatieve boost door middel van deze vaardigheden. Daarnaast ontvang je een certificaat als bewijs van deelname. Is jouw passie voor grafisch ontwerp aangewakkerd en wil je een diploma behalen? Leer dan verder tijdens Grafische Vormgeving Vervolg en Pro.

Niveau

Deze cursus is een cursus voor beginners. We starten bij het begin. Om goed mee te kunnen komen met het lesprogramma moet je over basale computervaardigheden beschikken. Zo moet je bijvoorbeeld vertrouwd zijn met begrippen als ‘copy & paste’ en ‘klik en sleep’. Twijfel je of je te veel of te weinig voorkennis hebt? Maak dan gebruik van de live chat of bel naar 085 – 130 1249.

Weet jij nog niet welk programma het beste bij je past en wil je in één dag kennismaken met Photoshop, InDesign en Illustrator?
Of weet je al zeker dat je deze cursus wil volgen schrijf je dan snel in.

volg een cursus GRAFISCHE VORMGEVING op locatie (individueel)

kies je stad!