085 – 130 12 49

ma - vr 09:00-17:00

grafische
vormgeving
pro

De cursus Grafische Vormgeving Pro gaat in op de geavanceerde technieken van de Adobe programma’s Photoshop, InDesign en Illustrator. Je leert complexe correcties maken met aanpassingslagen, diverse lay-outs maken en professionele presentaties ontwerpen. Deze cursus is een logisch vervolg op de vervolgcursus van Art City.

Photoshop, InDesign en Illustrator

Tijdens de cursus Grafische Vormgeving Pro ga je verder dan de basiscorrecties. Je leert handelingen automatiseren en geavanceerde bewerkingen uitvoeren. Je werkt aan uitgebreidere opdrachten, zoals het maken van een geanimeerde landingspagina en een receptenboek met meerdere objectstijlen. Scroll naar beneden voor actuele startdata en praktische informatie.

praktische informatie

De Pro modules van Art and the City bestaan uit steeds twee lessen van 2,5 uur. Elke groep heeft maximaal 8 deelnemers. Zo kunnen we garanderen dat iedereen voldoende tijd in ruimte heeft om vragen te stellen. Kies voor een online cursus InDesign, Illustrator of Photoshop, of alledrie! Ook de Basis gevolgd? Dan kom je in aanmerking voor het afleggen van het examen en behalen van het diploma!

Goed om te weten: als student bij Art and the City kom je in aanmerking voor het studentenabonnement van Adobe. Per maand betaal je dan 19,66 in plaats van 60,44 voor de volledige Creative Cloud!

wanneer kan ik starten?

  • Di 8 jun. 19:00: Illustrator Pro
  • Wo 9 jun. 15:30: InDesign Vervolg
  • Di 22 jun. 19:00: InDesign Pro
  • Wo 23 jun. 15:30: Photoshop Vervolg

persoonlijke feedback.
veel interactie.
complexe technieken.

  • Je kunt kiezen uit verschillende opties, bijvoorbeeld Photoshop, InDesign en Illustrator Vervolg of alleen Photoshop Vervolg en Pro. Je kunt dus zelf je cursus samenstellen!
  • Samen met je medecursisten kun je meekijken op het scherm van je docent.
  • Is er iets onduidelijk? Dan kun je dit gelijk vragen en kijkt de docent bij jou mee!
  • Je ontvangt na afloop een opname van de les. Zo kun je alles nog eens op je gemak nakijken.
  • Uiteraard krijg je ook een uitgebreide syllabus met techniek, theorie en inspirerende opdrachten die besproken worden tijdens de les.
  • Twijfel je of je voldoende voorkennis hebt om deel te nemen aan de Vervolg en Pro? Mail dan naar office@artandthecity.com om te overleggen.

PHOTOSHOP

Photoshop CC is een van de meest gebruikte Adobe programma’s van de 21e eeuw en de cursus Photoshop is dan ook erg populair. Het is een grafisch programma ontwikkeld voor het bewerken en ontwerpen van digitaal beeldmateriaal. De eerste versie van Photoshop verscheen in februari 1990. Heden ten dagen wordt het programma onder andere gebruikt door fotografen, stylisten, designers, ontwerpers, DTP’er en kunstenaars. Foto’s bewerken, composities maken, digitaal schilderen, animeren, ontwerpen – je doet het allemaal in Photoshop. Art City biedt een basis- en vervolgcursus.

INDESIGN

InDesign CC is een toonaangevend programma dat wordt gebruikt voor het ontwerpen van posters, boeken, (digitale) tijdschriften, e-boeken, interactieve PDF’s, briefpapier, flyers, etc. Het is geschikt voor zowel drukwerk als digitale media. Binnen de kortste keren ben je in staat een professionele lay-out te maken met een stijlvolle typografie, meerdere kolommen, en rijke illustraties, afbeeldingen en tabellen. Met InDesign kun je eenvoudig je ontwerpelementen beheren en snel indrukwekkende ervaringen creëren in elke indeling. Art and the City biedt een cursus InDesign op beginners en gevorderden niveau.

ILLUSTRATOR

Met Adobe Illustrator CC kun je logo’s, pictogrammen, typografische uitingen en illustraties maken voor drukwerk, web en video. Het programma werkt met vectorbestanden. Deze kun je vergroten en verkleinen zo vaak als je wilt zonder kwaliteit te verliezen. Miljoenen ontwerpers en kunstenaars gebruiken Illustrator voor het creëren van productverpakkingen, boekillustraties, webpictogrammen, billboards en ga zo maar door. Je kunt zowel uit de vrije hand tekenen of een geïmporteerde foto overtrekken en transformeren tot kunstwerk.

GRAFISCHE VORMGEVING

de lesmethode

De opbouw van de lessen is steeds hetzelfde en wordt op basis van jarenlange praktijkervaring ontwikkeld. De docent laat steeds zien hoe een bepaalde techniek werkt waarna de deelnemers dit nadoen en daarmee oefenen. Eventueel volgt er een rondje schermdelen, er is genoeg ruimte om vragen te stellen en volop interactie. Leuke en uitdagende huiswerkopdrachten maken dit compleet waarmee je de kans krijgt om op eigen kracht de vaardigheden te oefenen en te herhalen. Bij het bespreken van het huiswerk is er uiteraard weer genoeg mogelijkheid om vragen te stellen aan de docent. De docenten zelf zullen ook vaak hun voorbeelden of technieken koppelen aan ervaringen die zij in de praktijk hebben opgedaan waardoor de cursus Illustrator een levendig en steeds actuele vorm krijgt. De theorie in de syllabus kun je lezen en direct toepassen bij de oefeningen en in praktijk gebruiken.

blogs Art and the City

Voor wie?

De cursus is geschikt voor mensen die illustraties, infographics of presentaties willen maken. Foto's willen leren bewerken, portretten willen retoucheren of zelf logo's willen ontwerpen. In 12 weken leer je de geavanceerde technieken van grafische vormgeving in Illustrator, InDesign en Photoshop.

Het te behalen resultaat

Je geeft je CV en professionele skills een creatieve boost door middel van deze vaardigheden. Daarnaast ontvang je een certificaat als bewijs van deelname. Is jouw passie voor grafisch ontwerp aangewakkerd en wil je een diploma behalen? Leer dan verder tijdens Grafische Vormgeving Vervolg en Pro.

Niveau

Idealiter heb je de cursus Grafische Vormgeving Basis en Vervolg bij Art City gevolgd. Uiteraard ben je ook welkom als je op een andere manier ervaring hebt opgedaan met Adobe. Twijfel je of je te veel of te weinig voorkennis hebt? Maak dan gebruik van de live chat of bel naar 085 – 130 1249.

Open chat
1
Vragen? chat met Art City
Hallo, kan ik je helpen?