085 – 130 12 49

ma - vr 09:00-17:00

illustrator

Wil jij digitaal leren tekenen en je eigen logo kunnen ontwerpen? Infographics maken en een lettertype kunnen vormgeven? Dan is Illustrator iets voor jou!

waarom illustrator

Met Illustrator maak je vector art. Dat betekent dat alles wat in Illustrator is gemaakt, kan worden geschaald tot minuscule miniaturen of gigantische spandoeken, allemaal zonder kwaliteit te verliezen. Een ontwerp dat is gemaakt in Illustrator ziet er hetzelfde uit op een visitekaartje als op een gebouw. En dat maakt het de beste vriend van een logo! Illustrator wordt naast logo’s ook veel gebruikt voor het maken van infographics, iconen, dwarsdoorsnedes en lijntekeningen. Specialiseer je tijdens deze module in het creëren van adembenemende illustraties, maak krachtige logo’s en gedetailleerde 3D-illustraties en leef je uit!

De lessen worden gegeven door een ervaren docent die werkzaam is als grafisch designer en op professioneel niveau werkt met Illustrator. De groepen zijn klein, zodat er genoeg tijd is voor persoonlijke begeleiding. Voorafgaand aan de les ontvang je een met zorg samengestelde syllabus. Dit is een handig naslagwerk waarin de thuisopdrachten en de theorie uitgebreid beschreven staan.

basis of vervolg

Art and the City biedt de cursus Illustrator op twee niveau’s: basis en vervolg. Ben jij een echte beginner en heb je nog nooit gewerkt met dit Adobe programma? Kies dan voor de basiscursus. Kun jij al werken met de pentool, maar weet je nog niets over de meer geavanceerde technieken? Zoals het ontwerpen van iconen en het maken van patronen? Schrijf je dan in voor de vervolgcursus!

leer tekenen in illustrator.
maak vector art.
krijg feedback van designers.

Art City biedt een complete cursus waarin je genoeg vaardigheden opdoet om geheel zelfstandig met dit programma aan de slag te gaan. Je leert hoe de interface in elkaar zit en welke tools belangrijk zijn om als eerste onder de knie te hebben, maar uiteraard ook snelle en slimme trucs om je ontwerp er fraai en aantrekkelijk uit te laten zien.

creatieve masterclasses

cursus Illustrator basis en vervolg

de lesmethode

De opbouw van de lessen is steeds hetzelfde en is op basis van jarenlange praktijkervaring ontwikkeld. De docent laat zien hoe een bepaalde techniek werkt, waarna de deelnemers dit nadoen en oefenen. Soms volgt er een rondje waarbij iedereen zijn scherm deelt. Er is uiteraard genoeg tijd om vragen te stellen en volop ruimte voor interactie. Uitdagende huiswerkopdrachten maken dit compleet. Hiermee krijg je de kans om op eigen kracht je vaardigheden te oefenen. Bij het bespreken van het huiswerk is er opnieuw de mogelijkheid om vragen te stellen aan de docent. Docenten zullen vaak hun voorbeelden koppelen aan ervaringen die zij in de praktijk hebben opgedaan, waardoor de cursus een levendige vorm krijgt. De theorie in de syllabus kun je direct toepassen bij de oefeningen en in de praktijk gebruiken. Ook goed om te weten: als cursist bij Art City kun je een studentenabonnement afsluiten bij Adobe en betaal je 40,- minder voor de volledige Creative Cloud!

Voor wie?

Mensen die illustraties, infographics of presentaties maken. Denk aan marketeers, communicatiemedewerkers of docenten, die krachtige visuals nodig hebben om complexe stof uit te leggen. Misschien werk je als officemanager en heb je kennis nodig om logo’s of posters te maken? Andere beroepsgroepen die deze cursus vaak vinden zijn mode- en interieurontwerpers.

Het te behalen resultaat

Je geeft je CV en professionele skills een creatieve boost! Daarnaast ontvang je een certificaat als bewijs van deelname. Is jouw passie voor grafisch ontwerp aangewakkerd en wil je een diploma behalen? Dan kun je kiezen voor de opleiding Grafische Vormgeving.

Niveau

De basiscursus is voor beginners. Voorkennis is niet nodig! De vervolgcursus is geschikt voor mensen die al ervaring hebben en kunnen werken met het pengereedschap. Twijfel je of je te veel of te weinig voorkennis hebt? Maak dan gebruik van de live chat of bel naar 085 – 130 1249.

liever fysiek? kies je stad

& start met een privécursus op locatie 

Open chat
1
Vragen? chat met Art City
Hallo, kan ik je helpen?