085 – 130 12 49

ma - vr 09:00-17:00

indesign

Grafisch vormgevers, kunstenaars en designers zweren bij InDesign vanwege de veelzijdigheid van dit opmaakprogramma. Wil jij brochures, boeken, posters en covers kunnen maken? Kies dan voor Adobe InDesign.

waarom indesign

In InDesign breng je alles samen. Afbeeldingen uit Photoshop, illustraties uit Illustrator, teksten en tabellen uit Excel, en informatie uit pdf’s: alle elementen worden in dit programma verzameld en opgemaakt voor een prachtig eindresultaat. InDesign is geschikt om documenten te creëren voor publicaties, drukwerk en digitale media. Het is onder andere mogelijk om posters, boeken, tijdschriften en e-books te creëren. Op het gebied van kleur, lettertypes en andere belangrijke factoren voor design zijn de mogelijkheden eindeloos! InDesign werkt het beste in combinatie met de andere Creative Cloud applicaties en is in het werkveld de meest gebruikte DTP-applicatie. Dat maakt het enorm waardevol als onderdeel van jouw CV.

Tijdens de cursus leer je niet alleen werken met één van de belangrijkste Adobe programma’s, maar ook alles over typografie. Welk lettertype is bijvoorbeeld geschikt voor op je website? En welke kun je het best gebruiken voor op je cv? Een vormgever moet op al dit soort dingen letten. Gelukkig zijn de docenten werkzaam in het grafische vak en is er voldoende tijd voor persoonlijke begeleiding.

basis of vervolg

Art and the City biedt de cursus InDesign op twee niveau’s: basis en vervolg. Ben jij een echte beginner en heb je nog nooit gewerkt met dit Adobe programma? Kies dan voor de basiscursus. Kun jij al werken met stramienpagina’s en kun je bestanden importeren en koppelen? Maar weet je nog niets over de meer geavanceerde technieken? Zoals het maken van een interactieve PDF en objectanimaties? Schrijf je dan in voor de vervolgcursus!

leer werken met indesign.
maak posters en lay-outs.
krijg feedback van designers.

Art City biedt een complete cursus waarin je genoeg vaardigheden opdoet om geheel zelfstandig met dit programma aan de slag te gaan. Je leert hoe de interface in elkaar zit en welke tools belangrijk zijn om als eerste onder de knie te hebben, maar uiteraard ook snelle en slimme trucs om je ontwerp er fraai en aantrekkelijk uit te laten zien.

cursus indesign vervolg

cursus indesign basis en vervolg

de lesmethode

De opbouw van de lessen is steeds hetzelfde en is op basis van jarenlange praktijkervaring ontwikkeld. De docent laat zien hoe een bepaalde techniek werkt, waarna de deelnemers dit nadoen en oefenen. Soms volgt er een rondje waarbij iedereen zijn scherm deelt. Er is uiteraard genoeg tijd om vragen te stellen en volop ruimte voor interactie. Uitdagende huiswerkopdrachten maken dit compleet. Hiermee krijg je de kans om op eigen kracht je vaardigheden te oefenen. Bij het bespreken van het huiswerk is er opnieuw de mogelijkheid om vragen te stellen aan de docent. Docenten zullen vaak hun voorbeelden koppelen aan ervaringen die zij in de praktijk hebben opgedaan, waardoor de cursus een levendige vorm krijgt. De theorie in de syllabus kun je direct toepassen bij de oefeningen en in de praktijk gebruiken. Ook goed om te weten: als cursist bij Art City kun je een studentenabonnement afsluiten bij Adobe en betaal je 40,- minder voor de volledige Creative Cloud!

Voor wie?

Voor iedereen die zich bezighoudt, of wil houden, met de opmaak of het ontwerp van tekst. Denk aan stylisten, uitgevers, communicatiemedewerkers en ontwerpers. Natuurlijk ben je ook van harte welkom als je simpelweg wilt uitproberen of vormgeven iets voor jou is.

Het te behalen resultaat

Je geeft je CV en professionele skills een creatieve boost! Daarnaast ontvang je een certificaat als bewijs van deelname. Is jouw passie voor grafisch ontwerp aangewakkerd en wil je een diploma behalen? Dan kun je kiezen voor de opleiding Grafische Vormgeving.

Niveau

De basiscursus is voor beginners. Voorkennis is niet nodig! De vervolgcursus is geschikt voor mensen die al enige ervaring hebben en vertrouwd zijn met stramienpagina's, het plaatsen van afbeeldingen en tekstblokken en een PDF kunnen maken.

liever fysiek? kies je stad

& start met een privécursus op locatie 

Open chat
1
Vragen? chat met Art City
Hallo, kan ik je helpen?