Masterclass Infographics | Amsterdam

 199,00 ex btw

Tijdens de masterclass Infographics leer je hoe je op een grafische manier informatie over een bepaald onderwerp zichtbaar maakt. Je gebruikt illustraties, foto’s, pictogrammen, lijntekeningen – of wat voor beeld dan ook – samen met tekst om op een eenvoudige manier bijvoorbeeld actuele informatie (data & kennis) weer te geven.

Deze masterclass staat gepland op 12 december 2020 & 13 maart 2021 van 10:00 – 15:30 in het digitale klaslokaal.

Meer cursussen volgen?

Honger naar meer kennis? Zie alle cursusmodules die wij hebben.

Heb je alle cursusmodules van de basis en vervolg gedaan? Dan kun je na afloop een diploma halen.

Categorie:

Beschrijving

De inhoud
Tijdens de masterclass Infographics leer je hoe je op een grafische manier informatie over een bepaald onderwerp zichtbaar maakt. Je gebruikt illustraties, foto’s, pictogrammen, lijntekeningen – of wat voor beeld dan ook – samen met tekst om op een eenvoudige manier bijvoorbeeld actuele informatie (data & kennis) weer te geven. Op die manier kun je dus complexe informatie inzichtelijk maken. Bovendien kun je het op een heldere manier vormgeven. Zo breng je bijvoorbeeld bedrijfsprocessen of gebeurtenissen in kaart in presentaties met wetenschappelijke of educatieve doeleinden. Dit is het gebied waar grafisch ontwerp en communicatie samenvalt.

Sommige mensen beweren dat een infographic in feite niets meer is dan een afbeelding om data overzichtelijk en duidelijk te presenteren. Maar er zit echter nog veel meer achter zo’n ‘simpel’ beeld. Hierdoor wordt informatie namelijk compact en bovendien aantrekkelijk gemaakt. In de tijd waarin we allemaal van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat gebombardeerd worden met beelden en teksten, is een goed gemaakte infographic een verademing voor het oog. We noemen dat ook wel ‘Visual Storytelling’.

De lesmethode
Onze lessen hebben een stevig tempo, maar de docenten staan altijd voor je klaar om extra vragen te beantwoorden. Bovendien zijn handige trucjes en leuke weetjes een vast onderdeel van de cursus, waardoor je de magie van schrijven snel leert ontdekken. Bij deze interactieve les wordt je steeds bijgestuurd en gestimuleerd. Onze lesmethode bestaat er uit dat de docent theoretische uitleg bespreekt, naast het voordoen van de technische toepassingen. Tussendoor volgen opdrachten en is er elke week een thuisopdracht. Naast de feedback van je docent leer je ook van je medestudenten.

Het stappenplan
– Selecteer de gewenste cursus en geef indien mogelijk je niveau aan.
– Nadat je op boeken hebt geklikt, vul je je naam (en/of naam van het bedrijf) in.
– Dan kies je voor betalen via bank of Ideal.
– Je krijgt een bevestiging van de inschrijving in de mail met daarin de factuur.
– Een week voor aanvang van de proefles ontvang je van ons een startmail met aanvullende informatie.
– Voor de eerste les begint ontvang je een mail van de docent met het lesmateriaal.
De docent

De masterclass Infographics wordt gegeven door grafisch designer Inge Stolwijk, Bekijk haar indrukwekkende portfolio hier. Meer masterclasses volgen? Kijk dan hier!

Andere suggesties…