Masterclass Infographics | Digitaal

 199,00 ex btw

Tijdens de masterclass Infographics leer je hoe je op een grafische manier informatie over een bepaald onderwerp zichtbaar maakt. Je gebruikt illustraties, foto’s, pictogrammen, lijntekeningen – of wat voor beeld dan ook – samen met tekst om op een eenvoudige manier bijvoorbeeld actuele informatie (data & kennis) weer te geven.

Deze masterclass staat gepland op zaterdag 27 maart & 3 april (10:00 – 12:30) 2021 en op zaterdag 12 juni 2021 (10:00 – 15:30) in het digitale klaslokaal.

 

Wissen

Meer cursussen volgen?

Honger naar meer kennis? Zie alle cursusmodules die wij hebben.

Heb je alle cursusmodules van de basis en vervolg gedaan? Dan kun je na afloop een diploma halen.

Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

Over de masterclass Infographics
Tijdens de masterclass Infographics leer je hoe je op een grafische manier informatie over een bepaald onderwerp zichtbaar maakt. Je gebruikt illustraties, foto’s, pictogrammen, lijntekeningen of een ander beeld in combinatie met tekst om op een eenvoudige manier actuele informatie weer te geven. Op die manier kun je complexe data inzichtelijk en aantrekkelijk maken maken. Bovendien kun je het op een heldere manier vormgeven. Zo breng je bijvoorbeeld bedrijfsprocessen of gebeurtenissen in kaart in presentaties met wetenschappelijke of educatieve doeleinden. Dit is het gebied waar grafisch ontwerp en communicatie samenvalt. Sommige mensen beweren dat een infographic in feite niets meer is dan een afbeelding om data overzichtelijk en duidelijk te presenteren. Maar er zit echter nog veel meer achter zo’n ‘simpel’ beeld. Hierdoor wordt informatie namelijk compact en bovendien aantrekkelijk gemaakt. In de tijd waarin we allemaal van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat gebombardeerd worden met beelden en teksten, is een goed gemaakte infographic een verademing voor het oog. We noemen dat ook wel ‘Visual Storytelling’.
De lesmethode
Onze lessen in het digitale klaslokaal hebben een stevig tempo, daarom wordt de les opgenomen en kun je deze wanneer je wilt terugkijken. Bovendien zijn handige trucjes en leuke weetjes een vast onderdeel van de cursus, waardoor je de magie van het programma snel leert ontdekken. Bij deze interactieve les word je steeds bijgestuurd en gestimuleerd. Onze lesmethode bestaat uit een constante afwisseling van theoretische uitleg en voorbeelden van technische toepassingen. Naast de feedback van je docent leer je ook van je medestudenten. De masterclass Infographics wordt gegeven door grafisch designer Inge Stolwijk, Bekijk haar indrukwekkende portfolio hier.
Voorkennis en benodigdheden
Om goed met de cursus mee te kunnen doen, moet je over basis tot gemiddelde computerkennis beschikken. Je moet dus bijvoorbeeld vertrouwd zijn en kunnen werken met ‘copy & paste’ en ‘klik en sleep’. Ook moet je weten hoe je bestanden kunt opslaan en weer terug vinden. Daarnaast heb je enige kennis van Illustrator nodig. Twijfel je of je jouw kennis voldoende is? Neem dan contact met ons op via office@artandthecity.com. Benodigdheden:

  • Adobe software, versie CC. Als student bij Art and the City kun je een abonnement afsluiten bij Adobe voor 19,66 in plaats van 60,49! Je kunt er ook voor kiezen de gratis proefversie af te sluiten. Deze is 7 dagen geldig.
  • Een geschikte laptop (zie richtlijnen). Indien niet aanwezig bestaat er de mogelijkheid van ons een laptop te lenen.
  • Redelijke computerkennis. De software moet je bijvoorbeeld voor aanvang van de eerste les zelf kunnen installeren.
Certificaat
Na afloop kun je een certificaat als bewijs van deelname aanvragen. Zodra je cursus afgerond is ontvang je een evaluatiemail met daarin een paar opties om ons te vertellen wat je van de lessen vond. Bovendien kan je via dat formulier je gegevens achterlaten zodat wij een certificaat voor je kunnen maken.
Het stappenplan
  • Nadat je op boeken hebt geklikt, vul je je naam (en/of naam van je bedrijf) in.
  • Dan kies je gewenste betaalmethode.
  • Je krijgt een bevestiging van de inschrijving in de mail met daarin de factuur.
  • Een week voor aanvang van de cursusmodule ontvang je van ons een startmail met aanvullende informatie, zoals instructies over het downloaden van de software.
  • Voor de eerste les begint ontvang je een mail van de docent met daarin een uitnodiging voor de Zoom sessies en een link naar het lesmateriaal.
  • Dan volg je je masterclass Infographics.
  • Na afloop ontvang je een evaluatiemail van ons met daarin de optie om een certificaat aan te vragen.
Vragen?

Je kunt ons bereiken door te mailen naar office@artandthecity.com, te bellen naar +31 6 22 81 93 84 of door gebruik te maken van de live chat via whatsapp!