Opleiding Webdesign

 2.989,00 ex btw

Een goede website, een coole app of een mooie webwinkel beginnen? Je komt nergens zonder een webdesigner. Tijdens deze masterclass leer je jezelf of je klant in de digitale kijker zet. Hoe vertaal je de (huis)stijl van je klant naar een grafisch aantrekkelijke website? Je leert de principes van digitaal tekenen en digitale beeldbewerking in functie van de bouw van websites. Denk aan de opbouw van de User Interface van een website met aandacht voor gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid. Daarnaast leer je hoe je bij een klant op gestructureerde wijze de cruciale informatie kan verzamelen om een “klantgerichte” website te bouwen. Je leert de wensen van de klant om te zetten in een esthetisch en juridisch correcte website.

De data:
Za 18 sept. 10:00 – 15:00 (Les 1 & 2)
Za 25 sept. 10:00 – 15:00 (Les 3 & 4)
Za 2 okt. 10:00 – 15:00 (Les 5 & 6)

Wissen

Meer cursussen volgen?

Honger naar meer kennis? Zie alle cursusmodules die wij hebben.

Heb je alle cursusmodules van de basis en vervolg gedaan? Dan kun je na afloop een diploma halen.

Artikelnummer: Opleiding Webdesign Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Over de masterclass Webdesign
Het internet heeft designers nodig. Tijdens de masterclass Webdesign leren de docenten je een concept om te toveren tot een mooie, moderne en bovendien gebruiksvriendelijke website. Je gebruikt de verschillende design- en ontwikkelingstools, leert hoe je content toevoegt en zoekt uit hoe je de technische uitdagingen aanpakt.​
De lesmethode
Onze lessen zijn zeer interactief. Je wordt steeds bijgestuurd en gestimuleerd. Onze lesmethode bestaat uit een constante afwisseling van theoretische uitleg en voorbeelden van technische toepassingen. Tussendoor volgen opdrachten en is er elke week een thuisopdracht. Hierdoor leer je uitzonderlijk snel werken nieuwe programma’s die overweldigend kan overkomen. Naast de feedback van je docent leer je ook van je medestudenten. Het is raadzaam om buiten de lessen voldoende tijd te reserveren, zodat je de thuisopdrachten die in de syllabus staan kunt uitvoeren.

Voorkennis en benodigdheden
Om goed met de cursus mee te kunnen doen, moet je over basis tot gemiddelde computerkennis beschikken. Je moet dus bijvoorbeeld vertrouwd zijn en kunnen werken met ‘copy & paste’ en ‘klik en sleep’. Ook moet je weten hoe je bestanden kunt opslaan en weer terug vinden. Twijfel je of je voldoende basiskennis hebt? Neem dan contact met ons op om dit te bespreken. Je kunt mailen naar office@artandthecity.com.

Benodigdheden:
  • Adobe software, versie CC. Als student bij Art and the City kun je een abonnement afsluiten bij Adobe voor 19,66 in plaats van 60,49!
  • Een geschikte laptop (zie richtlijnen). Indien niet aanwezig bestaat er de mogelijkheid van ons een laptop te lenen.
  • Redelijke computerkennis. De software moet je bijvoorbeeld voor aanvang van de eerste les zelf kunnen installeren.
Certificaat of diploma
Na afloop kun je een certificaat als bewijs van deelname aanvragen. Zodra je cursus afgerond is ontvang je een evaluatiemail met daarin een paar opties om ons te vertellen wat je van de lessen vond. Bovendien kan je via dat formulier je gegevens achterlaten zodat wij een certificaat voor je kunnen maken. Aan het eind van de opleiding vindt het examen plaats. Heb je deze met goed gevolg afgerond? Dan ontvang je een diploma.
Het stappenplan
  • Nadat je op boeken hebt geklikt, vul je je naam (en/of naam van je bedrijf) in.
  • Dan kies je gewenste betaalmethode.
  • Je krijgt een bevestiging van de inschrijving in de mail met daarin de factuur.
  • Een week voor aanvang van de cursusmodule ontvang je van ons een startmail met aanvullende informatie, zoals instructies over het downloaden van de software.
  • Dan volg je je opleiding. Je stuurt wekelijks je huiswerk in.
  • Na afloop ontvang je een evaluatiemail van ons met daarin de optie om een certificaat aan te vragen.
De onderwerpen

De opleiding Webdesign bestaat uit de onderdelen Adobe Xd, UX Design, WordPress, Elementor Pro en Woocommerce. Kort gezegd is webdesign het vormgeven van websites, maar de term wordt ook regelmatig in bredere zin gebruikt, waarbij ook het technisch ontwikkelen van sites als onderdeel wordt gezien.

Vragen?

Je kunt ons bereiken door te mailen naar office@artandthecity.com, te bellen naar +31 6 22 81 93 84 of door gebruik te maken van de live chat via whatsapp! *Let op! Deze opleiding richt zich in de eerste plaats op het creatieve en grafische aspect van het maken van een website. Het gaat dus niet om back-end webontwikkeling.*