Studiekosten aftrekbaar


Lees hier over dit belastingvoordeel.
Schrijf je NU in voor een van de DTP cursussen bij Art and the City en verreken de kosten aan het eind van het jaar met je belastbaar inkomen.
Je leven lang blijven studeren of je kennis bij blijven houden is een trend. En gelukkig biedt de belastingdienst fiscale voordelen voor het volgen van een opleiding.
Volg je een studie en heb je géén recht meer op studiefinanciering? Dan kun je de kosten van jouw opleiding aftrekken van je belastbaar inkomen.
Ontvang je al vergoedingen van anderen? Bijvoorbeeld van je werkgever? Dan moet je die wel eerst van de gemaakte kosten aftrekken.

Kijk voor meer informatie op de website van de belastingdienst en zoek op ‘studiekosten en aftrekposten.

Het maximum terug te ontvangen bedrag is € 15.000 euro per jaar met een drempel van € 250 euro. Wil je meer hierover weten bel ons dan even en wij helpen je. 085 – 1301249

cursus-art-city-fiscaal-voordeel
cursus-art-city-fiscaal-voordeel

 

Van de belastingdienst website: 

Mag ik mijn studiekosten aftrekken voor een opleiding voor mijn werk?

Ja, dat mag. Maar…er zijn strenge voorwaarden. De belangrijkste is dat u geen recht hebt op studiefinanciering. En dat uw studie of opleiding voor uw (toekomstig) beroep is. Daarnaast moet het gaan om een leertraject. Dat betekent dat u kennis opdoet onder begeleiding of toezicht.

Verder mag u alleen de noodzakelijke kosten meetellen. Denk aan:

Welke kosten mag ik niet  aftrekken?

U mag alleen de kosten van u en uw fiscale partner aftrekken, dus niet  die van uw kinderen.

 

Zegt het voort!

 

19020810

Open chat
1
Vragen? chat met Art City
Hallo, kan ik je helpen?