Cursussen grafisch design Amsterdam basis

01-Cursus-DTP-Rotterdam

Art and the City verzorgt trainingen en cursussen op het gebied van grafisch ontwerp. Al onze cursussen beginnen bij de basis en zijn dus voor starters. Wij hebben kleine groepen (7 – 9 personen) waardoor individuele aandacht gegarandeerd is. Daarnaast is onze prijs-kwaliteit verhouding scherp en werken wij alleen met docenten die een brede praktijkervaring hebben. De tijden waarop de cursussen worden gegeven zijn van 19.00 tot 21.30 uur. Trainingen op locatie bij bedrijven zijn over het algemeen overdag.

Cursus DTP & grafisch ontwerp

Deze cursus DTP /grafisch ontwerp van Art and the City in Amsterdam, Rotterdam en sinds kort ook Den Haag, omvat de volgende onderdelen: grafisch ontwerpen met InDesign, Photoshop en Illustrator. Alle vaardigheden die u nodig heeft om als DTP’er aan de slag te gaan. Voor deze intensieve groepscursus is het raadzaam om buiten de lessen om voldoende tijd te reserveren om oefeningen te makenDe basisprincipes van DTP/ontwerpen en het leren gebruiken van de programma’s Adobe InDesign, Photoshop en Illustrator lopen tijdens de cursus naadloos in elkaar over. Ter indicatie: ongeveer 40% van de 12 lessen wordt besteed aan de theorie van grafisch ontwerpen/DTP en hoe u dit kunt toepassen. Deze cursus wordt door 3 docenten afwisselend gegeven. Daarmee krijgt u een breed inzicht in het vak van DTP’er en grafisch design. De 12 lessen zijn 1 keer per week van 19.00 tot 21.30 uur.
Basis-computerkennis is zeker vereist voor u met een cursus mee kan doen. U moet vertrouwd zijn met begrippen als ‘copy & paste’ en ‘klik en sleep’. Twijfelt u of voldoende basiskennis heeft neem dan contact op met de officemanager (085-130 12 49) om dit te bespreken.

Cursus Photoshop Amsterdam, Rotterdam &
Den Haag

In deze cursus Photoshop die in Amsterdam, Rotterdam & Den Haag wordt gehouden leert u de belangrijkste mogelijkheden kennen van Photoshop CS. De deelnemer raakt vertrouwd met alle technieken en toepassingen van Adobe Photoshop en kan na de tweede les al zelfstandig aan de slag. Behandeld wordt bijvoorbeeld hoe u een persoon of object in een foto vrijstaand kan maken maar ook hoe u een te donker of te licht beeld kan verbeteren of verfraaien. De lessen zijn 1 keer per week van 19.00 tot 21.30 uur.

Voor wie: Voor iedereen die betrokken is bij het bewerken van digitaal beeldmateriaal: webshop-eigenaren, fotografen, stylisten of ontwerpers.

Cursus Illustrator Amsterdam, Rotterdam & Den Haag
Adobe Illustrator is een programma waarmee u kunt tekenen, logo’s, flyers of posters kan maken. De interface lijkt op die van Photoshop en Indesign maar u werkt met vector afbeeldingen en heeft meer vrijheid in het maken van grote losse bestanden. De lessen zijn 1 keer per week, middag of avond.

Voor wie: Voor illustratoren, stof,-  of modeontwerpers, stylisten, architecten, animatoren.

Bel de officemanager voor meer informatie 085-130 12 49

Cursus Indesign, Amsterdam, Rotterdam & Den Haag
Cursus Indesign van Art and the City in Amsterdam geeft u basiskennis van het programma Indesign en een aantal vaardigheden die u nodig heeft om een portfolio aan te leggen of aanpassingen te maken in een (bestaand) ontwerp. U kunt met zowel Mac als Windows werken. De lessen zijn 1 keer per week van 19.00 tot 21.30 uur. Voor wie: marketeers, communicatieprofessionals die soms een ontwerp aan moeten passen of zelf een eenvoudige uiting moeten maken.

Incompany trainingen in Amsterdam, Rotterdam & Den Haag

In steeds meer organisaties wil men zelf in staat zijn drukwerk en websites op te maken of foto’s geschikt te maken voor website of andere publicatie. Indesign en Photoshop van Adobe bieden die mogelijkheden – maar die programma’s te leren bedienen vereist een goede basiskennis.
Naast groepstrainingen biedt Art City ook incompany trainingen. Hierbij dient het uitgekiende standaard programma als basis, maar kan specifiek ingegaan worden op wensen van uw organisatie.
Zo kan worden gefocust op die functies die echt van belang zijn en krijgen uw medewerkers maximale aandacht. Aan een training gaat een intake gesprek vooraf – op locatie of telefonisch (085-130 12 49).

Recent deden we company trainingen voor Randstad Nederland in Amsterdam Z-O, Madam Tussaud in het hartje van Amsterdam, de Luchtverkeersleiding op Schiphol en Lucas Bols in Amsterdam. Eerder hielden wij trainingen voor o.a. ING communicatie, ANP, Podium Mozaïek, AMFI (Amsterdam Fashion Instituut), SNP Media en het Frascati theater en de Rijksacademie van het Ministerie van Financiën in Den Haag.

Start: wanneer u het beste uitkomt Lees Meer

Overige cursussen:

Studenten, Studiepunten en Certificaat
Studeer je aan een HBO of universiteit dan bestaat er de mogelijkheid om studiepunten te ontvangen. Vijf studiepunten per cursus van in totaal 12 lessen. Een certificaat wordt op verzoek uitgereikt.

Art and the City verzorgt trainingen en cursussen op het gebied van grafisch ontwerp. Alleen basisniveau. Kleine groepen (max 8 pers). Betaalbaar.

Laptop
Het gebruik van een laptop van Art and the City tijdens de lessen kost €30 (incl BTW) per 4 lessen: Bestel Kijk voor uitgebreide informatie op onze site Artandthecity.com

Lesmateriaal
Er wordt een syllabus uitgereikt in de cursus maar dat is een zeer beknopt naslagwerkje. Hetgeen u leert in de cursus is onmogelijk in een boekje te vatten. Een groot naslagwerk met alle mogelijkheden van dit programma zijn wel in het boek ‘Classroom in a book’ (ook in het Nederlands) te vinden. Dit boek kunt u – met korting – bestellen via ons als u een cursus gaat volgen.

Bij uw bestelling volgt de optie om ook het boek te bestellen.

classroominabookIND

illustrator-cursus-amsterdam-denhaag-rotterdam-02

dtp-cursus-amsterdam-denhaag-rotterdam

Kijk voor uitgebreide informatie op onze site Artandthecity.com