085-1301249 (ma-vr tussen 12-14 uur) art@artandthecity.com

Ieder jaar vindt in oktober de Dutch Design Week (DDW) plaats in Eindhoven. Negen dagen lang staat de stad in het teken van design met tentoonstellingen, prijsuitreikingen, lezingen en andere festiviteiten. Het evenement is met werken van ruim 2600 ontwerpers en zo’n 300.000 bezoekers de grootste in zijn soort binnen Noord-Europa. Afgelopen zaterdag, 20 oktober, ging het festijn van start en zal nog duren tot zondag (28 oktober).

Één van de locaties van het evenement is Plan-B. Dit is het gebouw waar ook Art and the City cursussen verzorgt! Tijdens de DDW kun je in Plan-B onder andere de expositie van Alter Ego van Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk bewonderen.

Dutch Design Week biedt kansen en een podium aan ontwerpers en zet zich in voor talentontwikkeling. De focus ligt op het ontwerp van de toekomst en de toekomst van ontwerp.

Hoewel je op veel locaties gratis naar binnen kunt tijdens de DDW, moet je bij sommige entree betalen. Er zijn verschillende tickets verkrijgbaar, waaronder een ticket die het hele evenement onbeperkt toegang biedt tot deze locaties. Kijk op de website voor meer informatie!

Dutch Design Week Eindhoven 2018 

Afbeelding: Room on the Roof presents Rutger de Vries/SPECTRUM

Van Art and the City naar Dutch Design Week 2019!

Droom jij ervan om je werk te tonen tijdens de Dutch Design Week van 2019 of 2020? Schrijf je dan in voor één of meerdere cursussen van Art and the City en begin met een vliegende start aan je carrière als designer! Denk bijvoorbeeld aan een cursus DTP grafisch ontwerp, zowel te volgen op basis- als gevorderden niveau. Niet alleen leer je tijdens deze 12 weken alles over de drie belangrijkste Adobe programma’s (Photoshop, InDesign en Illustrator), maar ook alles over lay-out, compositie, typografie, etc.!

Na de tweede les kun je al zelfstandig aan de slag en werken aan je persoonlijke stijl en portfolio. Art and the City heeft op maat gemaakt lesmateriaal, dat gegeven wordt door ervaren docenten werkzaam in het grafische veld! Zo wordt je steeds weer op nieuw geïnspireerd door hedendaagse ontwerpen.

Vragen? Mail gerust naar office@artandthecity.com of bel naar 085 – 1301249.