Ieder jaar vindt in oktober de Dutch Design Week (DDW) plaats in Eindhoven. Negen dagen lang staat de stad in het teken van design met tentoonstellingen, prijsuitreikingen, lezingen en andere festiviteiten. Het evenement is met werken van ruim 2600 ontwerpers en zo’n 300.000 bezoekers de grootste in zijn soort binnen Noord-Europa. Afgelopen zaterdag, 20 oktober, ging het festijn van start en zal nog duren tot zondag (28 oktober).

Één van de locaties van het evenement is Plan-B. Dit is het gebouw waar ook Art and the City cursussen verzorgt! Tijdens de DDW kun je in Plan-B onder andere de expositie van Alter Ego van Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk bewonderen.

DDW biedt kansen en een podium aan ontwerpers en zet zich in voor talentontwikkeling. De focus ligt op het ontwerp van de toekomst en de toekomst van ontwerp.

Hoewel je op veel locaties gratis naar binnen kunt tijdens de DDW, moet je bij sommige entree betalen. Er zijn verschillende tickets verkrijgbaar, waaronder een ticket die het hele evenement onbeperkt toegang biedt tot deze locaties. Kijk op de website voor meer informatie

Dutch Design Week Eindhoven 2018

Dutch Design Week Eindhoven 2018 – ook in Plan B

Afbeelding: Room on the Roof presents Rutger de Vries/SPECTRUM