Art and the City stapt over naar virtuele klassen

Art and the City geeft haar opleiding en cursussen de komende weken virtueel. Waar Art and the City altijd het persoonlijke contact waarborgde, is het in tijden van het coronavirus specialist geworden op het gebied van virtueel lesgeven. Founder en Creative Captain Francisca Rosner: “Wat lekker om zo intensief met cursisten uit het hele land virtueel te Photoshoppen.” 

Net als de basisscholen en sportscholen, wil Art and the City, aanbieder van DTP en grafische vormgevingscursussen in Nederland, niet achterblijven. De klassikale lessen kunnen niet meer gegeven worden tot het coronavirus weer gedempt is. Art and the City zag kansen liggen in deze onzekere tijd: ze startte een trial door een digitaal klaslokaal op te zetten. Sinds maandag zijn dat er inmiddels drie met allemaal een naam van het kleursysteem CMYK. Onze gehuurde studio’s en ateliers staan nu leeg maar de huur moet nog wel betaald worden. 

leren op afstand

Help ons collectief van ZZP’ers door een Digitaal Klaslokaal te sponseren! alle kleine beetjes helpen.

 


 

Over andere boeg

Francisca Rosner, oprichter van het collectief van docenten van Art and the City, was de afgelopen dagen druk bezig om het lesprogramma aan te passen en de planning om te gooien. Dit was zo’n succes, dat het lesprogramma is uitgebreid. Cursist: “We hebben geconcentreerd zitten werken met InDesign. Op een gegeven moment liep ik vast en kon de docent direct meekijken op mijn scherm en de instellingen goed zetten. De les was hartstikke leuk!”

Meekijken scherm docent

Bij het digitale klaslokaal wordt in kleine groepen in een intieme setting vanuit huis gestudeerd. Bij de lessen kijken cursisten mee op het scherm van de docent. Nog steeds is er interactie en de mogelijkheid tot sparren over de ontwerpen en ontvangen deelnemers lesmateriaal met video’s van Art and the City. De docent neemt hierin het gehele lesmateriaal door.

Uitstekend alternatief

Naast de virtuele klassikale lessen organiseert dit opleidingsinstituut ook life sessies via een besloten Facebookgroep. Een soort ‘Everything you always wanted to ask about’ design sessies. De achttien docenten zitten thuis en doen wat ze normaal gesproken ook het liefst doen: grafisch ontwerpen én lesgeven. Rosner: “Het zal de band onderling versterken en is net zo gezellig als wanneer je op een meter afstand bij elkaar zit. Wij zien dit als een uitstekend alternatief!”

 

last minute

op deze cursussen is nog plaats!

Cursus Photoshop | basis | Amsterdam of Digitaal klaslokaal 
Start ma 24 augustus 19:00

nog 3 plaatsen

Cursus Illustrator | basis | 
Start di 25 augustus 19:00-21:30

nog 4 plaatsen

Cursus Indesign | basis 
Start vrij 28 augustus 15:30-18:00

nog 4 plaatsen

Cursus Illustrator | vervolg & Pro | Amsterdam
Start di 25 augustus 19:30-22:00

nog 2 plaatsen

Open chat
1
Vragen?
Hi, kan ik je helpen?