Creatieve
masterclasses

Art and the City biedt drie masterclasses die ontstaan zijn aan de hand van de specialisaties van de docenten. Schrijf je hieronder in voor fotografie, schrijven of het maken van infographics in Illustrator! De masterclasses vinden op een aantal zaterdagen plaats in het atelier in Amsterdam of in het digitale klaslokaal. De groepen zijn extra klein, zodat er nog meer ruimte is voor persoonlijke begeleiding en een op maat gemaakt programma.

Schrijven

Tijdens de masterclass Schrijven gaan vooroordelen overboord en wordt de creatieve durf aangespoord. Belangrijke onderdelen zijn woordkeuze, beeldspraak en stijl. Je leert schrijven in meerdere toonsoorten en onderwerpen. Een belangrijk onderdeel is het schrijven voor het web, waarbij je ingaat op de specifieke voorwaarden die dit medium met zich meebrengt.

infographics

Infographics

Sommige mensen beweren dat een infographic niets meer is dan een afbeelding om data overzichtelijk te presenteren. Maar er zit nog veel meer achter!. Informatie wordt namelijk compact en bovendien aantrekkelijk gepresenteerd. In de tijd waarin we allemaal van ’s ochtends tot ’s avonds gebombardeerd worden met beelden en teksten, is een goed gemaakte infographic een verademing. Je leert hier alles over tijdens deze masterclass!

Fotografie

Hoe zie jij de wereld? Leer het vast te leggen met deze masterclass van Art and the City! Je krijg onmisbare inzichten in creatieve fotografie en concrete tips over compositie. Je leert een eigen beeldtaal ontwikkelen en een verhaal te vertellen zonder woorden. Naast het behandelen van de techniek, wordt hier dus ook ingegaan op het concept achter de foto’s. 

Video

Heb jij interesse in films en wil je zelf in staat zijn om te filmen en monteren in Premiere Pro? Art City biedt eenmalig een masterclass Video!

Video bestaat uit de lessen Filmen en Premier Pro. Je leert alles over bewegende beelden en visuele effecten. Denk aan animeren, bewerken en monteren in Premiere Pro.

Deze masterclass bestaat uit 4 lessen van 2,5 uur. De lessen vinden plaats op 27 februari en 12 maart!

wanneer kan ik starten?

Alle masterclasses duren 2,5 uur en vinden plaats in onze
studio in 
Amsterdam of via Zoom. Elke groep heeft maximaal
zes deelnemers. 

Amsterdam:
Schrijven – za 6 maart 10:00
Fotografie – za 6 maart 13:00

Digitaal:
Infographics – za 13 maart 10:00
Infographics – za 13 maart 13:00

Amsterdam:
Schrijven
 – za 20 maart 10:00
Fotografie – za 20 maart 13:00

alle masterclasses volgen?

Dan kun je je in één keer inschrijven
voor ‘Contentcreatie’.

vragen?