085 – 130 12 49

ma - vr 09:00-17:00

workshop infographics

Tijdens de workshop Infographics leer je hoe je op een grafische manier informatie over een bepaald onderwerp overbrengt.

infographics maken
in adobe illustrator

Tijdens de workshop Infographics leer je hoe je op een grafische manier informatie over een bepaald onderwerp overbrengt. Dit doe je door gebruik te maken van illustraties, foto’s, pictogrammen, lijntekeningen en tekst. Op die manier kun je dus complexe informatie inzichtelijk maken. Bovendien kun je het op een heldere manier vormgeven. Zo breng je bijvoorbeeld bedrijfsprocessen of gebeurtenissen in kaart in presentaties met wetenschappelijke of educatieve doeleinden. Dit is het gebied waar grafisch ontwerp en communicatie samenvalt.

Sommige mensen beweren dat een infographic in feite niets meer is dan een afbeelding om data overzichtelijk en duidelijk te presenteren. Maar er zit echter nog veel meer achter zo’n ‘simpel’ beeld. Hierdoor wordt informatie namelijk compact en bovendien aantrekkelijk gemaakt. In de tijd waarin we allemaal van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat gebombardeerd worden met beelden en teksten, is een goed gemaakte infographic een verademing voor het oog. We noemen dat ook wel ‘Visual Storytelling’. Deze Masterclass Infographics van 1 dag wordt ongeveer 4 keer per jaar gehouden, duurt 1 dag en kost € 199,- ex btw.

visual storystelling

De meeste mensen vinden statistiek niet het interessantste onderwerp. Droge cijfers zijn wellicht heel erg belangrijk maar eye-catching zijn ze niet. Aan het onderwerp kun je niets veranderen maar aan de lay-out wel. Wil je bijvoorbeeld laten zien hoeveel sneeuw er in oktober valt in vergelijking met februari? Dat kan! Bovendien zijn de mogelijkheden eindeloos. Schrijf je nu in en leer alles over het maken van deze bijzondere informatiebronnen.

Gedurende de workshop werken we aan een aantal opdrachten. We beginnen eenvoudig en werken naar steeds complexere ontwerpen toe. Daarbij mag je je eigen materiaal meenemen.

Cursus Infographics maken start in Den Haag don 22 nov

leer werken met illustrator.
ontwerp een infographic
krijg feedback van designers.

Art City biedt een workshop waarin je genoeg vaardigheden opdoet om geheel zelfstandig met dit programma aan de slag te gaan. Je leert hoe een infographic in elkaar zit en welke tools belangrijk zijn om als eerste te leren, maar uiteraard ook snelle en slimme trucs om je ontwerp er fraai en aantrekkelijk uit te laten zien.

workshop infographics

informatieve illustratie

Een infographic of informatieve illustratie geeft een informatieve weergave van verschillende objecten met een combinatie van tekst en beeld. Dit kan voorkomen in de vorm van een kaart, grafiek, bord, instructieve tekening of een interactieve applicatie. Ze is bedoeld voor het overdragen van informatie, data en kennis. Het wordt toegepast door journalisten in nieuws- en achtergrondartikelen, in financiële jaarverslagen, in openbaar vervoerssystemen als verklarend beeld, als instrument binnen de marketingmix en voor wetenschappelijke of educatieve doeleinden.

infografic
Open chat
Vragen? chat met Art City
Hallo, hier Team Art City - kan ik je helpen?