085 – 130 12 49

ma - vr 09:00-17:00

masterclass
filmen

Ken je dat gevoel? Je bent op vakantie, viert een verjaardagsfeest of hebt een idee voor een spannend verhaal. Graag vereeuwig je zo’n feest of verhaal in een film. Maar… hoe doe je dat? Een film maken is meer dan alleen beeld opnemen en vervolgens monteren. Je moet weten wat de elementen zijn voor een goede basis.

filmen en premiere pro

Tijdens de masterclass leer je meer over de geschiedenis van de film en ontdek je welke apparatuur nodig is om digitaal te filmen en video te bewerken. Ook opnametechniek, belichting en camerastandpunten zijn belangrijk zodat je een beeldverhaal op meerdere manieren kunt maken.

Een goede voorbereiding is ook hier het halve werk. Vooraf bepaal je welke shots nodig zijn en hoe je verhaal begint en eindigt. Je denkt ook na over de volgorde waarin je welke beelden wilt weergeven. Heb je al het beeldmateriaal op de juiste manier verzameld? Dan is het tijd voor de nabewerking. Je leert monteren met videobewerkingssoftware Premiere Pro. Daarbij knip en plak je een film en voeg je geluids- en beeldeffecten toe.

hoe werkt premiere pro?

Met Premiere Pro-videobewerkingssoftware kun je beeldmateriaal bewerken in elke indeling, van 8K tot virtual reality. Dankzij ondersteuning voor native bestanden, workflows voor lichtgewicht proxy’s en snellere ProRes HDR kun je met je media werken zoals jij dat wilt, zelfs op mobiele werkstations. Premiere Pro werkt naadloos samen met andere apps en services, waaronder Adobe Photoshop, After Effects, Audition en Adobe Stock.

Leer hoe je onbewerkte beelden in elke video-indeling kunt bewerken met Adobe Premiere Pro. Pas eenvoudig technieken voor filmbewerking toe om de visie van de regisseur te realiseren, van de openingsscène tot de aftiteling – en elke close-up en scèneovergang daartussenin. Bewerk de kleuren van video’s, pas het geluid aan en importeer illustraties en speciale effecten uit andere Adobe-apps. Met de beste videobewerkingstools kun je meer bereiken, of je nu een professionele of amateurvideo-editor bent.

Sleep videobestanden gemakkelijk naar je project. Of je nu met een digitale spiegelreflexcamera, een GoPro of iPhone hebt gefilmd – of een andere smartphone – met de Premiere Pro-videobewerkingssoftware kun je alles maken, van YouTube-video’s tot speelfilms. Maak intuïtieve bewerkingen in je tijdlijn met de tool Bijsnijden om clips te verlengen of in te korten. Je kunt zelfs een sequentie met meerdere camera’s maken en bewerken met het eenvoudige bewerkingsproces van Premiere Pro.

Maak geanimeerde bewegende beelden voor overgangen en titelsequenties met de keyframes en functies onder Bewegingseffect. Gebruik sjablonen of maak ze zelf met de tools Type en Vorm in het deelvenster Essentiële grafische functies. Bewerk of synchroniseer audio, voeg geluidseffecten toe of druk muziek of achtergrondgeluid weg tijdens een dialoog met één klik op de knop in het deelvenster Essentieel geluid.

Zaterdag 4 september Premiere Pro
Les 1 – 10:00 tot 12:00 – premiere pro (digitaal klaslokaal)
Les 2 – 13:00 tot 15:00 – premiere pro (digitaal klaslokaal)

 

Zaterdag 11 september Filmen
Les 1  – 10:00 tot 12:00 – filmen (fysiek in Amsterdam)
Les 2 – 13:00 tot 15:00 – filmen (fysiek in Amsterdam)

Masterclass Premiere Pro

leer werken met je camera.
ontwikkel je eigen beeldtaal.
krijg feedback van professionals.

Art City biedt een masterclass waarin je genoeg vaardigheden opdoet om geheel zelfstandig met dit programma aan de slag te gaan. Je leert hoe de camera in elkaar zit en welke tools belangrijk zijn om als eerste te leren, maar uiteraard ook snelle en slimme trucs om je foto er fraai en aantrekkelijk uit te laten zien.

masterclass filmen

video

Ontdek hoe eenvoudig het is om je beeldmateriaal te importeren, een sequentie te maken, een titel toe te voegen, audioniveaus aan te passen en de video te exporteren.

Open chat
1
Vragen? chat met Art City
Hallo, kan ik je helpen?