Opleiding grafisch ontwerp met diploma

Wat leer je tijdens deze opleiding?

De opleiding bestaat uit drie trajecten. Een basis module, een vervolg module en het examen. Tijdens de modules worden de drie belangrijkste Adobe programma’s behandeld: Photoshop, InDesign en Illustrator.

Beide modules bestaat uit 12 lessen van 2,5 uur. In totaal zijn dit 24 lessen verspreidt over 3 of 7 maanden. Dan kies je voor 1 of 3 lessen per week. Het examen bestaat tenslotte uit 3 onderdelen. Heb je alledrie met goed gevolg afgerond? Dan ontvang je een DTP 01 diploma.

opleiding grafisch ontwerp

voor marketeers, officemanagers, webshop eigenaren of carrière-switchers!

Basismodules

Je gaat werken met grafisch ontwerpen met Indesign, Photoshop en Illustrator. We starten uiteraard met de broodnodige techniek waarbij de nadruk na verloop van tijd steeds meer op het puur ontwerpen komt te liggen. Na afloop van dit gehele traject bezit je alle vaardigheden die je nodig hebt om als DTP’er of grafisch ontwerper aan de slag te gaan! Dit is een zeer interactieve cursus waarbij je steeds feedback krijgt op je werk. De docent kijkt met je mee. Je ontwerpen en opdrachten worden besproken en je leert uiteraard ook van je medecursisten. Kortom: je wordt geïnspireerd en krijgt handige tips van echte ontwerpers.

Vervolgmodules

In deze gevorderden module  DTP/grafisch ontwerp leer je gevorderden en geavanceerde technieken van grafisch ontwerpen met Indesign, Photoshop en Illustrator. Van 3D tot interactieve en geanimeerde objecten. Alle vaardigheden die een grafisch ontwerper in deze tijd nodig heeft om geheel zelfstandig aan de slag te gaan! Je begrijpt inmiddels hoe de programma’s van Adobe in elkaar zitten. Je kan redelijk snel een optie vinden en weet een flink aantal shortcuts. Hiermee leer je geavanceerdere manieren van ontwerpen en daarmee vooral zelfstandig werken. Het doel is het maken van een sterk ontwerp en een mooie vormgeving.

 
opleiding grafisch ontwerp

Creativiteit is hot

Je creativiteit wordt aangeproken en je wordt uitgedaagd om – nadat je de regels van het vak hebt geleerd – vooral buiten de lijntjes te tekenen. Basiskennis van de programma’s Adobe Indesign, Photoshop en Illustrator. Hieruit volgt dat je de interface en navigatie per programma goed leert kennen. Daarna volgt als belangrijke skill uiteraard het werken met de gereedschappen, paletten & menu’s. Maar ook: wat de verschillen zijn tussen verschillende bestandsformaten. 

Wat heb je nodig voor de opleiding grafisch ontwerp?

  • Adobe software
  • Eigen laptop (zie richtlijnen), Apple of Windows.
  • Basis computervaardigheden, denk hierbij aan; copy & paste’ en ‘klik en sleep’.

Studiebelasting

Voor dit intensieve leertraject is het raadzaam om naast de lessen voldoende tijd te reserveren om de opdrachten die in de syllabus staan te maken. Voldoende tijd is circa ± 2 uur per week.

Diploma

Na afloop bestaat de mogelijkheid om mee te doen met het examen. Daarmee kun je een diploma DTP/Vormgeving 01 toevoegen aan je CV. Dit leertraject wordt een opleiding doordat het afgesloten kan worden met een examen en – bij goed gevolg – een diploma. Het examen wordt ± 2 keer per jaar afgenomen in Utrecht. Het bestaat uit 3 delen: het eerste deel omvat een praktijkopdracht. Dit moet je vooraf insturen. Het tweede deel bestaat uit een theorie test: een aantal meerkeuzevragen en een aantal open vragen. Daarnaast verwachten wij dat je op het examen een kleine opdracht uitvoert. Deelnemers moeten zowel de basis als vervolg cursus DTP Grafisch Ontwerp hebben gevolgd om mee te kunnen doen aan deze test.

Voordelen


  • In korte tijd leren vormgeven met Adobe Programma’s in een Cursus Grafisch Ontwerpen.
  • Wij hebben kleine groepen dus onze cursussen zijn kort en krachtig.
  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding en bovendien persoonlijke aandacht.
  • Logo’s en huisstijl ontwerpen met Illustrator.
  • Lay-out maken voor nieuwsbrieven, boeken of brochures met Indesign.
  • Beeldbewerken voor social media met Photoshop.
  • Met certificaat of diploma.
opleiding grafisch ontwerp
Art and the City verzorgt al sinds 2005 cursussen DTP grafisch ontwerp met Indesign, Illustrator en Photoshop. In 6 steden te volgen: Amsterdam, Den haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Professionele ontwerpen

Met deze programma’s zien je ontwerpen er snel goed en professioneel uit. Met de juiste begeleiding van onze expert-docenten in onze klassikale lessen ben je binnen 4 tot 12 weken in staat mooie ontwerpen te maken.

Sinds kort biedt Art and the City ook een cursus Grafisch Ontwerpen als combinatiecursus aan. Daarmee volg je de eerste les klassikaal en vervolgens ga je thuis aan de slag en maak je de lessen online. Het geheel rond je af door je opdrachten in te sturen, waarna je via Skype in een coachingssessie je werk gaat bespreken. Heb je dit allemaal afgerond dan ontvang je een certificaat. Wil je je werk vervolgens gaan promoten en jezelf in de markt zetten dan kun je dat doen door je aan te melden bij ons gratis platform voor freelance Grafisch Vormgevers.

Wat kun je maken met Adobe Illustrator?

Illustrator is in de eerste plaats een tekenprogramma, de naam zegt het al. Maar het is niet noodzakelijk dat je goed kunt tekenen. Zolang je de principes van tekenen weet toe te passen kun je met dit geweldige programma alles maken wat je maar kunt bedenken. Laat je inspireren door onze opdrachten in klassikale lessen of in privélessen met een expert-docent. Leer hoe je op eenvoudige wijze een ogenschijnlijk simpel maar effectief logo kan ontwerpen. Of leer een infographic in elkaar zetten in een korte cursus. Zakelijk tekenen – helemaal hot ‘these days’ – wordt simpel met illustrator.

Wat kun je met Adobe Indesign en waar wordt het voor gebruikt?

Dit programma is een lay-out programma. Het heeft alle functies die je nodig hebt om een mooie opmaak te maken. De functies om een boekje, poster of flyer op te maken en drukklaar als pdf aan te leveren zijn absoluut volledig. Het kan een tikje complex overkomen hoe het programma Indesign in elkaar steekt, maar als je eenmaal een cursus hebt gevolgd en aan de slag gaat heb je het al snel onder de knie. De verdieping en het gevoel voor ontwerpen komt gaandeweg.

Wat zijn de mogelijkheden van Photoshop?

Net als Indesign, Illustrator en Premiere Pro is Photoshop ook een uitgave van het softwarehuis Adobe. Maar wat kan je nou eigenlijk maken met Photoshop?Met Photoshop maak je foto’s lichter of donkerder, je maakt objecten vrijstaand en plaatst ze in een ander beeld, etc. Er zijn verschillende opties om het beeld frisser en krachtiger te maken. Photoshop wordt ook steeds meer een vormgevingstool met als basis fotografie. De opties om met tekst te werken in zoiets als een banner of een insta-post zijn sterk verbeterd de laatste jaren. En dan is er natuurlijk de animatie-optie waarmee je leuke gifs kunt ontwerpen of objecten kunt laten bewegen over een foto.