opleidingen

Art and the City biedt drie opleidingen: Grafische Vormgeving, Conceptontwikkeling en Webdesign. Kies voor persoonlijke begeleiding, veel interactie en meerdere startmomenten per jaar. Af te sluiten met een diploma, mits het examen met goed gevolg is afgerond!

grafische vormgeving

Tijdens de opleiding Grafische Vormgeving leer je werken met InDesign, Photoshop en Illustrator. De eerste modules starten met de broodnodige techniek. Vervolgens wordt de aandacht verschoven van techniek naar concept. Er wordt bijvoorbeeld uitgebreid ingegaan op het ontwikkelen van een eigen (huis)stijl. Aan het eind van de opleiding bezit je alle vaardigheden die je nodig hebt om als grafisch ontwerper aan de slag te gaan!

De opleiding bestaat uit zes modules en het examen. Je volgt de modules Photoshop, InDesign en Illustrator in de niveau’s Basis en Vervolg. In totaal zijn dit dus 24 lessen van 2,5 uur. Tijdens deze deeltijdopleiding leer je niet alleen alles over de belangrijkste drie Adobe programma’s, maar ook alles over compositie, kleurgebruik, beeldcommunicatie en typografie.

conceptontwikkeling

Conceptontwikkeling is een proces waarbij je meerdere ideeën genereert en een aantal uitwerkt tot een ontwerp. In de opleiding breng je dit creatieve proces in kaart, experimenteer je met materialen en zoek je de grenzen van verschillende media op. Je leert kritisch denken en expressief ontwerpen. Daarnaast reflecteer je op jouw eigen werkproces en dat van je medestudenten, zodat je niet alleen elkaar inspireert, maar ook steeds beter wordt in het analyseren van beelden.

De opleiding is opgebouwd op basis van de vier belangrijkste vormgevingsaspecten: lijn, vorm, kleur en compositie. Binnen elke module maak je afbeeldingen en illustraties voor je grafische werk waarbij je je focust op één of meer van deze vormgevingsaspecten. Het experiment staat hierbij voorop. Je wordt uitgedaagd buiten de lijnen te tekenen en te denken met je handen.

webdesign

Het internet heeft designers nodig. Tijdens de opleiding Webdesign leer je een concept om te toveren tot een mooie, moderne en bovendien gebruiksvriendelijke website. Je gebruikt de verschillende design- en ontwikkelingstools, leert hoe je content toevoegt en hoe je de technische uitdagingen aanpakt.

Deze opleiding Webdesign – af te ronden met een diploma – bestaat uit de onderdelen Adobe Xd, WordPress, Elementor en Woocommerce. Kort gezegd is webdesign het vormgeven van websites, maar de term wordt ook regelmatig in bredere zin gebruikt, waarbij ook het technisch ontwikkelen van sites als onderdeel wordt gezien.

De nieuwe opleiding: Conceptoptwikkeling

Wil jij jouw creatieve ideeën tot leven brengen? Heb jij de technische vaardigheden onder de knie, maar weet je nog niet hoe je deze techniek moet inzetten om jouw ontwerpen zo goed mogelijk te maken? Dan is de nieuwe opleiding Conceptontwikkeling iets voor jou.

Open chat
1
Vragen? Chat met Art City!
Hallo! Art and the City hier - kan ik je helpen?