opleiding
webdesign

Het internet heeft designers nodig! Tijdens de Opleiding Webdesign leer je ontwerpen in Adobe XD en dit ontwerp om te zetten tot een volledig werkende, prachtig vormgegeven website.

Adobe XD, WordPress met elementor en ui/ux design

Opleiding Webdesign

Een prachtige website ontwerpen die ook nog eens gebruiksvriendelijk is? Dat leer je in deze opleiding, die je in 6 maanden klaarstoomt om te starten als webdesigner. De eerste module start met het vormgeven van jouw site in Adobe Xd. Dit programma is perfect voor het schetsen van een interactief prototype. Daarna ga je aan de slag met WordPress en Elementor om je website te publiceren. Tot slot optimaliseer je je ontwerp voor jouw toekomstige klanten en/of gebruikers.

De opleiding bestaat uit 6 modules en het examen. Je volgt de modules Adobe XD, WordPress met Elementor en UI/UX Design op de niveau’s basis en vervolg. In totaal zijn dit 24 lessen van 2,5 uur. In deze deeltijdopleiding leer je alles over de creatieve en grafische aspecten van webdesign, ontwikkel je je creativiteit en staat na zes maanden jouw website online!

Startdata opleiding

btw-vrij

Wil jij btw-vrij studeren? Dat kan! Omdat Art City een geregistreerd onderwijsinstituut is bij het CRKBO, is het mogelijk om de opleidingen en cursussen btw-vrij aan te bieden. De opleiding kost €2.370,- ex. btw en € 2.867,70 incl. btw. Dit scheelt dus maar liefst €497,70. Daarnaast is het mogelijk om in termijnen te betalen.

stap-budget

Deze opleiding komt in aanmerking voor het STAP-budget! Met deze subsidie van €1.000,- is er nog maar een restbedrag over van €1.370,-. Vermeld bij je aanmelding dat je gebruik wilt maken van STAP. Je betaalt dan nog niets. Ontvang je uiteindelijk geen subsidie? Dan kun je kosteloos annuleren.

werktuig ppo

Nog meer korting op studeren? Ja, dat lees je goed! Met Werktuig PPO kun je 1/3 van je studiekosten vergoed krijgen. Werktuig PPO staat voor Permanente Professionele Ontwikkeling. Deze financiële bijdrage is speciaal voor mensen die werken in de culturele sector. Meer weten? Klik hier.

opleiding webdesign

wat kun je aan het eind van deze opleiding?

  • Een UX-strategie ontwikkelen en je concept visualiseren
  • Tekenen met Adobe XD en (interactieve) prototypes maken
  • Een professionele website bouwen voor jezelf of een opdrachtgever
  • Je website optimaliseren voor bezoekers en zoekmachines (SEO)
  • Je website naar eigen smaak inrichten met thema’s, templates en widgets

modulair systeem

liever korte modules volgen? ook dat kan!

Modulair onderwijs: hoe werkt dit? De opleiding Webdesign is opgedeeld in modules die afzonderlijk gevolgd kunnen worden en waarvoor je steeds een certificaat ontvangt. Als je alle modules van de opleiding hebt afgerond, kun je je  examen afleggen en je diploma halen!

Heb jij bijvoorbeeld Adobe XD Basis en Vervolg gedaan, maar wil je je verder verdiepen en WordPress onder de knie krijgen? Dan kun je op elk moment beslissen om over te stappen naar de opleiding. Uiteraard wordt de prijs van de opleiding verrekend met de modules die je al gevolgd hebt.

Na de laatste les volgt het examen. Als je deze met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je een diploma. In geval van een onvoldoende, is het mogelijk kosteloos te herkansen. Daarnaast ontvang je na afloop van elke module een certificaat als bewijs van deelname. Deze kun je aanvragen via het evaluatieformulier zodra je klaar bent met de laatste les.

De opleiding duurt zes maanden. Je volgt 1 les per week. Elke module bestaat uit 4 lessen van 2,5 uur. Tijdens de opleiding wordt gewerkt aan een aantal grotere opdrachten, zoals het ontwerpen van landingspagina’s en berichten. Het is daarom raadzaam om buiten de lessen voldoende tijd te reserveren om de thuisopdrachten te maken. Denk aan ongeveer 5 uur per week.

Een vooropleiding is niet nodig. Ook voorkennis van de programma’s of webdesign is geen verplichting. Door middel van persoonlijke begeleiding vinden studenten snel hun kracht! Basiskennis van een computer is vereist, zoals ‘copy/paste’.

Na het succesvol afronden van de opleiding kan je je onder andere ontwikkelen tot grafisch ontwerper, vormgever, creatief DTP’er, illustrator, multimedia vormgever of webdesigner.

Om mee te doen aan de opleiding moet je beschikken over Adobe XD. Deze kun je hier gratis downloaden!

Wil je jouw leerdoelen bespreken? Overleggen of dit de juiste opleiding voor je is? Misschien heb je vragen over jouw startniveau of wil je je portfolio laten zien? Plan dan een afspraak in met de opleidingsadviseur.

Open chat
1
Vragen? Chat met Art City!
Hallo! Art and the City hier - kan ik je helpen?