085 – 130 12 49

ma - vr 09:00-17:00

opleiding
webdesign

Het internet heeft designers nodig. Tijdens de Opleiding Webdesign leer je een concept om te toveren tot een mooie, moderne en bovendien gebruiksvriendelijke website.
Je gebruikt de verschillende design- en ontwikkelingstools, leert hoe je content toevoegt en hoe je de technische uitdagingen aanpakt.

wordpress en
elementor pro

NEW DESIGNS_digital

Een goede website, een coole app of een mooie webwinkel beginnen? Je komt nergens zonder een webdesigner. Tijdens deze opleiding leer je jezelf of je klant in de digitale kijker te zetten. Hoe vertaal je de (huis)stijl van je klant naar een grafisch aantrekkelijke website? Je leert de principes van digitaal tekenen en digitale beeldbewerking in functie van de bouw van websites. Denk aan de opbouw van de User Interface van een website met aandacht voor gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid. Daarnaast leer je hoe je bij een klant op gestructureerde wijze de cruciale informatie kan verzamelen om een “klantgerichte” website te bouwen. Je leert de wensen van de klant om te zetten in een esthetisch en juridisch correcte website.

Deze opleiding kost € 2.250,00 ex btw en € 2.722,50 incl btw. Betalen in termijnen is mogelijk.

Boek een afspraak met de opleidingsadviseur

Francisca Rosner Art City
Francisca Rosner Art City

wat leer je?

Website bestaat uit de onderdelen UX Design, WordPress, Elementor Pro en Woocommerce. Kort gezegd is webdesign het vormgeven van websites, maar de term wordt ook regelmatig in bredere zin gebruikt, waarbij ook het technisch ontwikkelen van sites als onderdeel wordt gezien. Tijdens de masterclass, die wordt gegeven door Silvia Kennis, ga je in op de accessibility en usabillity. Kennis werkt al vijftien jaar als grafisch ontwerper en heeft een indrukwekkend portfolio opgebouwd. Ook wordt ingegaan op het ontwerpgebied dat zich richt op de gebruikerservaring. UXD is erop gericht om een website aan te laten sluiten op de verwachtingen en wensen van de gebruikers. Deze masterclass wordt gegeven door Attalan Mailvaganam, een senior UX Research Specialist die gespecialiseerd is in ‘Interaction Design’. Bekijk zijn werk hier.

Let op! Deze opleiding richt zich in de eerste plaats op het creatieve en grafische aspect van het maken van een website. Het gaat dus niet om back-end webontwikkeling.

Voor wie?
Ben je creatief, inventief en technisch aangelegd? Heb je een (beginnende) passie voor ontwerpen? Dan is deze opleiding iets voor jou!

leer werken met wordpress.
ontwerp met elementor pro.
krijg feedback van designers.

Art City biedt een opleiding waarin je genoeg vaardigheden opdoet om geheel zelfstandig met dit programma aan de slag te gaan. Je leert hoe WordPress in elkaar zit en welke tools belangrijk zijn om als eerste te leren, maar uiteraard ook snelle en slimme trucs om je website er fraai en aantrekkelijk uit te laten zien.

opleiding webdesign

wat kun je aan het eind van deze opleiding?

  • Je kunt een UX-strategie ontwikkelen en je concept visualiseren
  • Je leert hoe je kunt tekenen met Sketch en kunt (interactieve) prototypes maken
  • Je kunt een professionele website bouwen voor jezelf of een opdrachtgever
  • Je kunt je website optimaliseren voor bezoekers en zoekmachines (SEO)
  • Je kunt je website naar eigen smaak inrichten met thema’s, templates, hooks, filters en widgets
opleiding grafisch vormgeven
Open chat
1
Vragen?
Hallo, kan ik je helpen?