085 – 130 12 49

ma - vr 09:00-17:00

opleiding
webdesign

Het internet heeft designers nodig. Tijdens de Opleiding Webdesign leer je een concept om te toveren tot een mooie, moderne en bovendien gebruiksvriendelijke website.

webdesign

wordpress, adobe xd en elementor

Een goede website, een coole app of een mooie webwinkel beginnen? Je komt nergens zonder een webdesigner. Tijdens deze opleiding leer je jezelf of je klant in de digitale kijker te zetten. Hoe vertaal je de (huis)stijl van je klant naar een grafisch aantrekkelijke website? Je leert de principes van digitaal tekenen en digitale beeldbewerking in functie van de bouw van websites. Denk aan de opbouw van de User Interface van een website met aandacht voor gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid. Daarnaast leer je hoe je bij een klant op gestructureerde wijze de cruciale informatie kan verzamelen om een “klantgerichte” website te bouwen. Je leert de wensen van de klant om te zetten in een esthetisch en juridisch correcte website.

De opleiding kost 2.250,00 excl. BTW en € 2.722,50 incl. BTW. Uiteraard is het mogelijk om in termijnen te betalen. Er zijn twee startmomenten per jaar. Woensdag 22 september 2021 en februari 2022

wat leer je?

Website bestaat uit de onderdelen UX Design, WordPress, Elementor Pro en Woocommerce. Kort gezegd is webdesign het vormgeven van websites, maar de term wordt ook regelmatig in bredere zin gebruikt, waarbij ook het technisch ontwikkelen van sites als onderdeel wordt gezien. Tijdens de masterclass, die wordt gegeven door Silvia Kennis, ga je in op de accessibility en usabillity. Kennis werkt al vijftien jaar als grafisch ontwerper en heeft een indrukwekkend portfolio opgebouwd. Ook wordt ingegaan op het ontwerpgebied dat zich richt op de gebruikerservaring. UXD is erop gericht om een website aan te laten sluiten op de verwachtingen en wensen van de gebruikers. Deze masterclass wordt gegeven door Attalan Mailvaganam, een senior UX Research Specialist die gespecialiseerd is in ‘Interaction Design’. Bekijk zijn werk hier.

Let op! Deze opleiding richt zich in de eerste plaats op het creatieve en grafische aspect van het maken van een website. Het gaat dus niet om back-end webontwikkeling.

Voor wie?

Ben je creatief en inventief? Heb je een (beginnende) passie voor ontwerpen? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Kom je er niet uit? Boek dan een belafspraak met de opleidingsadviseur!

leer werken met wordpress.
ontwerp met elementor pro.
gebruik adobe xd.

Art City biedt een opleiding waarin je genoeg vaardigheden opdoet om geheel zelfstandig met dit programma aan de slag te gaan. Je leert hoe WordPress in elkaar zit en welke tools belangrijk zijn om als eerste te leren, maar uiteraard ook snelle en slimme trucs om je website er fraai en aantrekkelijk uit te laten zien.

opleiding webdesign

wat kun je aan het eind van deze opleiding?

  • Je kunt een UX-strategie ontwikkelen en je concept visualiseren
  • Je leert hoe je kunt tekenen met Sketch en kunt (interactieve) prototypes maken
  • Je kunt een professionele website bouwen voor jezelf of een opdrachtgever
  • Je kunt je website optimaliseren voor bezoekers en zoekmachines (SEO)
  • Je kunt je website naar eigen smaak inrichten met thema’s, templates, hooks, filters en widgets
webdesign
Open chat
1
Vragen? chat met Art City
Hallo, kan ik je helpen?