085-1301249 -- -- ma-vr--12-14u sales@artandthecity.com

wie, wat,
waar.

Gepassioneerd docent, maar ook designer, fotograaf of kunstenaar.

Art and the City is in 2005 opgericht door kunstenares Francisca Rosner. Wat begon als cursussen Photoshop in Amsterdam, is inmiddels uitgegroeid tot een breed aanbod verschillende cursussen omtrent grafisch ontwerp in maar liefst zes steden door heel Nederland. Elke docent werkzaam bij Art and the City is opgeleid aan een kunstacademie en is niet alleen docent, maar ook designer, fotograaf, kunstenaar, of beoefent een ander creatief beroep. Hierdoor zijn de cursussen niet alleen extra inspirerend, maar heb je ook de mogelijkheid om alles te vragen over het grafische beroep.

Het team

Francisca Rosner (CEO)

Kunstenaar, ontwerper en docent. Gestudeerd aan Gerrit Rietveld academie, Cooper Union en Pratt Institute in New York. Eigenaar en leidinggevende van Art and the City.

Bo-Danique Blom

Bo-Danique heeft Illustratie gedaan aan de Willem de Kooning en de London University of Arts. Na haar afstuderen heeft zij voor Malmberg gewerkt. Ze geeft les in Rotterdam en Den Haag.

Vera van Duren

Vera werkte als Media Specialist op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten en vervulde verschillende gastdocentschappen. Ze geeft les in Eindhoven.

Margo Bouwhuis

Voor haar grafisch ontwerp maakt Margo, in combinatie met handmatig tekenwerk, al jaren gebruik van Indesign, Illustrator en Photoshop. Ze geeft basiscursussen in Amsterdam.

Ivo Brouwer

Ivo is grafisch vormgever en letterontwerper. Hij heeft de studie Communication & Media Design afgerond en zich gespecialiseerd in typografie. Werkzaam in Utrecht.

Cindy Sonneveld

Cindy heeft Media gestudeerd en is inmiddels volleerd illustrator, animator én strategic creative. Ze geeft les in Den Haag.

Margriet Winkelmolen

Na haar opleiding aan de AMFI  heeft Margriet als kostuum-, decor- en modeontwerpster gewerkt. Ze is gespecialiseerd in technisch tekenen in Illustrator. Werkzaam in Amsterdam.

Dieudonnee Twickler (COO)

Begonnen als stagiaire maar ondertussen deel van het vaste team van Art and the City. Houdt zich voornamelijk bezig met redactiewerk, vormgeving en promotie.

Raymond de Brieder

Raymond heeft 15 jaar ervaring als docent beeldend in het voortgezet onderwijs. Hij volgde de opleiding docent beeldend 1e graad aan Willem de Kooning. Werkzaam in Den Haag.

Inge Stolwijk

Inge studeerde in 2009 af aan de KABK. Ze werkt als illustrator voor haar studio ‘Love You Very Dutch’. Daarnaast werkt zij als fotograaf. Ze is werkzaam in Den Haag.

Martine Schüll

Martine is werkzaam in Eindhoven als eerstegraads docent Onderzoek & Ontwerpen. Dit combineert ze met ZZP werk. Ze maakt met name vectorbestanden in Illustrator voor lasersnijwerk.

Sander Breddels

Sander studeerde in af aan het Grafisch Lyceum in Utrecht (GLU) in de richting Grafische Vormgeving. Hij heeft zich gespecialiseerd in webdesign en geeft basiscursussen in Utrecht.

Ralf Graf

Ralf is afgestudeerd aan de AKI in de richting Mediakunst. Nu werkt hij als zelfstandig kunstenaar. Hij geeft les in Amsterdam.

Silvia Kennis

Na haar opleiding Grafisch ontwerp heeft Silvia 15 jaar gewerkt als vormgever bij verschillende reclamebureau’s en studio’s. Ze geeft zowel de basis- als vervolgcursussen in Eindhoven.

Stephan Velema

Stephan studeerde in 2008 af aan de Design Academy Eindhoven. In 2012 startte hij zijn eigen productiehuis op waarvoor hij films regisseert. Werkzaam in Eindhoven.

Suzanne van Bemmel

Met ruim tien jaar ervaring met Photoshop, Illustrator en InDesign heeft Suzanne een stabiele basis voor het geven van cursussen in Eindhoven. Opgeleid aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Sophie Olga de Jong

Sophie heeft gestudeerd aan St. Joost Breda. Vanaf haar afstuderen heeft ze als freelancer gewerkt voor televisie en theater. Werkzaam in Amsterdam.

Inge Baeten

Inge werkt al jaren als grafisch ontwerper. Veel van haar opdrachtgevers zijn internationale uitgeverijen, waarvoor ze onder andere boekomslagen ontwerpt. Ze geeft les in Amsterdam.

Dennis Meerhof

Na het behalen van zijn diploma aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam heeft Dennis enkele jaren voor reclamebureau’s gewerkt. Hij geeft verschillende cursussen in Rotterdam.

Wendy van Veen

Wendy heeft Fotografische vormgeving gestudeerd en haar eigen een illustratie- en animatie studio in Rotterdam opgericht.

art and the city logo
Manon Veldhuis

Na haar studie Ruimtelijk Ontwerp heeft Manon decorontwerp gedaan en zich gespecialiseerd in Photoshop en InDesign. Ze geeft cursussen in Amsterdam.

Waarom bij ons een cursus volgen?

flexibiliteit

Photoshop, InDesign, Illustrator of alle drie? Online, in een groep of privé? Een cursus Infographics of Photoshop speciaal voor social media? Bij ons in een studio of bij jou thuis? Bij Art and the City kan het allemaal.

 • Prachtige studio's verspreid door Nederland
 • Ervaren docenten werkzaam in het grafische veld
 • Verschillende startmomenten
 • De mogelijkheid je eigen module samen te stellen
 • Examen en diploma DTP grafisch ontwerp
 • Toegang tot 101 Designers

Werken bij Art and the City

vacatures

Art and the City is per direct op zoek naar een docent voor de cursussen Photoshop, InDesign en Illustrator in Utrecht. Het gaat zowel om basis- als gevorderd niveau.

Jij:

 • – hebt een diploma (minimaal hbo bachelor) behaald op een kunstacademie.
 • – hebt aantoonbare ervaring met lesgeven.
 • – werkt zonder problemen met Photoshop, InDesign en Illustrator.
 • – kunt ook werken met Premiere Pro, Affinity, Lightroom, etc. (pre).
 • – spreekt vloeiend Nederlands en Engels.
 • – bent beschikbaar voor het geven van meerdere cursussen (een cursus bestaat uit 4 lessen van 2,5 uur)

 

Interesse om bij ons te komen werken? Stuur dan je CV, motivatiebrief en portfolio naar Francisca Rosner (office@artandthecity.com) onder vermelding van ‘Sollicitatie docent Utrecht’. 

Art and the City is per direct op zoek naar een docent voor de cursussen Photoshop, InDesign en Illustrator in Den Haag. Het gaat zowel om basis- als gevorderd niveau.

Jij:

 • – hebt een diploma (minimaal hbo bachelor) behaald op een kunstacademie.
  – hebt aantoonbare ervaring met lesgeven.
 • – werkt zonder problemen met Photoshop, InDesign en Illustrator.
 • – kunt ook werken met Premiere Pro, Affinity, Lightroom, etc. (pre).
 • – spreekt vloeiend Nederlands en Engels.
 • – bent beschikbaar voor het geven van meerdere cursussen  (een cursus bestaat uit 4 lessen van 2,5 uur)
 •  

Interesse om bij ons te komen werken? Stuur dan je CV, motivatiebrief en portfolio naar Francisca Rosner (office@artandthecity.com) onder vermelding van ‘Sollicitatie docent Utrecht’. 

Ben je gek op social media? Zit jij het liefst de hele dag online? Zeg je meer in 280 tekens dan in 1000 woorden en heb je een achtergrond in de communicatie, marketing of journalistiek? Dan hebben we bij Art and the City jouw droomstage.

Art and the City is op zoek naar een ondernemende, proactieve stagiair(e) voor 8 à 16 uur per week voor de duur van 3 maanden.

Jij:

 • – volgt een studie Commerciële Economie, Media en Communicatie, of een vergelijkbare studie.
  – hebt affiniteit met beeldende kunst en grafisch ontwerp.
 • – werkt secuur en bent goed in het houden van overzicht.
 • – hebt ervaring met WordPress (pre).
 • – bent in staat zelfstandig te werken.
 • – kan niet wachten met het creëren van online content! 

 

Interesse om bij ons te komen werken en woonachtig in of rondom Amsterdam? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar Francisca Rosner (office@artandthecity.com) onder vermelding van ‘Sollicitatie stage’. 

Heb jij passie voor beeldende kunst en grafisch ontwerp? Zit je barstensvol ideeën en denk je dat je de perfecte toevoeging bent voor het Art and the City team? Stuur dan je CV en motivatie naar office@artandthecity.com onder vermelding van ‘Open sollicitatie’ en wie weet sluit jij je binnenkort bij ons aan.

neem contact met ons op

Vragen? Opmerkingen? Bel naar 085 – 130 1249 of mail naar office@artandthecity.com!