meet the team

De docenten van Art City Academy zijn breed opgeleid. Vaak zijn zij niet alleen designer, maar ook kunstenaar of illustrator. Hierdoor zijn de cursussen niet alleen extra inspirerend, maar heb je ook de mogelijkheid om alles te vragen over het grafische beroep.

Volg je een training of opleiding bij Art and the City? Dan weet je dat je goed zit. We hebben namelijk het NRTO-keurmerk. Dit betekent dat we aan een aantal voorwaarden moeten voldoen, gericht op kwaliteit en betrouwbaarheid. We zijn transparant over onze diensten, hebben een goede dienstverlening, zetten deskundig personeel in en meten de tevredenheid van de cursisten.

Francisca Rosner Art and the City

Francisca Rosner

Kunstenaar, ontwerper en docent. Francisca studeerde aan Gerrit Rietveld academie en Cooper Union in New York. Eigenaar, oprichter en leidinggevende.

Dieudonnee Twickler

Dieudonnee studeerde literatuur in Amsterdam en Beeldende Kunst in Brussel. Fotograaf en kunstenaar. Houdt zich bezig met de redactie, vormgeving en begeleiding van de stagiaires.

Laura Bolscher

Laura Bolscher werkt al jaren bij Art and the City als planner en communicatiemedewerker. Ze kent Art City van binnen en buiten en houdt zich bezig met de toekomst van het bedrijf.

DTP opleiding

Raymond de Brieder

Raymond heeft 15 jaar ervaring als docent beeldend in het voortgezet onderwijs. Hij volgde de opleiding docent beeldend 1e graad aan de Willem de Kooning.

Wiebe Brandsema

Wiebe is afgestudeerd als Interaction Designer en is nu grafisch ontwerper en portretschilder. Hij werkt net zo lief achter de computer als voor het doek!

Art City docente

Inge Stolwijk

Inge studeerde in 2009 af aan de KABK. Ze werkt als illustrator voor haar studio 'Love You Very Dutch'. Daarnaast werkt zij als fotograaf. Ze geeft les in Den Haag en online.

Mylène Franken

Mylène, een creatieve duizendpoot met een passie voor grafisch ontwerp, coaching en ondernemerschap. Zij geeft les in Utrecht en natuurlijk via Zoom.

Attalan Mailvaganam

Attalan studeerde af aan de Opleiding Industrial Design (TU/e). Hij is werkzaam als UE Designer en zoekt vaak de combinatie op tussen digitale en fysieke media.

opleiding vormgeving

Nino Kavazauri

Nino heeft in Georgië mode gestudeerd en is bezig met grafisch ontwerpen. Zij startte als stagiaire en is nu Head Designer. Ze maakt illustraties en designs voor de website.

opleiding vormgeving

Vivian de Wagenaar

Vivian studeerde Marketing en Communicatie en versterkt met deze kennis het Art City Team! Ze is onder andere verantwoordelijk voor de Art City socials.

Renate Stoorvogel

Renate heeft 2 keer de WdK gedaan: eerst voor Illustratie en later Docent Beeldende Vorming. Ze schrijft blogs voor Art City en maakt beelden in Photoshop.

Marijn Kramer

Marijn is afgestudeerd in Media & Design. Hij is werkzaam als video-editor en grafisch vormgever en haalt zijn energie uit creativiteit en innovatie.

Shivonne Alberto

Shivonne is een artistiek persoon die handen en geest gebruikt om dingen te creëren. Ze is afgestudeerd als grafisch vormgever, ruimtelijk vormgever & werkt als beeldend kunstenares.

Silvia Kennis

Na haar opleiding Grafisch ontwerp heeft Silvia 15 jaar gewerkt als vormgever bij verschillende reclamebureau's en studio's. Ze maakt prachtige ontwerpen met Illustrator.

Vera van Duren

Vera werkte als Media Specialist op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten en vervulde verschillende gastdocent-schappen. Ze geeft les in Tilburg en uiteraard online.

Suuz de Leeuw

Suuz de Leeuw

Suuz is een ontwerper en maker, met een specialisatie in drukwerk. Haar werk is kleurrijk, vrolijk en reflecteert haar en interesse in ambachtelijke technieken.

Marc Freriks

Marc Freriks

Marc is grafisch ontwerper. Als design director bij een educatieve uitgeverij is zijn passie voor het boek ontstaan. Hij is liefhebber en beoefenaar van de schilderkunst.

indesign cursus

Bo-Danique Blom

Bo-Danique heeft Illustratie gedaan aan de Willem de Kooning en gestudeerd aan de London University of Arts. Na haar afstuderen heeft zij voor Malmberg gewerkt.

Ralf Graf

Ralf is afgestudeerd aan de AKI in de richting Mediakunst. Nu werkt hij als zelfstandig kunstenaar en docent in Amsterdam, maar ook vaak in Kenia!

Margriet Winkelmolen

Na haar opleiding aan de Rietveld en AMFI werkte Margriet als kostuum-, decor- en modeontwerpster. Ze is gespecialiseerd in technisch tekenen.

creatieve workshops

Administratief medewerker

Art and the City is op zoek naar een allround administratief medewerker! Wil jij ook op deze pagina terecht komen? Kijk dan hieronder naar de beschrijving van de vacature!

vacatures

Jouw functie 
Het verzorgen van creatieve cursussen en opleiding brengt veel taken met zich mee. Denk aan de administratie, de communicatie met potentiële klanten, contracten, facturen en nog veel meer. Dat is waar jij in beeld komt. Als parttime administratief medewerker bij dit opleidingsinstituut zul jij samen met je collega’s ervoor zorgen dat alles goed en gestructureerd wordt bijgehouden en ingevoerd. Jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

 • Telefoon en mail beantwoorden
 • Financiën bijhouden
 • Inschrijvingen verwerken en bijhouden
 • Certificaten en diploma’s maken
 • Roosters plannen
 • Blogs schrijven
 • Social media inplannen

Je werkt met een hoge aandacht voor detail en bent het aanspreekpunt voor alle kantoor gerelateerde vragen en verzoeken. Binnen deze functie vervul je dan ook zeer afwisselende werkzaamheden. Kortom: elke dag is anders! De rol waarin jij zult starten is een flexibele rol, maar daarbij komt wel veel verantwoordelijkheid kijken.

Je krijgt de mogelijkheid na een korte inwerkperiode in Amsterdam af en toe remote te werken. De functie is 16 tot 24 uur en is flexibel in te delen. Bij voorkeur ben je beschikbaar om op de woensdag en donderdag naar het atelier in Amsterdam-West te komen.

Jouw profiel

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • Bij voorkeur ervaring als administratief medewerker;
 • Je hebt affiniteit met grafische vormgeving en kent de wereld waarin je aan de slag gaat;
 • Je bent niet bang om de telefoon op te nemen;
 • Je Engelse taalvaardigheid is boven gemiddeld;
 • Je Nederlands is perfect;
 • Je schroomt niet om je mening te delen tijdens een overleg;
 • Kennis van Adobe is een pre;
 • Kennis van WordPress is een pre.

 

Let op! Dit betreft een freelance functie. Is jouw interesse gewekt en denk jij dat je een goede aanvulling zou zijn? Stuur dan voor 7 juni jouw cv en motivatie (max. 200 woorden) naar office@artandthecity.com.

Op dit moment hebben wij een sollicitatiestop voor docenten. Je kunt niet meer reageren op deze vacature.

Vormgevers, grafisch kunstenaars en illustrators opgelet! In verband met uitbreiding zoeken wij bij Art and the City:

Een docent voor onze opleidingen en cursussen Grafische Vormgeving en Webdesign. Denk hierbij aan Photoshop, InDesign, Illustrator, Adobe XD, etc. Maar, met technische kennis alleen kom je er niet! Wij zoeken een creatieve en inspirerende beelddenker die zijn of haar grafische passie met veel plezier en gemak overbrengt op studenten en cursisten. Ook als je zelf misschien nog student aan een kunstacademie bent of net afgestudeerd!

Elke (cursus)module bestaat uit 4 lessen van 2,5 uur. De lestijden zijn veelal doordeweeks van 19:00 tot 21:30. De cursussen worden op voor beginners en gevorderden aangeboden en zowel in groepsverband als individueel of als incompany training. 

Wij zoeken iemand die:

* Ervaring heeft met lesgeven aan een groep of soortgelijke ervaring/talent/guts heeft.

* Via Zoom les kan en wil geven – en eventueel op locatie in Amsterdam of Utrecht.

* Les kan geven in minimaal een van de volgende programma’s: InDesign, Illustrator, Photoshop, Adobe XD, WordPress of Elementor.

We werken met een klein team betrokken docenten die werken op ZZP basis. Is jouw interesse gewekt en wil je terechtkomen op onze ‘Over ons’ pagina? Stuur je cv en motivatie naar onderstaand mailadres met als onderwerp: Sollicitatie docent vormgeving.

e-mail: art@artandthecity.com

Heb jij passie voor beeldende kunst en grafisch ontwerp? Zit je barstensvol ideeën en denk je dat je de perfecte toevoeging bent voor het Art and the City team? Stuur dan je CV en motivatie naar office@artandthecity.com onder vermelding van ‘Open sollicitatie’ en wie weet sluit jij je binnenkort bij ons aan.

Open chat
1
Vragen? Chat met Art City!
Hallo! Art and the City hier - kan ik je helpen?