Over ons

Art and the City

cursussen grafisch ontwerp

Wij verzorgen inmiddels alweer zo’n 15 jaar cursussen op het gebied van DTP, Indesign, Illustrator, Photoshop.  Onze cursussen zijn uniek: de groepen zijn klein en de cursussen zijn betaalbaar. Onze cursussen worden gehouden in verschillende ateliers in een bedrijfsverzamelgebouw in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Utrecht en Rotterdam. Onze docenten zijn mensen die naast het lesgeven ook allemaal binnen hun specifieke werkterrein aan opdrachten werken.

De methode die Art and the City hanteert om les te geven is helder, duidelijk en compact. We beginnen bij de basis, bouwen de kennis op, controleren of de informatie aan komt en maken van een cursus ook een inspirerende ervaring. Al onze grafisch ontwerp cursussen beginnen bij de basis. Wij geven de cursist genoeg informatie mee om geheel zelfstandig met een programma of met ontwerpen aan de slag te kunnen.

Docenten en medewerkers

Francisca Rosner

Francisca Rosner

CEO

Francisca Rosner, CEO van Art and the City. Kunstenaar, ontwerper en docent. Sinds 2005 leidt zij dit bedrijf met enthousiasme en in samenwerking met diverse specialisten op het gebied van DTP grafisch ontwerp.

Barbara Vos

Barbara Vos

Officemanager

Laura Bolscher

Laura Bolscher

Project manager

Laura Bolscher is bij Art and the City verantwoordelijk voor de utiliteiten & marketing.

Stefan Hensen

Stefan Hensen

Docent Eindhoven

Stefan is sinds 2007 freelance grafisch vormgever Hij beheerst de vormgeving & realisatie van online projecten en de vormgeving voor de offline printmedia. Naast zijn werk als freelance allround vormgever is Stefan ook illustrator.

 

Matthijs Uivel

Matthijs Uivel

Docent Amsterdam

Matthijs Uivel geeft o.a. les in Photoshop, InDesign, Illustrator en Lightroom. Daarnaast geeft hij ook overkoepelende vakken rond conceptontwikkeling, kunstgeschiedenis, grafisch ontwerp en communicatie op verschillende plekken in Nederland van Ede-Wageningen. tot de Webster Universiteit in Leiden. Dit alles combineert hij met zijn werk als fotograaf vanuit een fotostudio in Amsterdam.

Inge Stolwijk

Inge Stolwijk

Docent DTP basis en gevorderden in Den Haag

Inge (1985) studeerde in 2009 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, en werkt als illustrator voor haar zelfstandige illustratie studio genaamd Studio Love You Very Dutch. Zij illustreert en ontwerpt o.a. huisstijlen, boekomslagen, decors, muurtekeningen en animaties voor verschillende opdrachtgevers. Naast haar werk als illustrator werkt zij ook als fotograaf. Haar werk werd onder andere tentoongesteld in de Kunsthal in Rotterdam.

Fleur de Kok

Fleur de Kok

Docent Photoshop basis en gevorderden in Rotterdam

Fleur is docent Photoshop basis en gevorderden in Rotterdam.

 

Cindy Sonneveld

Cindy Sonneveld

Docent Illustrator en InDesign basis in Den Haag

Cindy geeft de basiscursussen InDesign en Illustrator in Den Haag.

 

Ivo Brouwer

Ivo Brouwer

Docent DTP basis en gevorderden in Utrecht

Ivo is freelance grafisch ontwerper en letterontwerper. Hij heeft de studie Communication & Media Design afgerond en heeft zich gespecialiseerd in typografie tijdens een traject aan de kunstacademie van Kopenhagen. Hij verzorgt (typo-)grafische ontwerpen, van huisstijlen tot animaties, altijd vanuit een conceptueel denkkader. Tevens maakt hij deel uit van het collectief High on Type, een collectief dat diverse workshops, lezingen en exposities organiseert. Bij Art and the City geeft Ivo cursussen Photoshop, Illustrator en Indesign.

 

 

Margo Bouwhuis

Margo Bouwhuis

Docent DTP basis in Amsterdam

Margo is illustrator en eerstegraads docent beeldende kunst. Voor haar illustratief- en grafisch ontwerp maakt zij, vaak in combinatie met het handmatige tekenwerk, gebruik van Indesign, Illustrator en Photoshop. Met veel plezier deelt zij haar vakkennis en ervaring. Margo is ervaren in het lesgeven aan verschillende doelgroepen. In het voortgezet onderwijs en mbo heeft zij tekenen, kunstgeschiedenis en CKV gegeven, en kunstzinnige workshops in het basisonderwijs. Momenteel verzorgt ze als zelfstandige ook teken en schildercursussen voor volwassenen.

 

Bo-Danique Blom

Bo-Danique Blom

Docent DTP basis in Rotterdam en Den Haag

Bo-Danique Blom (1989) is een Rotterdamse Illustrator en ontwerper. Haar werk is een fusie tussen analoog en digitaal en kenmerkt als sfeervol, contrastrijk, spookachtig en sprookjesachtig. Ze heeft haar opleiding (Illustratie) genoten aan de Willem de Kooning Academie en de London University of Arts. Na haar afstuderen heeft zij o.a. voor Malmberg en Sanoma gewerkt. Ze is naast haar opdrachten en vrije werk actief als docent Photoshop, Illustrator en Indesign in Rotterdam en Den Haag.

Sophie Olga de Jong

Sophie Olga de Jong

Docent DTP basis en Photoshop gevorderden in Amsterdam

Sophie is freelance animator en illustrator. Ze maakt onder andere animaties voor Sesamstraat, De Wereld Draait Door en dierentuin Artis. Sophie geeft bij Art and the City Cursussen Photoshop, Illustrator en Indesign.
Inge Baeten

Inge Baeten

Docent InDesign en Illustrator basis en gevorderden in Amsterdam

Kevin Smink

Kevin Smink

Docent DTP basis in Amsterdam en Utrecht

Kevin is werkzaam als freelance grafisch vormgever en illustrator. In 2011 studeerde hij af aan de HKU in de richting Grafisch ontwerp. Vanuit zijn studio in Utrecht werkt hij voor uiteenlopende opdrachtgevers: een huisstijl voor een groot bedrijf, artwork voor een lokaal punkbandje en alles wat daar tussen in zit. Kevin is gespecialiseerd in ‘Visual Storytelling’: een probleemstelling helder en duidelijk vertalen in bijvoorbeeld een infographic of een animatie-video. Bij Art and the City geeft Kevin cursussen Photoshop, Illustrator en Indesign.
Hanneke Zigmans

Hanneke Zigmans

Docent DTP basis en Illustrator voor gevorderden

Na haar studie mode aan de Rietveld Academie heeft Hanneke jarenlang als modeontwerpster en dessinontwerpster gewerkt voor verschillende bekende modebedrijven. Haar specialisatie ligt in het maken van illustraties in Photoshop en Illustrator. Sinds september volgt Hanneke een deeltijdopleiding tot docent beeldende kunst. In het lesgeven in Photoshop en Illustrator komen haar interesses en vaardigheden bij elkaar.
Ralf Graf

Ralf Graf

Docent DTP basis en gevorderden in Amsterdam

Ralf is in 1993 in de afgestudeerd aan de AKI (Enschede) in de richting Mediakunst. Sindsdien werkt hij onder de naam RxAxLxF (rxaxlxf.net) als zelfstandig kunstenaar, vormgever, fotograaf & producent. Sinds 2001 heeft hij veel van zijn tijd in Kenia en Afrika doorgebracht, waar hij in Nairobi o.a. de vormgevingsschool NairoBits en mediaproductiebedrijf SasaHivi voor jongeren uit de sloppenwijken heeft opgebouwd. Als hij in Nederland is, geeft hij met veel plezier ook les bij Art & The City!

Maurice de Bruijne

Maurice de Bruijne

Docent DTP basis en Illustrator voor gevorderden in Rotterdam

Maurice de Bruijne is actief als filmmaker, ontwerper en docent.
Afgelopen jaar schreef, regisseerde en monteerde hij twee korte films,
en gaf hij les in zowel film als grafisch ontwerp.
Herinterpretatie en verwondering spelen in zijn werk een grote rol.
Sander Breddels

Sander Breddels

Docent DTP basis en gevorderden in Utrecht

Sander is werkzaam als freelance grafisch vormgever. In 2000 studeerde hij af aan het Grafisch Lyceum in Utrecht (GLU) in de richting Grafische Vormgeving. Hij had daarna 8 jaar een webdesign bureau, 4 jaar een communicatiebureau en heeft gewerkt als Marketingmanager bij een Energiemaatschappij. Hij werkt nu als freelancer voor uiteenlopende opdrachtgevers door heel Nederland. Sander is sterk in resultaatgerichte, commerciële communicatie en ‘speelt’ daarnaast met online marketing en animatie. Bij Art and the City geeft Sander cursussen Photoshop, Illustrator en Indesign.

 

Cecile Bank

Cecile Bank

Docent Photoshop en Illustrator basis en Illustrator voor gevorderden in Rotterdam

Zelfstandig grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar te Rotterdam. Gedurende negen jaar werkte zij als ontwerper bij een ontwerpbureau aan uiteenlopende grafische projecten; interactieve trainingen, presentaties en drukwerk. Sinds 2000 werkt zij als zelfstandig grafisch ontwerper. Opgeleid als eerstegraads docent Tekenen en Kunstgeschiedenis heeft zij ervaring in lesgeven aan volwassenen en kinderen. Later heeft zij de studie ‘Beeld en mediatechnologie’ aan de HKU afgerond. In haar vrije werk werkt zij met name met de ambachtelijke grafische druktechnieken zoals etsen en houtsnede. Het handmatig werken geeft nieuwe inzichten t.o.v. het digitaal ontwerpen. De twee werkwijzen vullen elkaar aan. Zowel voor haar vrije werk als het grafische ontwerp werkt zij met Photoshop, Illustrator en Indesign.