De docenten

Het team

wie, wat, waar

Art and the City is in 2005 opgericht door kunstenares Francisca Rosner. Wat begon als cursussen Photoshop in Amsterdam, is inmiddels uitgegroeid tot een breed aanbod verschillende creatieve cursussen door heel Nederland. Bijna alle docenten werkzaam bij Art and the City zijn opgeleid aan een kunstacademie en zijn niet alleen docent, maar ook designer, fotograaf of illustrator. Hierdoor zijn de cursussen niet alleen extra inspirerend, maar heb je ook de mogelijkheid om alles te vragen over het grafische beroep. Art City is een Erkend Leerbedrijf SBB sinds 2012.

art and the city
over ons
Francisca Rosner

Kunstenaar, ontwerper en docent. Gestudeerd aan Gerrit Rietveld academie, Cooper Union en Pratt Institute in New York. Eigenaar, leidinggevende en kunstenaar.

Attalan Mailvaganam

Attalan studeerde af aan de Opleiding Industrial Design (TU/e). Hij is werkzaam als digitale UE Designer, waar hij de combinatie zoekt tussen digitale en fysieke media.

over ons
Bo-Danique Blom

Bo-Danique heeft Illustratie gedaan aan de Willem de Kooning en de London University of Arts. Na haar afstuderen heeft zij voor Malmberg gewerkt. Ze geeft les in Rotterdam en Den Haag.

over ons
Mylène Franken

Mylène, een creatieve duizendpoot met een passie voor grafisch ontwerp, coaching en ondernemerschap. Zij geeft les in Utrecht.

over ons
Margriet Winkelmolen

Na haar opleiding aan de AMFI  heeft Margriet als kostuum-, decor- en modeontwerpster gewerkt. Ze is gespecialiseerd in technisch tekenen.

over ons
Vera van Duren

Vera werkte als Media Specialist op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten en vervulde verschillende gastdocent-schappen. Ze geeft les in Eindhoven.

Dieudonnee Twickler

Dieudonnee studeerde literatuur in Amsterdam en Beeldende Kunst in Brussel. Fotograaf en kunstenaar. Houdt zich bezig met de redactie, vormgeving en begeleiding van de stagiaires.

Manolya Isik
Manolya studeerde fotografie aan de Willem de Kooning, waarna ze 7 jaar in Londen heeft gewerkt als freelance fotograaf en illustrator. Momenteel is ze werkzaam in Rotterdam.
Vincent Boon
Vincent Boon

Vincent is een maker die zich bezighoudt met de verhouding tussen kunst en technologie. Hij heeft ervaring met bijna alle design-software en brengt deze kennis graag over op zijn cursisten.

over ons
Raymond de Brieder

Raymond heeft 15 jaar ervaring als docent beeldend in het voortgezet onderwijs. Hij volgde de opleiding docent beeldend 1e graad aan WdK.

over ons
Ralf Graf

Ralf is afgestudeerd aan de AKI in de richting Mediakunst. Nu werkt hij als zelfstandig kunstenaar. Hij geeft les in Amsterdam.

over ons
Laura Stolwijk

Laura Stolwijk werkt al jaren bij Art and the City als planner en communicatie-medewerker. Ze kent Art and the City van binnen en buiten en houdt zich bezig met de toekomst van het bedrijf.

over ons
Inge Stolwijk

Inge studeerde in 2009 af aan de KABK. Ze werkt als illustrator voor haar studio ‘Love You Very Dutch’. Daarnaast werkt zij als fotograaf. Ze is werkzaam in Den Haag.

Wiebe Brandsema

Wiebe is afgestudeerd als Interaction Designer en is zijn eigen studio gestart als interactie designer, grafisch ontwerper en portretschilder. Hij werkt net zo lief achter de computer als voor het doek!

over ons
Silvia Kennis

Na haar opleiding Grafisch ontwerp heeft Silvia 15 jaar gewerkt als vormgever bij verschillende reclamebureau’s en studio’s.

over ons
Sander Breddels

Sander studeerde in af aan het Grafisch Lyceum in Utrecht (GLU) in de richting Grafische Vormgeving. Hij heeft zich gespecialiseerd in webdesign.

vacatures

Ben je gek op social media? Zit jij het liefst de hele dag online? Zeg je meer in 280 tekens dan in 1000 woorden en heb je een achtergrond in de communicatie, marketing of journalistiek? En wil jij ook een plekje bemachtigen op deze Over Ons pagina? Dan hebben we bij Art and the City jouw droomstage. Art and the City is op zoek naar een ondernemende, proactieve stagiair(e) voor 24 uur per week voor de duur van 6 maanden.

Jij:

 • volgt een studie Commerciële Economie, Media en Communicatie, of een vergelijkbare studie.
 • hebt affiniteit met beeldende kunst en grafisch ontwerp.
 • werkt secuur en bent goed in het houden van overzicht.
 • hebt ervaring met WordPress.
 • kan werken met InDesign, Photoshop en Illustrator (pre).
 • bent in staat zelfstandig te werken.
 • kan niet wachten met het creëren van online content! 


Interesse om bij ons te komen werken
en woonachtig in of rondom Amsterdam? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar Dieudonnee Twickler (office@artandthecity.com) onder vermelding van ‘Sollicitatie stage’. 

Heb jij passie voor beeldende kunst en grafisch ontwerp? Zit je barstensvol ideeën en denk je dat je de perfecte toevoeging bent voor het Art and the City team? Stuur dan je CV en motivatie naar office@artandthecity.com onder vermelding van ‘Open sollicitatie’ en wie weet sluit jij je binnenkort bij ons aan.

Zoek jij werk als grafisch designer? Kijk dan eens op Jobsora!

jobsora

last minute

op deze cursussen is nog plaats!

Introductie cursus DTP Grafisch ontwerp
een opmaat voor de opleiding of voor een losse module Photoshop | Indesign of Illustrator
Zaterdag 19 december – Slechts € 199 ex btw 

nog 3 plaatsen!

MASTERCLASSES: 
SPECIALE WORKSHOP VIDEO & EDITEN 

Live klas – za 19 december 10:00 

nog 4 plaatsen

Opleidingen

 • Startdata:
 • ma 28 dec 19:00
 • di 29 dec 19:00
 • vr 8 jan 15:30 

Start in januari of februari 2021 

Open chat
1
Vragen?
Hi, kan ik je helpen?