wie, wat,
waar.

Gepassioneerd docent, maar ook designer, fotograaf of kunstenaar.

Art and the City is in 2005 opgericht door kunstenares Francisca Rosner. Wat begon als cursussen Photoshop in Amsterdam, is inmiddels uitgegroeid tot een breed aanbod verschillende cursussen omtrent grafisch ontwerp in maar liefst zes steden door heel Nederland. Elke docent werkzaam bij Art and the City is opgeleid aan een kunstacademie en is niet alleen docent, maar ook designer, fotograaf, kunstenaar, of beoefent een ander creatief beroep. Hierdoor zijn de cursussen niet alleen extra inspirerend, maar heb je ook de mogelijkheid om alles te vragen over het grafische beroep. Art City is een Erkend Leerbedrijf SBB sinds 2012.

Het team

Francisca Rosner (CEO)

Kunstenaar, ontwerper en docent. Gestudeerd aan Gerrit Rietveld academie, Cooper Union en Pratt Institute in New York. Eigenaar en leidinggevende.

Attalan Mailvaganam

Attalan studeerde af aan de Opleiding Industrial Design (TU/e). Na zijn opleiding is hij werkzaam als Digital User Experience Designer, waar hij de combinatie zoekt tussen digital and fysiek media. Hij is werkzaam in Eindhoven.

Bo-Danique Blom

Bo-Danique heeft Illustratie gedaan aan de Willem de Kooning en de London University of Arts. Na haar afstuderen heeft zij voor Malmberg gewerkt. Ze geeft les in Rotterdam en Den Haag.

Vera van Duren

Vera werkte als Media Specialist op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten en vervulde verschillende gastdocentschappen. Ze geeft les in Eindhoven.

Margo Bouwhuis

Voor haar grafisch ontwerp maakt Margo, in combinatie met handmatig tekenwerk, al jaren gebruik van Indesign, Illustrator en Photoshop. Ze geeft basiscursussen in Amsterdam.

Ivo Brouwer

Ivo is grafisch vormgever en letterontwerper. Hij heeft de studie Communication & Media Design afgerond en zich gespecialiseerd in typografie. Werkzaam in Utrecht.

Dieudonnee Twickler (COO)

Dieudonnee studeerde literatuur in Amsterdam en Beeldende Kunst in Brussel. Fotograaf en kunstenaar. Houdt zich bezig met de redactie, vormgeving, promotie en begeleidt de stagiaires.

Vincent Boon
Vincent Boon

Vincent Boon is een maker die zich bezig houd met de verhouding tussen kunst en technologie. Over de jaren heeft hij veel ervaring opgedaan in het werken met design-software en hij programmeert hij nu ook zijn eigen real-time programma’s. 

Raymond de Brieder

Raymond heeft 15 jaar ervaring als docent beeldend in het voortgezet onderwijs. Hij volgde de opleiding docent beeldend 1e graad aan Willem de Kooning. Werkzaam in Den Haag.

Ralf Graf

Ralf is afgestudeerd aan de AKI in de richting Mediakunst. Nu werkt hij als zelfstandig kunstenaar. Hij geeft les in Amsterdam.

Martine Schüll

Martine is werkzaam in Eindhoven als eerstegraads docent Onderzoek & Ontwerpen. Dit combineert ze met ZZP werk. Ze maakt met name vectorbestanden in Illustrator voor lasersnijwerk.

Sander Breddels

Sander studeerde in af aan het Grafisch Lyceum in Utrecht (GLU) in de richting Grafische Vormgeving. Hij heeft zich gespecialiseerd in webdesign en geeft basiscursussen in Utrecht.

Inge Stolwijk

Inge studeerde in 2009 af aan de KABK. Ze werkt als illustrator voor haar studio ‘Love You Very Dutch’. Daarnaast werkt zij als fotograaf. Ze is werkzaam in Den Haag.

Wiebe Brandsema

Wiebe is afgestudeerd als Interaction Designer en is zijn eigen studio gestart als interactie designer, grafisch ontwerper en portretschilder. Hij geeft les in Zwolle.

Sophie Olga de Jong

Sophie heeft gestudeerd aan St. Joost Breda. Vanaf haar afstuderen heeft ze als freelancer gewerkt voor televisie en theater. Werkzaam in Amsterdam.

Inge Baeten

Inge werkt al jaren als grafisch ontwerper. Veel van haar opdrachtgevers zijn internationale uitgeverijen, waarvoor ze onder andere boekomslagen ontwerpt. Ze geeft les in Amsterdam.

Wendy van Veen

Wendy heeft Fotografische vormgeving gestudeerd en haar eigen een illustratie- en animatie studio in Rotterdam opgericht.

Margriet Winkelmolen

Na haar opleiding aan de AMFI  heeft Margriet als kostuum-, decor- en modeontwerpster gewerkt. Ze is gespecialiseerd in technisch tekenen in Illustrator. Werkzaam in Amsterdam.

Silvia Kennis

Na haar opleiding Grafisch ontwerp heeft Silvia 15 jaar gewerkt als vormgever bij verschillende reclamebureau’s en studio’s. Ze geeft zowel de basis- als vervolgcursussen in Eindhoven.

Waarom bij ons een cursus volgen?

flexibiliteit

Photoshop, InDesign, Illustrator of alle drie? Online, in een groep of privé? Een cursus Infographics of Photoshop speciaal voor social media? Bij ons in een studio of bij jou thuis? Bij Art and the City kan het allemaal.

Werken bij Art and the City

vacatures

Art and the City is per direct op zoek naar een docent voor de cursus online marketing.  

Jij:

 • – hebt een diploma (minimaal hbo bachelor) behaald op een relevante opleiding.
 • – hebt aantoonbare ervaring met lesgeven.
 • – hebt aantoonbare ervaring met het implementeren van marketingplannen en strategieën..
 • – spreekt vloeiend Nederlands en voldoende Engels.
 • – bent beschikbaar voor het geven van meerdere cursussen (een cursus bestaat uit 4 lessen van 2,5 uur)

 

Interesse om bij ons te komen werken? Stuur dan je CV, motivatiebrief  naar Dieudonnee Twickler (office@artandthecity.com) onder vermelding van ‘Sollicitatie docent Online Marketing’. 

Ben je gek op social media? Zit jij het liefst de hele dag online? Zeg je meer in 280 tekens dan in 1000 woorden en heb je een achtergrond in de communicatie, marketing of journalistiek? Dan hebben we bij Art and the City jouw droomstage.

Art and the City is op zoek naar een ondernemende, proactieve stagiair(e) voor 8 à 16 uur per week voor de duur van 3 maanden.

Jij:

 • – volgt een studie Commerciële Economie, Media en Communicatie, of een vergelijkbare studie.
  – hebt affiniteit met beeldende kunst en grafisch ontwerp.
 • – werkt secuur en bent goed in het houden van overzicht.
 • – hebt ervaring met WordPress (pre).
 • – bent in staat zelfstandig te werken.
 • – kan niet wachten met het creëren van online content! 

 

Interesse om bij ons te komen werken en woonachtig in of rondom Amsterdam? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar Francisca Rosner (office@artandthecity.com) onder vermelding van ‘Sollicitatie stage’. 

Heb jij passie voor beeldende kunst en grafisch ontwerp? Zit je barstensvol ideeën en denk je dat je de perfecte toevoeging bent voor het Art and the City team? Stuur dan je CV en motivatie naar office@artandthecity.com onder vermelding van ‘Open sollicitatie’ en wie weet sluit jij je binnenkort bij ons aan.

neem contact op en start als docent

Vragen? Opmerkingen? Bel naar 085 – 130 1249 of mail naar office@artandthecity.com!

last minute

op deze cursussen is nog plaats!

Cursus Photoshop | basis | Amsterdam of Digitaal klaslokaal 
Start ma 24 augustus 19:00

nog 3 plaatsen

Cursus Illustrator | basis | 
Start di 25 augustus 19:00-21:30

nog 4 plaatsen

Cursus Indesign | basis 
Start vrij 28 augustus 15:30-18:00

nog 4 plaatsen

Cursus Illustrator | vervolg & Pro | Amsterdam
Start di 25 augustus 19:30-22:00

nog 2 plaatsen

Open chat
1
Vragen?
Hi, kan ik je helpen?