Reviews cursisten Art and the City

Wat cursisten over onze cursussen zeggen..

Lees en oordeel zelf. Wij zijn niet feilbaar of perfect. Maar met het gehele team aan docenten proberen we met maximale inzet de ervaring voor deelnemende cursisten zo leuk en leerzaam en toepasbaar mogelijk te maken.

 • Ik vond de cursus leuk en leerzaam. Vooral photoshop en indesign kan ik goed gebruiken in mijn werk. Illustrator vond ik vooral erg leuk om te leren. Ik kan helemaal niet tekenen maar ik zie ook wel de andere mogelijkheden van het programma. Al met al een leuke en leerzame cursus met goede docenten. – Els, DTP/Grafisch Ontwerp
 • Goed. Er werd goed les gegeven door iedereen. Ik heb er veel van opgestoken. – Annegreet Bakkenes, DTP/Grafisch Ontwerp
 • Ik vond de cursus heel goed. Alles werd heel fijn en duidelijk uitgelegd waardoor het makkelijk te volgen was.– Chrissie Broersen, Indesign/Illustrator
 • Duidelijk, heb ontzettend veel geleerd en kan nu eindelijk aan de slag met de programma’s. Fijn dat alles stap voor stap wordt uitgelegd en dat ook wordt gekeken naar hoe je individueel verder kan. – Diewertje, DTP/Grafisch Ontwerp

1) reviews

 • Ik vond de cursus informatief en helder. Het tempo lag soms wel wat hoog waardoor ik er moeite mee had alles bij te kunnen houden. – Joy, Illustrator
 • Ik vond het leerzaam en leuk. Het was fijn dat er niet te veel cursisten tegelijk waren waardoor er tijd werd genomen om het huiswerk door te spreken. Ik heb nog niet het gevoel dat ik alles weet. Ik heb zelfs het gevoel dat ik misschien nog een cursus moet volgen om mijn kennis te verdiepen. Maar het is een goede basis om vanuit te beginnen en zelf dingen te proberen. – Julia/ DTP/ Illustrator
 • Top! De cursus is erg goed bevallen. Goede prijs/kwaliteit verhouding. De lessen werden goed gevuld en zaten vol met informatie. Verder was er ruimte om te oefenen en kreeg je goede huiswerkopgaves mee. Onderling hing er een goede sfeer en er was ook ruimte voor gezelligheid. – Lian Olsder, DTP/Grafisch Ontwerp
 • Erg leuk, vooral omdat je van verschillende docenten les krijgt wanneer je DTP doet. – Loreen, DTP/Grafisch Ontwerp
 • Ik vond het erg leuk om te doen. Veel leuke nieuwe dingen geleerd. Soms ging het wel wat snel maar er was altijd tijd en aandacht voor vragen. – Marion, DTP/Grafisch Ontwerp
 • De cursus was zeer leerzaam. De informatie werd in zeer hoog tempo gegeven. Ik kreeg les van Francisca en Wouter. Beiden gaven uitstekend en met veel passie les. Ik heb erg veel geleerd en zit nu regelmatig met plezier te photoshoppen. De ontvangt met thee en koffie en snoep was uitstekend, evenals de locatie. – Marjo, Photoshop
 • Het was een goede cursus, erg veel geleerd. Soms wel pittig ook. – Melina, PhotoshopGenoeg gelezen? boek dan snel een cursus DTP grafisch ontwerp!

2) reviews

 • Erg leerzaam en leuk! Veel basistechnieken van de programma’s geleerd. Leuke huiswerkopdrachten waardoor de theorie meteen kan worden geoefend en in praktijk wordt gebracht. De grootte van de groep (6 cursisten) was prima, groter liever niet. – Raksha Hoost, DTP/Grafisch Ontwerp
 • Ik vind het tot nu toe erg leerzaam (nog 3 lessen te gaan) veel nieuwe tools geleerd en handige sneltoetsen, ook al heb ik enige ervaring met de programma’s. In de praktijk maak ik er al erg veel gebruik van, vooral Illustrator erg veel geleerd. – Carine, DTP/grafische ontwerp
 • Leuk, binnen vier lessen het programma toch aardig leren kennen. Tempo kon wat sneller, maar dat hangt ook af van de groep natuurlijk. -Chris Janssen, Photoshop
 • ik vond het heel leuk en waanzinnig leerzaam! zeer breed aanbod van informatie en veel ruimte voor vragen en individuele vraagstukken. – Bastiaan Swager, Indesign
 • Goed! Op zich is het tempo niet heel hoog, maar dat is zeer prettig als je de hele dag al gewerkt hebt. – Lisa van Middelaar, Indesign
 • Ik vond het een hele leuke cursus. Van mij mocht het niveau soms wat hoger, of het tempo wat hoger zodat je nog meer kon leren. Misschien is het een idee om voorafgaand een les te doen waarin iemand alle drie de programma’s toelicht, waar dienen ze voor in de praktijk wat zijn de hoofdzaken. Dan zou je ook wat theorie dingen kunnen uitleggen over CMYK en al wat niet meer. Dan hoeft dat in de les niet meer zo uitgelegd te worden. Soms blijft de cursus heel erg bij een persoon hangen die het steeds niet snapt en dat is wel soms jammer, ik merkte dat dat veel verschil maakte bij de verschillende groepen. Misschien kan die persoon beter nog een half uurtje langer blijven in plaats van dan dat de docent zoveel tijd aan een iemand besteed. – Suzanne Greftenhuis, DTP grafisch ontwerp. Ik heb veel geleerd van de lessen. Maar ik wist ook al vrij veel. De niveaus binnen de groep waren erg verschillend, waardoor het soms voor mij te langzaam ging.

3) reviews

 • De huiswerk opdrachten waren leerzaam, zeker doordat we ze met elkaar bespraken in de les. – Zina Kisch, Indesign
 • Ik heb een goede basiskennis opgedaan. Ik vond het een fijn tempo, leuke opdrachten. Netjes ook dat we extra les aangeboden kregen. – Rachel Spanjersberg, Illustrator
 • Super geregeld, docenten hadden veel kennis in huis. – Deniz Karaagac, Photostop, Illustrator, Indesign
 • Tijd, huiswerk waren in orde, maar het tempo lag soms wel hoog, zeker voor handelingen die je nog nooit had gedaan. De laatste les, waar toch veel bij elkaar komt, daarvoor zou je eigenlijk ook je huiswerk nog een keer willen maken. En vervolgens zou ik in een afrondende les nog eens alle vragen, die bij het laatste huiswerk waren opgekomen nog wel willen stellen, dat zou heel prettig zijn! – Esther Wouthuysen, Indesign
 • Goed tijdschema. – C.W. van der Grond, DTP/Grafisch Ontwerp
 • Goede basis om zelf verder het programma te leren kennen en te blijven oefenen! – Judith Krom, Indesign
  Alles prima in balans en zeer efficiënt qua aanpak (op vragen wordt direct ingehaakt) Misschien iets meer tijd voor aantekeningen – een prima basis om verder mee te oefenen en wellicht daarna een vervolg cursus volgen (met reductie) HBO Docente Tekenen, Beeldende Vorming, Kunst en Media Havo, Vwo, Gymnasium Hendrika, Bussum, privétraining Photoshop.
 • Heel goed bevallen! Veel geleerd in korte tijd: vier sessies van 2 en 1/2 uur, plus huiswerk. Tempo goed op ons (drie docenten beeldend VO) afgestemd, uitgebreid aandacht voor vragen. Alles heel plezierig en enthousiasmerend. Eigenlijk heb ik meer geleerd dan ik had verwacht. Ik heb mijn eigen tekentablet al aangeschaft en ga zeker zelf door met photoshop toepassen in eigen werk en wellicht op school met leerlingen. HBO docent tekenen/kunstgeschiedenis MO-A/B Steven, Bussum, privétraining Photoshop.
 •  ja heel erg leuk en leerzaam zeg ! En ik wil nog wel meer effecten leren in photoshop. De vervolg cursus lijkt mij wel wat. Cindy, Den Haag | Basiscursus Photoshop
 • Goede basis om zelf verder het programma te leren kennen en te blijven oefenen! cursus indesign | Judith Krom
 • Vond het een prettige cursus werd duidelijk uitgelegd. DTP Rotterdam | Marlot
 • Tijd: Prima Huiswerk: Interessante opdracht en goede aansluiting op de leerstof. Tempo: kon voor mij een stuk sneller maar ik begreep dat de rest van de cursisten tevreden waren met het tempo.  InDesign Cursus Kevin
 • Fijne sfeer, gezellige locatie. Leuke docenten. Het tijdstip en de lengte van de cursussen vond ik prima. Het tempo lag wel hoog omdat er toch in korte tijd veel behandeld moet worden en voor bijna iedereen alles nieuw was. cursus grafische vormgeving Patty, Lelystad
 •  Ik vond de lessen Photoshop gestructureerd, inspirerend en goed tempo. De docent had duidelijk zijn eigen inbreng. En die was waardevol. photoshop | Friso
 • De cursus is duidelijk opgezet. Het tempo van de photoshop en Indesign cursus ligt wel iets lager dan de illustrator, maar misschien ook omdat ik de laatste het ingewikkeldst vond. Verder leuke leraren en mogelijkheid op antwoord van al je vragen. Indesign cursus Amsterdam | Maria

4) reviews

 •  Ik vond Anouk erg duidelijk, zeer professioneel , geduldig en inspirerend. Tempo van de lessen zeer overzichtelijk. cursus indesign | ilanga
 • Stevig tempo. Huiswerk goed te doen. Yvonne Kruis DTP
 • Ik heb de cursus als ‘goed’ ervaren en heb daardoor de basis beginselen van Indesign geleerd waardoor ik er nu ook daadwerkelijk mee aan de slag ben gegaan. cursus indesign | Joop
 • Goede docente, legde alles helder uit en nam goed de tijd om te checken of iedereen het begreep. Tempo lessen ok, huiswerk heb ik helaas niet kunnen maken (thuis geen goede laptop voor Photoshop beschikbaar). Desondanks was de cursus goed te volgen! DTP | Ella van den Berg
 • Goede en vriendelijke lerares, met veel geduld. Goede sfeer in het klas | cursus photoshop Viktorija
 • Ik vond de cursus echt heel leuk, door de verschillende programma’s en docenten was het heel gevarieerd. Het tempo was goed, het had op sommige punten voor mij iets sneller gemogen, maar ik begrijp dat de medecursisten ook mee moeten kunnen komen. Een cursus-avond vloog voorbij. Het huiswerk was goed te doen, soms was het wat veel. Maar er werd nooit een probleem van gemaakt, als het huiswerk niet helemaal gelukt was. Cursus DTP | Annemieke
Reviews cursisten Art and the City

Reviews cursisten Art and the City