Het UWV kan jouw opleiding vergoeden

Met ingang van 1 juli 2018 actief!

Van de site van UWV:

“Scholing of omscholing kan u misschien helpen een baan te vinden die u leuk vindt en die past bij uw mogelijkheden. Wilt u aan een opleiding beginnen tijdens uw uitkering? Overleg het dan vooraf met ons. Stuur een bericht via uw Werkmap en geef daarin aan:

  • welke opleiding u wilt volgen;
  • locatie van de opleiding;
  • hoelang de opleiding duurt;
  • hoeveel tijd de opleiding elke week kost;
  • of er een stage bij hoort.

De adviseur werk laat u zo snel mogelijk weten of u de opleiding kunt volgen.

Wanneer betaalt UWV de opleiding?

Is de scholing nodig om ander werk te vinden? Dan betaalt UWV uw opleiding. U moet er natuurlijk alles aan doen om de opleiding af te maken. U kunt bij ons een tijdelijke vrijstelling aanvragen voor uw sollicitatieplicht.

Wanneer betaalt UWV de opleiding niet?

Wilt u een opleiding volgen die niet nodig is om ander werk te vinden? Dan mag u de opleiding meestal toch volgen. U betaalt de opleiding wel zelf. Ook moet u volledig beschikbaar blijven voor werk, blijven solliciteren en passend werk accepteren dat u krijgt aangeboden.”

https://www.uwv.nl/particulieren/

 

 

 

 

 

 

Wij hebben een overeenkomst met UWV voor het aanbieden van Scholing aan klanten van UWV met een AG- of ZW-uitkering. Per 1 juli 2018 koopt UWV nu ook scholing in voor WW-gerechtigden. Met ingang van 1 juli 2018 is budget beschikbaar voor financiering van scholingstrajecten voor WW-gerechtigden. De inkoop van scholingen voor de WW-klanten gaat UWV op dezelfde wijze vormgeven als voor de klanten met een AG- of ZW-uitkering. Dit betekent dat UWV onder de huidige Overeenkomst Scholing UWV 2011 ook scholing voor WW-klanten gaat inkopen.