Het UWV kan jouw opleiding vergoeden

Met ingang van 1 juli 2018 actief!

Van de site van UWV:

“Scholing of omscholing kan u misschien helpen een baan te vinden die u leuk vindt en die past bij uw mogelijkheden. Wilt u aan een opleiding beginnen tijdens uw uitkering? Overleg het dan vooraf met ons. Stuur een bericht via uw Werkmap en geef daarin aan:

  • welke opleiding u wilt volgen;
  • locatie van de opleiding;
  • hoelang de opleiding duurt;
  • hoeveel tijd de opleiding elke week kost;
  • of er een stage bij hoort.

De adviseur werk laat u zo snel mogelijk weten of u de opleiding kunt volgen.

Welke cursussen komen het snelst in aanmerking?

Afhankelijk van je carriere doelen en hoe meedenkend je coach is kiezen mensen het meest voor het leertraject DTP Grafisch ontwerp basis en gevorderd. Doe je na afloop nog mee met het examen dan ontvang je ook nog een diploma. DTP Grafisch Ontwerp basis en vervolg vind je hier.

Wanneer betaalt UWV de opleiding?

Is de scholing nodig om ander werk te vinden? Dan betaalt UWV uw opleiding. U moet er natuurlijk alles aan doen om de opleiding af te maken. U kunt bij ons een tijdelijke vrijstelling aanvragen voor uw sollicitatieplicht.

Wanneer betaalt UWV de opleiding niet?

Wilt u een opleiding volgen die niet nodig is om ander werk te vinden? Dan mag u de opleiding meestal toch volgen. U betaalt de opleiding wel zelf. Ook moet u volledig beschikbaar blijven voor werk, blijven solliciteren en passend werk accepteren dat u krijgt aangeboden.”

https://www.uwv.nl/particulieren/

 

 

 

 

 

 

Baan vinden door bijscholing

Onderzoek wijst uit dat het je helpt bij het vinden van geschikt (en leuk) werk als je kennis voldoende up to date is.

Wij hebben een overeenkomst met UWV voor het aanbieden van Scholing aan klanten van UWV met een AG- of ZW-uitkering. Per 1 juli 2018 koopt UWV nu ook scholing in voor WW-gerechtigden. Met ingang van 1 juli 2018 is budget beschikbaar voor financiering van scholingstrajecten voor WW-gerechtigden. De inkoop van scholingen voor de WW-klanten gaat UWV op dezelfde wijze vormgeven als voor de klanten met een AG- of ZW-uitkering. Dit betekent dat UWV onder de huidige Overeenkomst Scholing UWV 2011 ook scholing voor WW-klanten gaat inkopen.

 

×

Hallo!

We zijn er even niet maar stuur een mailtje naar office@artandthecity.com

× How can I help you?