Het UWV kan jouw opleiding vergoeden

Volg de basisopleiding Online Marketing met grafisch vormgeving en kom in aanmerking voor een vergoeding van het UWV.
Uwv-kan-jouw-opleiding-vergoeden
leren op afstand

Het UWV biedt een subsidie van maar liefst 2.500 euro voor mensen die een opleiding volgen voor krapteberoepen. Dit zijn beroepen waarvan de vacatures moeilijk in te vullen zijn. Online marketeer is één van deze krapteberoepen. Onder online marketing valt bijvoorbeeld social media specialist, contentmanager en webredacteur. 

Er is veel vraag naar geschikt personeel binnen deze beroepsgroep, maar weinig aanbod. Daarom biedt Art and the City nu een speciale basisopleiding. We willen dat onze cursisten zich zo voordelig mogelijk kunnen omscholen en hun kans op een leuke baan te vergroten.

De basisopleiding bestaat uit 4 lessen Photoshop, 4 lessen InDesign en 4 lessen Online Marketing. Deze lessen kunnen gevolgd worden in het digitale klaslokaal van Art and the City – je kunt dus nagenoeg gelijk beginnen met het traject! Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet goedkeuring verkregen worden van een adviseur van het UWV.

 

Wanneer betaalt het UWV de opleiding?

Is de scholing nodig om ander werk te vinden? Dan betaalt de UWV je opleiding. Je moet er natuurlijk alles aan doen om de opleiding af te maken. Je kunt dan een tijdelijke vrijstelling aanvragen voor de sollicitatieplicht.

Wanneer betaalt UWV de opleiding niet?

Wil je een opleiding volgen die niet nodig is om ander werk te vinden? Dan mag je de opleiding meestal toch volgen. Je betaalt de opleiding wel zelf. Ook moet je volledig beschikbaar blijven voor werk, blijven solliciteren en passend werk accepteren.
 

Wij hebben een overeenkomst met UWV voor het aanbieden van Scholing aan klanten van UWV met een AG- of ZW-uitkering. Per 1 juli 2018 koopt UWV nu ook scholing in voor WW-gerechtigden. Met ingang van 1 juli 2018 is budget beschikbaar voor financiering van scholingstrajecten voor WW-gerechtigden. De inkoop van scholingen voor de WW-klanten gaat UWV op dezelfde wijze vormgeven als voor de klanten met een AG- of ZW-uitkering. Dit betekent dat UWV onder de huidige Overeenkomst Scholing UWV 2011 ook scholing voor WW-klanten gaat inkopen.

Studiekosten zijn onder voorwaarden aftrekbaar

Uitgaven voor een opleiding waarvoor je geen studiefinanciering ontvangt, zijn onder bepaalde voorwaarden, boven een drempelbedrag van €250, aftrekbaar. Zo moet de studie gericht zijn op je (toekomstige) beroep en moet je de kosten of die van je partner zelf betalen. Heb je een fiscaal partner? Dan is het mogelijk gunstig als je fiscaal partner je studiekosten (deels) in aftrek brengt. Goed om te weten: De fiscale aftrek voor de studiekosten wordt vervangen door een subsidieregeling, het STAP-budget. Lees hier meer over op de website van de Rijksoverheid. 

last minute

op deze cursussen is nog plaats!

Cursus Photoshop | basis | Amsterdam of Digitaal klaslokaal 
Start ma 24 augustus 19:00

nog 3 plaatsen

Cursus Illustrator | basis | 
Start di 25 augustus 19:00-21:30

nog 4 plaatsen

Cursus Indesign | basis 
Start vrij 28 augustus 15:30-18:00

nog 4 plaatsen

Cursus Illustrator | vervolg & Pro | Amsterdam
Start di 25 augustus 19:30-22:00

nog 2 plaatsen

Open chat
1
Vragen?
Hi, kan ik je helpen?