Art and the City

veelgestelde vragen
en FAQ.

zoals kan ik een laptop lenen en krijg ik een diploma?

Waarom zou ik voor een cursus bij Art and the City kiezen?

 • Grote poel van motiverende, ervaren docenten. Onze docenten werken daarnaast als illustrator, fotograaf, animator of designer. Daardoor is er steeds sprake van een actuele kennisoverdracht. Zij weten wat er speelt in de markt en hoe je hier het best op in kunt spelen.
 • Kleine klassen, veel aandacht voor jou! Wij vinden het prettig om maximaal 9 personen in een klas te hebben. Hierdoor is er voldoende tijd en ruimte voor persoonlijke begeleiding.
 • Klassikaal: stel direct je vraag, ontvang feedback op je werk, sparren met medecursisten. Met directe feedback en sturing van andere ontwerpers maak je snel grote sprongen.
 • Met certificaat of diploma! Voor elke cursusmodule ontvang je een certificaat. Ga je ‘all the way’ en doe je de DTP basis én vervolg, dan kun je na het succesvol afleggen van een examen een DTP diploma behalen.
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
 • Regelmatige startmomenten in het jaar
 • Inspirerende omgeving. De cursussen worden gegeven in ateliers en studio’s, zodat je je gelijk vanuit alle kanten geïnspireerd voelt.
 

Ik heb geen laptop. Kan ik er één lenen?

Ja, dat kan. Tegen een kleine vergoeding kun je één van onze laptops gebruiken tijdens de les. Klik hier om gelijk te boeken.

Adobe CC is duur. Kan ik korting krijgen?

Als cursist bij Art and the City kom je in aanmerking voor fixe korting! Je kunt een studentenversie van het jaarabonnement afsluiten. Eventueel kun je de proefversie gebruiken. Elk Adobe programma kun je gratis zeven dagen gebruiken.

Kan ik een gemiste les inhalen?

Zeker! In overleg is dit bijna altijd mogelijk als priveles bijvoorbeeld. Mochten we gezamelijk geen geschikte datum of tijd kunnen vinden, is er ook nog de mogelijkheid een les in in digitale vorm te bestellen (a € 30 ex btw). De opdrachten die je dan thuis maakt neem je mee naar de eerstvolgende les. Mocht je de laatste les van een module missen dan stuur je de opdrachten naar ons en ontvang je feedback van een de docenten per mail.

Hoe moet ik me afmelden als ik verhinderd?

Stuur in dat geval zo snel mogelijk een mail naar docent@artandthecity.com en vermeld daarbij de stad, de cursusnaam en datum van de les. 

Hoe zit het met parkeren bij de Art and the City locaties?

Dit is bij geen enkele locatie een probleem. Hieronder een handig overzicht van de mogelijkheden en kosten:

 • Amsterdam: voor de deur €4,50 per uur. Buiten de ring (3 min. loopafstand) geldt een tarief van €2,50 per uur voor 19:00 uur. Daarna is het gratis.
 • Den Haag: op het terrein van BINK36 is het voor bezoekers de eerste 3 uur gratis parkeren. Daarna geldt een tarief van €4,- per uur.
 • Eindhoven: voor de deur en gratis.
 • Rotterdam: https://www.artandthecity.com/prijzen/
 • Utrecht: voor de deur en gratis.

Wat staat er in de syllabus van elke cursus?

Ons lesmateriaal is zorgvuldig samengesteld door verschillende grafisch ontwerpers. Je vindt hierin beschreven wat per les behandeld wordt. De tekst wordt altijd ondersteund door afbeeldingen en het is daardoor een inspirerend document geworden. De technische toepassingen worden onderbouwd met theorie die niet altijd uitgebreid behandeld wordt in de les. Lees dit dus goed na! Nog geen laptop? Kijk even in dit lijstje.

Ik heb nog geen ervaring met Adobe. Kan ik wel meedoen met de cursus?

Onze basiscursussen beginnen bij het begin. Geen ervaring = geen probleem!

Wat voor soort mensen komen naar de cursussen?

Dat verschilt enorm. Vaak zijn het professionals die naast hun eigen werk in bijvoorbeeld de communicatie of marketing ook kennis willen opdoen over grafische vormgeving. Maar we zien ook veel officemanagers en productmanager uit de reclame en styling. Soms zijn het mensen die een carrièreswitch voor ogen hebben (vaak volgen zij dan naast de basiscursus DTP ook de gevorderde cursus). We zien echter ook mensen die gewoon uit persoonlijke interesse graag willen leren omgaan met de programma’s. We hebben cursisten van alle leeftijden, maar in principe wel uitsluitend volwassenen.

Maak ik gelijk al werk dat ik in een portfolio kan stoppen?

In de basiscursus DTP Grafisch ontwerp zal je nog geen werk maken dat voldoende is voor een portfolio. Dat komt pas in het vervolgtraject en de eventuele specialisatie die je kunt kiezen, zoals het maken van Infographics of Photoshop voor Social Media. Het ligt echter uiteraard ook aan de tijd en moeite die je er zelf in stopt! Hoe meer je thuis oefent, hoe sneller je kan maken wat je wilt. 

Welke waarde heeft het diploma van Art and the City? 

Het diploma is een keurmerk waardoor je ‘bewijs’ hebt dat je om kan gaan met de drie belangrijkste Adobe programma’s. Een eenduidig, coherent portfolio is voor een beginnende grafisch ontwerper echter ook zeer belangrijk. Hoe beter deze is – en hoe meer tijd jij bereid bent hierin te stoppen – hoe groter de kans van slagen.

Wat kan ik nog meer doen om op te vallen als beginnend vormgever?

De feedback die je in de lessen krijgt van de docent en je medestudenten helpen je verder te ontwikkelen. Veel vlieguren maken, goed kijken, dingen na- maken en analyseren zijn van groot belang. Op deze manier ontwikkel je je smaak en voorkeur. Daarnaast is belangrijk om geordend te werken, zodat je geen bestanden kwijtraak. Tot slot helpt het als je oefent met het krijgen en geven van constructieve feedback. 

Waarom zijn jullie cursussen in vergelijking relatief goedkoop?

Om de cursus voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te houden, proberen wij onze kosten zo veel mogelijk te drukken. De ateliers waarin de lessen worden gegeven worden bijvoorbeeld buiten de lestijden benut door kunstenaars en designers.

Zijn de prijzen op de website all-inclusive of komen er nog kosten bij? 

De prijzen die op de website staan zijn exclusief BTW. Er komen geen andere kosten bij. Wel dien je zelf voor de eventuele aanschaf van de Adobe- of andere software te zorgen. Tijdens de lessen trakteren wij op koffie, thee en wat lekkers. Ook het certificaat dat je na afloop kunt aanvragen is bij de prijs inbegrepen.